tiistai 26. toukokuun 2015

One of those magic moments (& pari ruokavinkkiä)

P5234669Magicmoment01 Magicmoment02Magicmoment05 Magicmoment03Magicmoment08Magicmoment09 Magicmoment04Magicmoment06 Magicmoment10 Magicmoment11 Magicmoment12…this magic moment….

Sweeter than wine
Softer than the summer night
Everything I want I have
Whenever I hold you tight 

HEJAHEJA!

Saitteko korvamadon? Mulla on soinut tuo biisi ihan koko päivän päässä, joten oli ihan pakko otsikoida tämän päivän postaus näin 😀 Otsikko ei suinkaan ole ihan tuulesta temmattu; niin kuin tuo ihanainen S kommentoi sunnuntain postaukseen, että meidän mökkimme on maaginen paikka, niin se taitaa kuulkaas pitää paikkansa. Tiedättekö, kun välillä sitä havahtuu hetkeen. Siihen, että on hyvä olla. Tuolla jossain sisällä tuntuu rauha. Itselleni nämä tällaiset hetket on kyllä kultaakin kalliimpia, sillä ihmisenä olen aikasmoinen duracell-pupu. Rauhoittuminen aina silloin tällöin tulee niin tarpeeseen. Mökkeily on tuonut mukanaan niitä taianomaisia rauhoittumisen hetkiä.

Yksi tällainen hetki oli viime lauantai-iltana; aamusta asti myrskynnyt järvi rauhoittui hieman, sade väistyi ilta-auringon tieltä, päikkäreiden jälkeen saunan löylyt rentouttivat vielä lisää, takassa roihusi päivästä asti ylläpidetty tuli ja koko perhe osallistui ruoanlaittoon. Itämaistyylinen kaalisalaatti tuli tehtyä ihan puskista, extempore. Ostimme kirpparilta parilla eurolla ihan sikakivan sipulileikkurin. Sillä silppusimme punasipulia, minttua ja inkivääriä. Lisäsimme desin verran öljyä, chiliä, soijaa ja suolaa. Laitoimme tuon salaatinkastikkeen tekeytymää jääkaappiin sillä aikaa, kun slaissasimme varhaiskaalin, raastoimme juustohöylällä porkkanat ja silppusimme kevätsipulin. Sekoitimme kasvikset ja kastikkeen ja laitoimme vielä vähän mehustumaan jääkaappiin. Kruunattiin koko komeus ennen tarjoilua cashewpähkinöillä ja kevätsipulin varsilla. Kylkeen grilliruokaa ja pari hyvää kastiketta lihalle. Tässä vaiheessa grillikautta on syytä muistuttaa teitä tuosta taivaallisesta bbq-kastikkeesta, joka menee ihan kaikkien kanssa aina hampurilaisista grillilihaan ja grillikasviksiin. Alunperin ohje on Sara la Fountainin kirjasta, mutta korvasin fariinisokerin muscovadosokerilla. Ohje menee näin:

BBQ-KASTIKE
4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3 1/2 rkl muscovadosokeria
1 rkl tomaattipyreetä
2 1/2 tl Chipotle Tabasco maustekastiketta
-kiehauta kattilassa hieman kasaan ja anna jäähtyä

***************************************

Kolmisen kesää meillä on eletty tällä kastikkeella. Tänä päivänä en mittaile määriä, heittelen vain ainekset kattilaan. Veikkaanpa, että meillä menee tabascoa ainakin tuplana tuo määrä. Usein teen tätä kastiketta niin paljon, että sitä riittää parin viikon ajaksi. Ilmatiiviissä lasipurkissa säilyy jääkaapissa hyvin. Toinen lauantaipöydässä nähty kastike oli tätä bbq-kastiketta laimennettuna ranskankermalla. Lapsien suuhun miedomman makuista 🙂

Ei se maaginen hetki vaadi aina kyllä mökkiäkään; tänään pääsin lähtemään töistä puolen päivän jälkeen (kiitos ihanalle lomalta palanneelle kollegalleni/ystävälleni), tulin kotiin ja otin pikaisen lounasmyyssihetken keittiössä. Mies tuli kotiin lounaalle. Kiva yllätys arjen keskelle. Päästettiin mies lounaan jälkeen tekemään töitä ja otettiin lasten kanssa Skipbo-turnaus. Mukavaa vaihtelua Uno-turnauksiin 🙂 Sen verran viimeiset kolme viikkoa töissä ovat verottaneet, että tänään iski ihan hirmuinen väsymys. Hatunnoston paikka kaikille, ketkä teette kahden ihmisen työt! Päikkärit pikkuisemman kanssa tekivät terää. Toinen nukahti pitkästä aikaa kainaloon takkahuoneen sohvalle. Nukkuvaa lasta suloisempaa näkyä saa hakea 

Hei, nyt toivottelen teille kaunokaisille ihanaa iltaa ja kirmaan naapuriin katsomaan hurmurikummipoikaa!

TIISTAITERKUIN,

alle


2 Responses to “One of those magic moments (& pari ruokavinkkiä)”

Kommentoi