maanantai 11. toukokuu 2015

Tilanne vaatii suklaakakkua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

HIPHEI!

Toivottavasti teidän viikko on alkanut mukavissa merkeissä. Töissä oli niin kiirus, että ei edes tiedostanut mitään maanantaioloja sen kummemmin. Mutta kun kotiin pääsin, niin huh. Kahvinkeitin päälle ja lautaselle pala eilistä kakkua. Mähän en edes ole mikään suklaan suuri ystävä, mutta tänään tilanne kaipasi todellakin yhtä palaa tuhtia suklaakakkua :D Kasasin tuohon eteen pinon keittokirjoja. Pitäisi hätsynpikaisesti saada selville, mitä aion tarjota a) esikoisen kaverisynttäreillä keskiviikkona ja b) sukulaissynttäreillä torstaina. Aivot lyövät ihan tyhjää. Odotellaan, että saan tuon palasen tuhottua ja huuhdeltua alas kahvin voimin.

Ikinä ennen en ole leiponut kakkua, johon tulee liki kilo suklaata, puoli kiloa voita ja melkein kokonainen tomusokeripaketti. Täytyy kyllä sanoa, että tuo äitienpäiväksi leipomani pätkiskerroskakku totta vie maistuukin siltä, että aineissa ei ole säästelty ;) Ihan pienen pieni siivu riittää viemään makeannälän. Alkuperäinen ohje on täältä.

PÄTKISKERROSKAKKU

Pohja
300 g tummaa suklaata sulatettuna
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 munaa
1,5 dl tomusokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
-vatkaa pehmeä voi ja sokerit kulhossa kuohkeaksi
-erottele munan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset munasokeri vaahtoon yksitellen ja vatkaa
-pestyillä ja kuivatuilla vatkaimilla vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi
-lisää jauhot ja sulatettu suklaa voisokerivaahtoon ja kääntele em. seokseen varovasti valkuaisvaahto
-kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ja voilla voideltuun irtopohjavuokaan (mulla 24 cm). Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
-anna jäähtyä

Kuorrutus
300 g huoneenlämpöistä voita
600 g tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
420 g Pätkis-patukoita sulatettuna
250 g maitosuklaata sulatettuna
-vatkaa pehmeä voi ja jääkaappikylmä tuorejuusto sekaisin
-lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi
-lisää täytteeseen hieman jäähtynyt suklaasula ja vatkaa tasaiseksi

-halkaise kakkupohja ja täytä kuorrutuksella
-koristele kakku lopulla kuorrutuksella ja anna tekeytyä tunnin verran jääkaapissa

********************************************

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty pienempiä irtopohjavuokia (18 cm-20 cm) ja saatu kakusta nelikerroksinen. Harmistuksekseni mulla ei mökillä ollut kuin tuo yksi isompi irtopohjavuoka. Noh, kakun makuun tuskin vaikutti. Kakku oli eilen hyvää, mutta vielä parempaa se oli tänään, päivän vanhana. Mietin, että koska kakkua jäi liki 3/4, niin säilyisköhän se torstaihin jääkaapissa? Tai voiko tällaisia kakkuja yleensä pakastaa? Tästä saisi yhden tarjottavan sukulaissynttäreillä. Leikkaisi valmiita annospaloja, ettei tarvitsisi aloitettua kakkua tarjolle laittaa :)

Siinä olisi sitten yksi tarjottava valmiina. Nyt kun aivot ovat saaneet vähän verensokerista energiaa, niin mieleeni pulpahti lisäksi texmexvoileipäkakku, savulohiruisnapit, mozzarellapatongit, sitruunamuffinssit, ässäkeksit ja puolukkakinuskipavlova. Sen perinteisen täytekakun lisäksi. Sekalainen seurakunta tarjottavia, jokaiselle jotakin. Eiköhän niillä pärjää. Seuraavaksi kauppalistan kimppuun sitten. Ai niin, mutta vielä niiden lasten synttäreiden tarjottavat piti miettiä. Ehkä minihamppareita (nähtiin lauantaina Lidlissä supersuloisia pieniä hampparisämpylöitä!), vihannestikkuja, suklaacakepopseja ja jätskibaaria. Onneksi lapset ovat kovin kiitollisia herkuttelijoita :)

MAKOISIN MAANANTAITERKUIN,

alle

PS. blogi päivittyy tällä viikolla juhlahumun mukaan, joten saattaa tulla välipäiviä postauksiin ja/tai sokeripöpperöisiä postauksia, mutta ensi viikolla taas palaudutaan sit normaalirytmiin ja -juttuihin!


4 Responses to “Tilanne vaatii suklaakakkua!”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Voi mahoton, mitä kakkua olet nyt leipassu!!!
  Tulipa heti niin kovasti suklaanhalu….;)

  • Maria Maria sanoo:

   Morolonskis!

   No juu, tuli tehtyä vähän pidemmän kaavan mukaan kakku tällä kertaa…rikoin sitä sääntöäni hyvää ja helposti :D

   Äläs nyt, mä kävin just iltapalaksi nappaamassa pienen siivun ;)

   Kauniita unia sinne <3

 2. JaanaK sanoo:

  Tuollainen kakku varmasti säilyy jääkaapissa ja maut vaan paranevat. Uskon että kestää hyvin myös pakastuksen. Minä säilöisin jääkaapissa tiiviissä paketissa ja leikkaisin vasta tarjolle palat.

  Odotan innolla mitä kaikkea ihanaa keksitkään tarjolle :).

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Jaana,

   taidan siis kokeilla tuota säilytystä ohjeellasi! :)

   Juu, täällä on leivonnat täydessä käynnissä, perästä kuuluu ;)

   Ihanaa tiistai-iltaa <3

Kommentoi