lauantai 04. huhtikuu 2015

Pienet pääsiäisleivokset

HEI HUOMENTA IHANAT!

On niin ihana tunne, että vaikka on jo täysin rentoutunut ja lomaillut sen yhden päivän, niin lomaa riittää vielä muutaman päivän ajan. Tänään onneksi on kaupat auki ja pääsee vähän ihmisten ilmoille. Pari seuraavaa päivää rentoudutaan ihan kotosalla kotirönttösissä. Muistatteko, kun ennen pääsiäistä päätin haastaa itseni éclair-leivosten myötä. No hitto vie, en ole kyllä koskaan kokenut leivonnassa tuollaista haastetta. Puuskutin ja sydän tykytti. Eka kerta meni totaalisen pieleen. Mullahan ei ole tapana seurata reseptejä ja nyt se kostautui. Nuo taikinapötkylät levisivät uunissa kuin jokisen eväät eivätkä kohonneet yhtään. Ei siinä, ihan hyvän makuisia niistä tuli. Sopivat kahviin dipattaviksi :DOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen tein sitten uudemman kerran ko.leivoksia. Luin ohjeen etukäteen ja sisäistin vaiheet. Ja taas sama juttu; eka pellillinen levisi eikä kohonnut. Tässä vaiheessa otin puhelimen käteen, avasin youtuben ja katsoin englanninkielisen ohjeen eclair-leivosten teosta. Ihan totta! Tajusin, että mun tyllassa oli liian pieni pää. Joten vaihdoin sen isompaan ja nyt pötkylät uunipellillä näyttivät samalta kuin sillä videon tädillä. Uuniin mennessään. Uunista tullessaan kolme kymmenestä pötkylästä oli kohonnut kauniisti ja loput…no ne oli levinnyt samalla tavalla kuin edeltäjänsä. En ymmärrä.

Éclair-leivoksiksi en näitä nimittäisi, mutta pieni pääsiäisleivos kuvaa tätä hyvin. Maku tosin on taivaallinen. Päällä sitruunasokerikuorrute ja sisällä persikkaista mascarponevaahtoa. Tuulihatut ovat mulla onnistuneet aina, joten tein sillä samalla tutulla tuulihattujen reseptillä tuon taikinan. Joku vain meni pieleen.

PIENET PÄÄSIÄISLEIVOKSET

Taikina
1,5 dl täysmaitoa
75 g voita
1 rkl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa

– kiehauta kattilassa maito, voi ja sokeri
– ota kattila pois liedeltä ja lisää vehnäjauho
– sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta ja on muodostunut massaksi
– anna jäähtyä hieman
– vatkaa joukkoon munat yksitellen
– pursota pellille noin 10 cm pötkylöitä
– paista 200 asteessa noin 25 minuuttia

*************************OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toivottavasti teillä onnistuu tuolla reseptillä. Mä yritän vielä kolmannen kerran. Josko se sanonta siitä kolmannesta kerrasta pitäisi paikkansa :D Ja jos ei onnistu, niin antaa sitten olla. Pian meillä on keittiön tasot täynnä noita pieleen menneitä vedoksia. Kahviin dipattavaksi :)

Onnistuuko teillä aina kaikki leipomukset?

LEPPOISAA LAUANTAITA 

alle


2 Responses to “Pienet pääsiäisleivokset”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Kovin on herkullisen näkösiä nuo!!
  Ahkera olet, kun toisen kerrankin vielä yritit!

  Juu, mulla on kans tapana, etten niin tarkoin seuraa ohjetta ja ne määrät menee välillä sinne päinkin…
  ei siis aina onnistu täälläkään!

  On kyllä mukavaa, kun vielä parit pyhät edessä:) nautima!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sari
   ja hei juu, kolmas kerta taitaa jäädä yrittämättä :D

   Leivonnassa just parasta on tuo, ettei se ole ihan justiinsa. Mutta musta tuntuu, että näiden leivosten kanssa se on ;)

   Ihanaa sunnuntaita, nautimma <3

Kommentoi