keskiviikko 04. maaliskuun 2015

Tarina buddhan takana?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 0IMG_4440 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MOIKKAMOI,

uuh, hotellissamme on suomalaisten invaasio; tänään kotiin lähtevien kone on reilut 12 h myöhässä, joten koko saaren tuolla koneella kotiin lähtevät suomalaiset tuotiin tänne meidän hotelliin. Ja se näkyy. Sekä kuuluu. Hyvä päivä saarihyppelylle, eh? 😉 No tämä tarkoittaa sitä, että myös mummu sai yhden lomapäivän lisää. Me muut jäädään tänne vielä viikoksi.

Sain joskus taannoin kyselyä meidän buddhan päistä, että onko niiden takana jokin syvempi merkitys. Blogissa ei ole juuri politiikkaa ja uskontoa käsiteltykään, eikä käsitellä kovin syvällisesti vieläkään. Pääuskontoni ei ole buddhismi, mutta mitä olen ko.uskonnosta vuosien varrella oppinut, on tuossakin uskonnossa paljon hyvää. Tai itselleni on vielä epäselvää, että onko buddhismi uskonto vai elämänkatsomus.

Toissa päivänä hierojatädin käsittelyssä ollessani mietin, että juontaako tämän maan hymyilevien ja hyväntahtoisten ihmisten luonteenpiirre uskonnosta. Meillä ei hierojatädin kanssa ole yhteistä kieltä, mutta hyvin olemme näinä vuosina tulleet toimeen keskenämme. Masaaash, kapkunkaa ja hymy päälle. Buddhismista en kuitenkaan lähtenyt sen enempää kyselemään. Joskus kyllä tekisi mieleni keskustella asiasta enemmänkin kielitaitoisen ihmisen kanssa 🙂 95% maan väestöstä uskoo buddhaan. Heidän mukaansa elämä on lähtökohdiltaan kärsimystä, mutta tiettyjen toimien ja ajatusmallien kautta elämästä pystyy tekemään hyvän. Buddhismissa karma on se, johon ehkä uskon eniten. Jokaisella teollamme on seuraus.  Kohtele muita kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

Isolla buddhapatsaalla auringonlaskun hetkellä teki mieleni jäädä seuraamaan munkkien alkavaa iltarukoushetkeä. Tekisi muuten itse kullekin hyvää luopua maallisesta omaisuudesta ja viettää vaikka vuosi mietiskellen, että miten tämän elämän parhaiten hoitaisi ja olla ilman materiaa. Ai ei vai? ;D No itse jaksaisin ehkä päivän mietiskellä, mutta siihen se sitten jäisikin… Jos kuitenkin noudatan omalta osaltani buddhismia hyvien tekojen ja ystävällisyyden muodossa. Eiköhän siinä ole jo tarpeeksi tekemistä tämän elämän osalta ♥

Hymyjä ja aurinkoa sinne ihanat,

image


4 Responses to “Tarina buddhan takana?”

  1. AnuElina sanoo:

    Olen salaa ihaillut teidän buddhia, ne ovat kauniita! Omasta kodistani löytyy useampikin buddha (itse asiassa joka huoneessa ainakin yksi). Buddhalaista minusta ei tule, mutta joku siinä uskonnossa viehättää (ehkä juontaa juurensa Thaimaa-rakkaudesta) ja nuo patsaat/päät ovat jollain tavoin rauhoittavia täällä totona.

    • Maria sanoo:

      Kiitos AnuElina 🙂

      Toinen (pienempi) buddha on tuotu täältä Thaimaasta ja isompi ostettu Kodin1:sestä.
      Se on muuten totta, että nuo tuovat tietynlaista rauhaa. Sitä seesteistä olotilaa, joka täällä hymyjen maassakin vallitsee <3

      Keskiviikkoiltaterkkuja sinne <3

  2. Sade sanoo:

    Jokaisella teolla on seuraus- ajattelun kun kääntää toisinpäin, huomaa, ettei se ole sittenkään niin hyvä. Meillä on ollut vaihto-oppilas, jonka uskonto oli buddhismi. Jos esim. sairastuisi syöpään, pitäisi miettiä, mitä pahaa on tehnyt elämässään ja mistä se on rangaistus. Nuorella tytöllä tämä ajatus tuli esiin jo flunssaan sairastuessa.

    • Maria sanoo:

      Moikka Sade,

      tuo onkin se kurja puoli 🙁 Elämässä kun tapahtuu kaikenlaista kurjaa, ilman että meillä on siihen osaa tai arpaa.

      Mukavaa viikonloppua <3

Kommentoi