lauantai 21. helmikuu 2015

Lördagsmys!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEJ PÅ DIG! :)

Koska tuli niiiiin kova ikävä tehdä fredagsmys-postaus eilen, niin tilanne oli pakko korjata tänään. Juurikin nyt. Lördagsmyyssit ja fredagsmyyssit ei juuri eroa toisistaan. Paitsi että lauantain tunnelmat ovat jotenkin jo enemmän rentoutuneet kuin nuo perjantai-illan tunnelmat. Tänään tosin ollaan sujahdeltu paikasta toiseen, käyty vaihtamassa rahaa, otettu historian eka perhehissiselfien (instagramissa), tehty läksyjä kahden viikon ajalta ja hoideltu kunnialla pari blogityöpostausjuttua ruoanlaittoineen ja kuvailuineen. Ai niin, ja haettu Ärrältä tämän vuoden ensimmäinen joululahjani. From me to me, with love. Tänä vuonna aloitinkin ajoissa joululahjojen ostamisen ;) Nyt on aika istua alas takkatulen ääreen ja vain nauttia. Huomenna sitten pakkaillaan!

Aamulla tehdyssä äänestyksessä lapset voittivat iltaruokaäänestyksen kinkkupaprikapiirakallaan. Sarjassamme helppoa ja hyvää. Jälleen. Terveellisyyttä tämä ei ole nähnyt, paitsi ehkä tuon paprikan osalta :D Pohjataikinan voi tehdä jo aiemmin jääkaappiin tekeytymään. Lisäksi raikas salaatti, niin ei se iltaruoka oikein näin lauantaisin kuulkaas muuta kaipaa.

KINKKUPAPRIKAPIIRAKKA

pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

-nypi voi ja vehnäjauho murumaiseksi. Lisää suola ja vesi. Kelmuta ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

täyte
150 g savupalvikinkkua
1 suippo paprika pilkottuna
150 g emmental-juustoraastetta
2 munaa
2 dl kuohukermaa
tuoretta timjamia
suolaa
pippura
paprikajauhetta

-painele pohjataikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
-lado kinkusta ja paprikakuutioista puolet pohjalle
-lisää juustoraaste
-lisää loput kinkut ja paprikat
-sekoita muna, kerma ja mausteet ja kaada piirakan päälle
-paista uunin alatasolla 200 asteessa 40 minuuttia

****************************************************

Tämän piirakan kannattaa antaa hieman jäähtyä ennen syömistä. Tuo peruspiirakkapohja on kyllä ihan kaikista parasta tässä piirakassa. Murenee suuhun. Harmillisesti sitä aika usein tulee valittua valmispiirakkapohja pakastealtaasta. Ne ovat kyllä helppoja, mutta maultaan eivät yllä läheskään samaan kuin itse tehty! Niin, siitä joululahjastani piti vielä mainita. Se tulee ilmi (välillisesti) näissä kuvissa. Kuka arvaa mikä se on? :)

Huomen aamulla vielä vähän ruoka-aiheista lapsuusajan muistelua, mutta viimeistään maanantaina sitten jotain muuta kuin ruokaa.

TUNNELMALLISTA LAUANTAI-ILTAA, NAUTITAAN 

alle

PS. hei, käyn muuten lisäämässä tuohon eiliseen makaronisalaattiin suolakurkun! Se unohtui reseptistä tyystin ja on erittäin iso osa salaattia. Ihan tiedoksi teille, jos kopsasitte tuon reseptin muistiin, niin lisätkää yksi pilkottu suolakurkku :)

 


2 Responses to “Lördagsmys!”

 1. Hanne E sanoo:

  Hei, olisko lahja lukemista matkalle Parhaat kotiblogit:)
  Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Hanne!

   Hyvä veikkaus, mutta ei :) Tuon lehden kyllä ostan lentokentältä mukaan!

   Huomenna selviää oikea vastaus ;)

   Kiitos ja ihanaa sunnuntai-iltaa sinne <3

Kommentoi