keskiviikko 01. huhtikuu 2015

Arkiruokien aatelia

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
MOIKKELIS!

Piti aloittaa postaus juksuttamalla teitä, mutta aivot lyö tyhjää. Ensi vuonna sitten :D Tämä ilta ollaan pyhitetty perheelle; käyty vähän kaupoilla, tehty ruokaa ja pelattu scrabblea. Saadaan kyllä sellaiset matsit aikaan tuossa pelissä. On olemassa todella paljon vierasperäisiä, suomenkieleen (ainakin mun mielestä) vakiintuneita sanoja, jotka on vähän tulkinnanvaraisia. Ja ei, tämä ei ole katkeroituneen häviäjän marmatusta. Kerrankin voitin. Mies tais olla vähän väsynyt, sillä yleensä vie meitä muita kuin litran mittaa. Teki ihanaa olla ilta pois tietokoneelta ja kännykältä. Telkkarikin pysyi suljettuna siihen asti, kun lapset nukahti. Näitä kiireen keskelle lisää, kiitos!

Kertaakaan en aio valittaa kiireestä, joka töissä on, mutta sanotaanko nyt näin, että neljän päivän pääsiäisloma tulee tarpeeseen. Todella tarpeeseen. Ja toisaalta ihan huippua, että ei päästy minnekään kylpylöihin sun muihin. Eniten katsokaas odotan sitä, että saan nukkua omassa sängyssä ympäripyöreitä öitä, pitää ainakin yhden pyjamapäivän, keskittyä töllöttämään telkkarista Tapparan pelejä, syödä hyvin, urheilla enemmän kuin laki sallii, pelata lautapelejä, lukea keskeneräisiä kirjoja ja käsitellä yhden saunan harmaaksi. Niin, montakos päivää sitä lomaa oli ? :D Voi tulla kiirus tehdä nuo kaikki, mutta siltä pohjalta lähdetään lomailemaan, että mitään ei ole pakko tehdä. Hei, pääsiäismaanantaiksi on luvattu aurinkoista keliä ja reilusti plussan puolellakin näkyis olevan. Ajattelin laittaa terden kesää varten kuntoon, paistaa ekat grillimakkarat ulkotakassa ja nauttia kaiken ulkoilun lomassa kuumaa kaakaota.

Mutta kaakaosta aasinsiltana meidän tämän(kin) illan älyttömän helppoon, herkulliseen ja nopeaan arkiruokaan. Ihan ekan kerran söin tätä muinoin Singaporessa. Hotellin huonepalvelu pelasti keskellä yötä pitkän lennon jäljiltä rähjääntyneen ja hyvin nälkäisen matkustajan. Pitkään mietin, miten tämä lausutaan puhelimeen tilausta tehdessäni, mutta vissiin tein sen sitten oikein, sillä sain mitä tilasin :D Spaghetti aglio e olio – spagettia valkosipulilla ja öljyllä varioidaan meidän keittiössä aina sen mukaan mitä lisäksi löytyy. Tänään lisukkeeksi löytyi chilejä ja limen puolikas. Sekä toki runsaasti raastettua parmesania päälle.

SPAGHETTI AGLIO E OLIO

täysjyväspagettia

0,5 dl öljyä
puolikkaan limen mehu
1 chilipalko
puolikas solovalkosipuli
merisuolaa
parmesanjuustoa

-keitä spagetit ohjeen mukaan ja valuta ne
-sekoita öljy, limen mehu, suola, pilkottu chili & valkosipuli spagetin joukkoon
-raasta päälle runsaasti parmesanjuustoa

***********************************

Oikeastaanhan tähän käy mikä vaan, mitä kaapista löytyy; pastaa, makaroinia, spagettia. Viime aikoina meillä on käytetty Urtekramin luomutäysjyväspagettia. Ihanan makuista! Tänään lisäsin joukkoon kaapin perukoilta myös jotain lapsille ostettua kikkuraspagettia. Oli sitten lautasella mitä vain, niin tuosta Reggiano parmesanista en pastan ja spagetin kanssa luovu. Sitä vois kyllä syödä ihan pelkältäänkin ;) Tänään on jotenkin ollut hiilarihimo, kuten niin monena muunakin kertana raskaamman juoksulenkin jälkeisenä päivänä. En tiedä meneekö mulla tuon juoksun jälkeiset hiilaritankkaukset keturalleen vai mikä on, mutta poikkeuksetta aina seuraavana päivänä kroppa huutaa perunaa tai pastaa.

Semmotteisia tällä erää. Pari haastepostausta suunnittelin tälle viikolle, mutta katsotaan miten käy. Huomenna on taas hieman diipimpää juttua luvassa. Mikäli saan ajatukseni paperille :)

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,

alle


2 Responses to “Arkiruokien aatelia”

 1. Nams kuinka herkullisen näköinen pasta! Scrabble on niiiin hyvä peli ja meillä myös ystävien kanssa tulee välillä bolemiikkia onko sanat sallittuja vai ei ;D. Hah!

  Oikein mukavaa pääsiäistä <3

  ps. postia tulossa <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunokainen ♥

   Joo, toi scrabble on ihan huippu! Lapsilta nyt sallitaan verbien taivutusmuotoja eikä kaksoiskonsonanttienkaan unohtaminen välillä haittaa ;) Mutta just sana kuten ”filee”, sitä kun näkee yhdelläkin e:llä. Eilen yritin ”gel” sanaa ja kun mun mielestä se on ihan geelin yleinen nimi. Ei kuulemma ole ;D

   Voi kiitos, postia odotellessa ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

   Ihanaa pääsiäistä sinnekin, nautitaan ♥

Kommentoi