sunnuntai 01. maaliskuu 2015

Puuroa jokaiselle päivälle

HEIPPAHEI!

Nyt jatketaan siitä, mihin viime sunnuntaina jäätiin. Ollakin, että tänä sunnuntaina mä nautin aamupuuroni täällä lämpimässä. Ihan hyvin nämä paikalliset osaavat puuron täällä keittää, mutta ei ole edelleenkään äidin keittämän puuron voittanutta! Indiedaysin ja Elovenan yhteistyökampanjan myötä pääsin siihen lempipuuhaani eli kehittelemään reseptejä. Tällä kertaa Elovenan puurohiutaleista. Resepteihin valikoin niin perinteisesti keittämällä valmistettuja puuroja kuin tuorepuuroja sekä smoothieita. Kaikki alla olevat reseptit ovat yhdelle ruokailijalle, ellei toisin mainittu.

1. Maanantaiaamun Pähkinäinen superpuuro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanantaiaamuthan ovat vähän tahmeita, joten käyntiin pääsee hyvän aamupalan kautta. Tämä tuorepuuro tehdään valmiiksi jääkaappiin jo sunnuntai-iltana, joten se jo osaltaan helpottaa maanantaiaamun kulkua. Kuppiin kuumaa kahvia ja jääkaapista valmiiksi annosteltu puuro viereen. Hetken tuijotusta tyhjyyteen ja aamun hiljaisuudesta nauttimista. Viikon mukava aloitus on taattu!

PÄHKINÄINEN SUPERPUURO

1 pussi Elovena Plus Täysjyväkaura & Maito annospikapuuroa
0,5 dl turkkilaista jugurttia
1 dl maitoa
1 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
1/2 banaani
1 tl hunajaa
1 rkl chiansiemeniä
1 rkl maca-jauhetta
1 rkl goji-marjoja

– viipaloi banaanit
– sekoita aineet keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään yöksi
– koristele esimerkiksi mulperin marjoilla ja rusinoilla

2. Tiistai-iltapäivän Omenakanelipuuro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monelle maanantait ovat niitä viikon pahimipia päiviä; minulle sitä ovat tiistait. Poikkeuksetta tiistai-iltapäivisin kahvitauolla alkaa kaipaamaan jotain makeaa. Usein hedelmä auttaa, mutta pari tiistaita takaperin testasin tätä tuorepuuroa välipalana. Laitoin sen aineet aamulla kippoon sekaisin ja otin sen työpaikan jääkaappiin tekeytymään. Iltapäivällä se oli valmista.Kahvin kanssa pystyin melkein kuvittelemaan sen olevan omenakanelipiirakkaa. Pelastaa mukavasti ne päivät, kun lounaalle ei ole varannut tarpeeksi eväitä mukaan!

OMENAKANELITUOREPUURO

1 pussi Elovena Muumi Hedelmät annospikapuuroa
1 dl maitoa
0,5 dl turkkilaista jugurttia
0,5 dl omenahilloa
0,5 dl cashew-pähkinöitä
1 tl kanelia
3 tl chiansiemeniä
koristeluun: omenanlohkoja & manteleita

-sekoita puuron aineet keskenään ja anna tekeytä jääkaapissa yli kuusi tuntia

3. Keskiviikkoillan  Mansikkakookospuuro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keskiviikkona alkaa yleensä tuntumaan jo siltä, että alkuviikon väsymys on poissa ja nauttii jo osaltaan lähestyvästä viikonlopusta. Pikkulauantain kunniaksi meillä keiteltiin koko perheelle herkullinen mansikkapuuro, jossa maistuu myös valkosuklaa. Puuro, joka maistui myös lapsille. Sallittu herkku myös herkkulakkolaisille, sillä puurohan on terveellistä! :)

MANSIKKAKOOKOSPUURO

1 pussi Elovena Hetki Valkosuklaa-Mansikka annospikapuuroa
1 dl kookosmaitoa
1/2 banaani muusattuna
1 rkl kookoshiutaleita

0,5 rkl kookosöljyä
0,5 dl manteleita murskattuna
koristeluun: banaania, hunajaa ja kookoshiutaleita

– laita ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin minuutti
– anna tekeytyä pari minuuttia, kunnes puuro on hieman jähmettynyt

4. Torstaiaamun Inkiväärivadelmasmoothie 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Torstaiaamut ovat kivoja aamuja, lemppareitani heti viikonloppuaamujen jälkeen. Torstaiaamuisin saa myös yleensä nauttia aamupalan rauhassa, sillä toinen lapsista menee vasta myöhempään kouluun eikä ole kiire aamuvalmisteluissa. Smoothiet ovat aamupalana vertaansa vailla; herkullista ja juotavaa aamupalaa, jonka voi myös kiireen vallitessa ottaa autoon mukaan ja nauttia työmatkalla.

INKIVÄÄRIVADELMASMOOTHIE

0,75 dl Elovena Hetki Pikapuuro Vadelma pikapuurohiutaleita
1,5 dl mantelimaitoa
0,5 tl raastettua inkivääriä
1 dl jäisiä vadelmia (huom! kotimaisia)
1 tl hunajaa

koristeluun: kaurahiutaleita

– laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes smoothie on sileää

5. Perjantai-iltapäivän siirappinen marjatuorepuuro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantai-iltapäivät töissä kuluvat pienoisessa väsymyksessä; viikko on vaatinut veronsa. Iltapäiväkahvitauolla on hyvä hakea energiaa jostain muusta kuin makeista pullamössöistä. Aamulla jääkaapista mukaan napattu tuorepuuro pelastaa perjantai-iltapäivän!

SIIRAPPINEN MARJATUOREPUURO

1 pussi Elovena Muumi Neljä Marjaa annospikapuuroa
0,5  dl maitoa
0,5 dl turkkilasta jugurttia
0,5 dl jäisiä vadelmia (huom! kotimaisia) ja 0,5 dl puolukoita
2 tl  vaahterasiirappia

koristeluun: granaattiomenaa ja vaahterasiirappia

– sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli

6. Lauantaiaamun mangokauraviettelys

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suloisen lauantaiaamun samettisen pehmeä herättelijä. Mango ja kookos tuovat muistoja turkoosista merestä ja valkoisesta hiekasta. Pehmeä metsämarjan ja maidon maku kaurahiutaleissa tuo makunystyröihin vahvasti kotimaisen maun. Tämä viettelys sopii rauhallisiin lauantaiaamuihin; niihin kun ei ole kiire minnekään ja ehtii lukemaan aamun lehden rauhassa.

MANGOKAURAVIETTELYS

1 pussi Elovena  Plus Metsämarja ja Maito annospikapuuroa
2  dl kookosmaitoa
2/3 tuoreesta mangosta 
koristeluun: tuoretta mangoa

– sekoita ainekset tehosekoittimessa keskenään pehmeäksi vaahdoksi ja nauti!

**********************************************************************

Sunnuntai-illan banaanipuuron voitte käydä katsomassa täältä edellisestä puuropostauksestani. Viikon aikana vasta tajusin, kuinka monipuolisesti kaurahiutaleista saa valmistettua ruokia. Eikä vain puuroja, tuorepuuroja ja smoothieita vaan myös käyttää aamuisen puuron loput esimerkiksi iltapalarieskaan. Taidan olla vähän puurohurahtanut :) Muistakaahan käydä täällä osallistumassa lukijakilpailuun! Sivustolta löytyvät myös muiden bloggaajien reseptit Elovena-kaurahiutaleista. Kilpailuun osallistuminen on helppoa; kommentoimalla suosikkianne olette mukana runsaan tuotepaketin ja Iittalan Elovena-aiheisen mukin arvonnassa!

Hei, oikein suloiset sunnuntain jatkot teille sinne!  Voikaahan hyvin 

alle


10 Responses to “Puuroa jokaiselle päivälle”

 1. HennaA sanoo:

  Kiitos näistä vinkeistä ! Olen nyt 2 kk syönyt joka aamu tuorepuuroa vadelmilla, pähkinöillä ja luonnonjogurtilla. Ei ole vielä kyllästyttänyt mutta uudet ideat ovat todella tervetulleita!

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Vautsit, mitä puuroja ja kiitos paljon… saan nuista hyviä vinkkejä!!!:)

 3. Sari sanoo:

  Hei Maria! Oikein ihanaa lomanjatkoa sinulle ja perheellesi!
  Kiitos taas tosi kivasta puuropostauksesta! Luen usein blogiasi ja testailen ohjeitasi. Juuri teinkin vasta julkaisemasi sitruunatortun jääkaappiin jähmettymään huomiseksi (ilman uunia ja liivatetta:). Vaikutti tosi hyvältä!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Sari
   ja kiva kuulla, että reseptit tulevat käyttöön :)

   Aurinkoista keskiviikkoa <3

 4. Puuro on parasta – ihania reseptejä, kiitos!
  Sain hauskan blogihaasteen, johon äsken vastasin, haastan sinut mukaan:
  http://tarja-snowland.blogspot.fi

  Teemalla siipat sisustuksessa :)

  http://tarja-snowland.blogspot.fi/2015/03/haaste-sisustustyonjako.html

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tarja ja kiitos!

   Ja hei kiitti haasteesta, tartun siihen viimeistään kotona :)

   Aurinkoista keskiviikkoa <3

 5. Kati sanoo:

  Ihan huippupostaus taas kerran, kiitos siitä.

  Luen blogiasi lähes päivittäin ja erityisesti odotan aina fredagsmysejä. Olen kokeillut paljon ohjeitasi. Laitan mielelläni ruokaa, mutta ideointi ei ole vahvin puoleni, joten siinä mielessä blogisi on minulle melkoinen aarre.

  Mukavaa loman jatkoa :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Kati!

   Oih, fredagsmyyssejä mulla onkin jo vähän ikävä :) Täällä palmun alla on ollut aikaa funtsailla uusia reseptejä ;)

   Aurinkoista keskiviikkoa <3

Kommentoi