keskiviikko 29. huhtikuu 2015

Inspiraatiota kotitreeniin (& superhyvä lounassalaatti)

MOIKKAMOI!

Paistaakohan jossain päin Suomea aurinko? :) Täällä meillä Pirkanmaalla tulee vettä kuin saavista kaatamalla. Veikkaanpa, että jos saadaan pari aurinkopäivää tämän jälkeen, niin luonto herää henkiin. Eilen katselin jo naapurin syreenioksia sillä silmällä. Pitäisikin käydä napsaisemassa muutama oksa maljakkoon.

Hei, olittekin toivoneet taas vähän treenijuttua ja lupailin kertoa miten siinä mun Kayla Itsinesissä kävi. Joten sellaista sateiseen keskiviikkoon. Ihanan Kaylan supertehokas BBG -treeni on ollut jäissä Thaimaan reissun jälkeen. Pääsin viikon 9 loppuun asti. Sitten alkoi olemaan liikkeitä, jotka olivat mun polville liikaa. Varsinkin tuo oikea polvi, jonka olen telonut aiemmin, vihoitteli kuin viimeistä päivää. Tosin tekee sitä välillä ihan peruskyykyissäkin. Joten mä luovutin. Tiedän, liikkeet olisivat olleet korvattavissa muilla polvea rasittamattomilla liikkeillä. Taidan olla vähän ameeba – selkärangaton ;) No kuitenkin, varsin positiiviset fiilikset jäi tuosta Kaylan treenistä. Nyt kun juoksutreenit on lähteneet taas käyntiin kunnolla, niin en kuitenkaan ihan noin intensiivisesti ja usein kotona treenaa. Paitsi…

…tiettyjä kotitreeniliikkeitä on hyvä olla jemmassa takaraivossa ihan hätätilanteita varten. Niitä päiviä varten, kun lapset sairastavat ja mies on reissussa etkä pääse ulos. Niitä päiviä varten, kun ei ole juoksemaan asiaa. Mä tosin nautin sateessakin juoksemisesta. Hirmuisesti nuo Kaylan treenien tyyppiset HIIT-treenit ovatkin yleistyneet. Nopeasti tuloksia. Tosin näistä HIIT-treeneistähän ollaan vähän kahta eri mieltä; mä olen sitä mieltä, että ovat hyvä lisä esim. itseni tyyppiselle liikkujalle. Sellaiselle, joka ei kuntosaleilla tai jumppatunneilla viihdy (aiemmin viihdyin). Mukava lisä viikottaisiin juoksulenkkeihin. Treenaatteko te kotona? Mulla on sellaisia kotijumppakausia, välillä voi mennä viikkoja, ettei kahvakuulatkaan kotona hievahda mihinkään. Sitten taas välillä innostun taas kotijumpasta.

Arvatkaas mistä mä haen inspiraatiota liikkeisiin? Jep, pääosin Instagramista. Seuraan aika montaa treenisivustoa. Parhaimpana kotitreeni-inspiraationa toimii yksinkertainen @excerciseathome -sivusto, josta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Vaikkei olisi kotona käytössä yhtään mitään kuntoiluvälineitä, niin noilla ohjeilla saa kyllä hien pintaan ja sykkeen ylös. Lihaksia myös, uskoisin :) Ajattelin jakaa teille nyt yhten kotitreenin, jota tein silloin kun esikoinen seurusteli georgen kanssa pari viikkoa sitten. Päivänä, jolloin teki mieli tehdä vatsoihin painoittuva treeni. Puolisen tuntia ja hiki virtasi.

collage

Vuorikiipeilijäliike, onko tuttu? Tähän mä ihastuin Kaylan treeneissä. Mennään ikään kuin punnerrusasentoon käsivarret suorana, kroppa tiukkana ja juostaan paikallaan, vatsalihaksia rutistaen; tuodaan polvet vuorotellen kohti kohti rintakehää. Burpee. Mulla on tuota yleisliikettä kohtaan sellainen viharakkaussuhde. Ihanan kamala liike! Mutta tuolla saa sykkeen ihan helposti pilviin. Kantsii tähän googlettaa ohje, jos ei tiedä mikä se on. Allekirjoittaneen sekalainen sepustus vain sekottaisi teidän pään :D Peruslankku on varmasti kaikille tuttu. Tein aikoinaan lankkuhaastetta kuukauden päivät ja loppuvaiheessa meni kolme minuuttia lankkua ihan heittämällä. Nyt menee hädin tuskin pari :P Haarahypyt, jumping jacks ja syke nousee taas. Vatsarutistuksia niin, että jalat on polvista taivutettu rintakehän päälle. Napa kohti selkärankaa. Mä teen nämä usein väärin ja niskat vain kipeytyvät. Pitää keskittyä kieli keskellä suuta liikkeeseen. Ilmanyrkkeilyä. Näkymättömän säkin mottaamista :) Polkupyöräillen selinmakuulla jalat ylhäällä. Sarjan liikkeiden välillä en pitänyt taukoa, mutta ennen uutta sarjaa otin huikan vettä ja tasasin sykettä noin minuutin ajan. Liian paljon vettä koituu sitten kohtaloksi, joten ihan pikkuinen huikka riittää!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten todettu niin monta kertaa, niin liikunta ja terveellinen ruokavalio ruokkivat toisiaan. Varsinkin niinä plääh-päivinä, kun muistaisi sen. Ylös, ulos ja lenkille. Ruoat kohdilleen. Ja lyön vetoa, että plääh-päivä muuttuu wau-päiväksi! Niinä päivinä, kun olin kotona kipuisten lasten kanssa, pyrin vähentämään sitä seinien päällekaatumisefektiä tuon kotiliikunnan lisäksi ruokavaliolla. Kuin itsestään sitä tulee ruokavalion myötä tasapainoitettua oloa. Syötyä ruoka-aineita, jotka nostavat serotoniinitasoa. Aamupalaksi chiatuorepuuroa, välipalana kourallinen cashew-pähkinöitä, iltapäivä kahvin kanssa pari kuivattua viikunaa ja lounaaksi esimerkiksi superhyvä ja terveellinen tofusalaatti. Jo pari vuotta kestänyt rakkaussuhteeni parsakaalin kanssa voi loistavasti. Kolmanneksi pyöräksi on noussut kukkakaali. Näistä teenkin aika usein ison kulhollisen salaattia jääkaappiin. Se säilyy siellä jopa kolme päivää ja vain paranee muhiessaan.

PARSAKAALISALAATTI
2:lle

1 iso parsakaali kukinnot pienisteltynä
1 iso kukkakaali kukinnot pienisteltynä

kastike
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl karkeaa sinappia (seeded mustard)
1 tl tabascoa
1 tl sormisuolaa
1 tl mustapippuria
-sekoita aineet keskenään ja lisää parsakaalin ja kukkakaalin sekaan
-anna tekeytyä jääkaapissa

Tässä annoksessa päälle paistoin rapsakkaa tofua, seesaminsiemeniä sekä cashewpähkinöitä. Tofun maustoin suolalla ja sitruunamehulla. Jos ei pidä tofusta, niin salaatin sekaan voi heittää vaikka kikherneitä tai fetaa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vappuaaton aatto, eikä meillä näy vielä ilmapalloja eikä serpentiiniä. Ennen kuulumatonta :) Ehkä koristellaan sitten vähän mökkiä ja jätetään tänä vuonna koti koristelematta. Vappu ei ole koskaan ollut mulle se juhlien juhla, ylppärilakkikin on hukkunut jo vuosia sitten. Mutta nyt täytyy myöntää, että mulla on sellainen kutkuttava vappuolo. Simaa ja munkkia. Kyllä, olen vähän alkanut miettimään, että pitäisköhän tänä iltana sittenkin sadeillan kunniaksi alkaa munkinpaistotalkoisiin! Paistorasvaakin näyttäisi olevan viime vuodesta…

MITÄ IHANINTA KESKIVIIKKOA SINNE,
voikaahan hyvin ♥

alle


12 Responses to “Inspiraatiota kotitreeniin (& superhyvä lounassalaatti)”

 1. Anu sanoo:

  Voi että mua alkoi niin hymyilyttää tää postaus:)
  Ihan ku olisin omia ajatuksiani lukenut.

  Just aamulla tein kotijumppaa,kun en pääse illalla juoksemaan.mä oon saanu juoksutreenit talven taantuman jälkeen käyntiin ja päätin alottaa samalla kotijumpan parina päivänä viikossa.
  huomaan,että lihaskunto on päässyt rapistumaan ja juoksu kulki ennen paremmin.Nyt aion todella panostaa kunnon kohottamiseen ilman mitään ulkonäköön liittyviä projekteja.mä haluan olla vahva juoksija;)

  kiitos vaan reseptistä,tuo salaatti menee kokeiluun.tofua en oo maistanut,mutta se sopis kyllä mulle,kun maito ei sovi.
  Mä vähän vaan vierastan soijatuotteita..mulla on kilpirauhassairaus ja sitä ei suositella,se lamauttaa kilpparia.välillä oon kuitenkin jotain syönyt.
  Chiapuuro on namia ja pitää nälkää tosi hyvin.
  Teen aamulla monesti isomman annoksen ja loput menee iltapäivällä välipalana.

  Mummu toi just tuoreita munkkeja..harmi vaan,että niissä on kaikkea multa kiellettyä..tyydyn vain nuuhkimaan:)

  • Maria Maria sanoo:

   Hihii, teletappisia kykyjä meillä :)

   Ihanaa, että sielläkin on lähtenyt juoksutreenit hyvin talven jäljiltä. Ja just niin, mulla on kans tuo sama juoksun kanssa; se että pysyy kuosissa juoksun avulla on ihan kiva plussa, mutta tärkeämpää on se, että saa kohotettua kuntoa, jaksaa ja saa vahvuutta.

   Olehan hyvä! Ja hei, jos epäröit tofun kanssa, niin vaihda se vaikka kikherneisiin. Ne tuo lisää ruokaisuutta salaattiin ja on mun mielestä todella täyttäviä :)

   Oi ei, harmistus kun et pääse nyt maistamaan munkkeja. Toisaalta toivoisin, että mullakin olisi tuollainen ruokarajoite…nimim. eilen pari munkkia syöneenä :D Mutta sit polkaisin kyllä myös kuntopyörää illemmalla ;)

   Hei oikein iloista vappua sinne <3

 2. Iina sanoo:

  Juuri viime viikolla kirjoittelin omaan blogiini kotitreeneistä. Ennen en saanut koskaan aikaiseksi tehdä kotona mitään, mutta nyt viimeisen vuoden kuluessa tuo on siirtynyt mun pääasialliseksi treenaustavaksi. Kahvakuulaa, Kayla Itsinesiä, joogaa. Sekoittelen niistä itseni näköisen treenin. Kyllä hien saa pintaan kotonakin.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Iina,

   hei, täytyykin tulla katsomaan blogiisi :) Just niin, sekoittelemalla erilaisia liikkeitä saa sen omannäköisen treenin ja kun on motivaatiota tehdä sitä treeniä, niin tuloksia syntyy!

   Mukavaa vappua sinne <3

 3. Emma sanoo:

  NAM! Itse tykkään parsa- ja kukkakaalista sekä raakana että kypsänä – onko tossa reseptissä kaalit raakoja vai kevyesti höyrytettyjä? Molempi parempi varmaan :D

  Hauskaa ja ihanaa vappua!!

  Emma

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitti Emma,

   parsa- ja kukkakaali on ihan parhaita :) Mä tykkään niistä eniten ihan ”raakana”, kuten tuossa salaatissani…vähän purupintaa :D Tuossa kastikkeessa kyllä pehmenee hieman ja kolmantena päivänäkin ovat jo mukavan pehmeitä!

   Oikein ihanaa vappua sinnekin <3

 4. Katness sanoo:

  Aaah mika ihana salaaatti taas! Ma oon vetanyt salaatteja oikein urakalla viimeiset kolme viikkoa ja olo on aivan mieleton! Niin kevyt ja energinen! Mulle vaan tuli sellainen himo salaattia kohtaan jota mulla ei ole elaissani ollut joten mennaan mieltymysten mukaan vaan. Toivottavasti tata jatkuu viela pitkaan! :)

  Ihanaa viikonloppua ja Vappua!

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan ja kiiiitos :)

   Mä kanssa rakastan salaatteja ihan ylipaljon. Voisin elää niillä! Just se, energiaa saa ihan huomaamattaan. Toivotaan pitkää ikää salaattihimolle :D

   Ihanaa vappendaalia sinnekin, rapakon taakse <3

 5. Kotitreeni kuuluu ehdottomasti tämän hoitovapaalaisen arkeen! Tosin sitä voi harrastaa vain silloin, kun lapsi on päiväunilla – äidin jumpassa hauskinta tuon yksivuotiaan mielestä on nimittäin äidin päälle kiipeily kesken jumppaliikkeiden. :D
  Mulle on tullut tavaksi etsiä treeni-vinkkejä Youtubesta – tykkään kun joku ”ohjaa”! :) Samasta syystä käytän Yoogaia-nettipalvelua, ihan älyttömän hyvä! Maksaa muistaakseni parikymppiä kuussa mutta on tässä elämäntilanteessa täysin sen arvoinen. Siellä on vaikka mitä treenejä kahvakuulasta astangajoogaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sara

   ja just niin! Mäkin muistan jumpanneeni silloin kotona, kun tytsyt nukkuivat päikkäreitä. Ei heidän hereillä ollessaan kotijumpasta tullut mitään :D

   Youtubesta en olekaan vielä etsinyt jumppavinkkejä, joten kiitos vinkistä ja kiitos, täytyy tutustua tuohon Yoogaiaan. Se kuulostaa hyvältä!

   Ihanaista vappupäivän iltaa <3

 6. Mervi sanoo:

  Ihania kattauksia taas<3 Mitä tofua käytät?
  Olen kokeillut jotain, mutta en ole onnistunut.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Mervi,

   mä käytän So Fine tofua ja olen kyllä tykännyt. Vaatii tosin mun mielestäni vähän maustamista; suolaa ja sitruunamehua :)

   Ihanaa vappupäivän iltaa sinne <3

Kommentoi