maanantai 16. helmikuu 2015

Kohti keväisempää sisustusta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MOIKKAMOI!

Ah, mikä valo meitä onkaan hellinyt pari päivää. Eilen oli kyllä ihan poikkeuksellinen laskiaissunnuntai-ilma. Käytiin koululla talviriehassa sekä pikaisesti myös Ilveksen talviriehassa. Täytyy kyllä myöntää, että jälkimmäinen oli tällaiselle kirvesrinnalle kyllä aikamoinen shokki ;) Ei vaiskaan, kivaa oli ja lapset nauttivat onginnasta ja vohveleista. Iltapäivästä tajusin, että meidän reissuun on enää viikko, joten katsottiin tyttöjen vaatteet jo valmiiksi. Kovaa vauhtia nuo pikkuiset kasvaa, mutta onneksi mekot nyt on sellaisia, että menee vähän minimallisinakin. Suurin osa ajastahan tuolla tulee vietettyä bikineissä. Hope so, ainakin!

Eilen aurinko porotti siihen malliin sisään, että hetken aikaa tuli taivasteltua pölymäärää. Auringonvalo on armoton! Siinä pölyjen pyyhkimisen jälkeen heitin muutamat taljat  koreihin sohvan selkämyksiltä odottelemaan mökille pääsyä. Pienellä sitä sai aavistuksen keväistä ilmettä aikaiseksi. Kynttilänjalatkin pääsivät kaappiin odottelemaan taas niitä kesän hämyisiä ja sateisia iltoja. Kirsikkapuun oksiin alkaa vihdosta viimein puhkeamaan pikkuisia, söpöjä kukkia. Vihreää löytyy myös tulppaaneista. Mulla on tänä vuonna ollut älyttömän huono tsägä tulppaanien kanssa; yleensä ne ehtii kuolla ennen aukeamistaan. Nämä yksilöt on tosin jo yli viikon vanhoja ja vain kaunistuu ajan saatossa.

Heh, kuten kuvista ehkä huomasitte, että kaikki kasvit ei ole kuitenkaan näin kevään kynnyksellä vehreimmillään. Trimmasin eilen tuosta oliivipuusta kuivia lehtiä ja oksia pois. Vielä se sinnittelee ja nuo olemassa olevat lehdet ovat  (käsittääkseni) ihan elossakin :) Kuuluisko sille antaa lannoitetta? Olen varmaan kysynyt tämän joskus ennenkin, mutta en nyt yhtään muista, että kuuluko vai eikö…

Jokos teillä sisustellaan keväisesti vai nautitaanko vielä talvesta? Mä olen todellakin vähän tällainen katalogi-ihminen. Saa sitten huomauttaa, jos tuossa toukokuulla alan fiilistellä syksyn pimeitä ja ruskaa :D Nyt toivottelen teille mitä ihaninta alkanutta viikkoa ja hei, hyvää talvilomaa teille kenellä sellainen on. Täällä meillä päin talvilomaviikko onkin vasta ensi viikko.

MAANANTAITERKKUSIN,

alle


18 Responses to “Kohti keväisempää sisustusta”

 1. Kyllähän se valo on ihanaa, on tullut taivasteltua itsekin kuinka aikaisin aurinko jo nousee ja myöhään vasta laskee, aivan mahtavaa :D Kevät sisusteluja ei oo aloitettu, mutta kevätmielellä jo ollaan :D Ihanaa maanantaita ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna,
   aivan mieletöntä tämä lisääntynyt valo ja hei ihan huippua kuulla, että teillä siellä pohjoisemmassakin on päivä pidentynyt :D

   Kevätmielellä on hyvä kasvatella masua ♥

   Ihanaa iltaa sinne!

 2. Veronica sanoo:

  Ihanan keväiseltä näyttää. Kysyisin vielä, kuinka peset lampaantaljojasi. Nehän ovat kaiketi vähän sellaista itsepuhdistuvaa sorttia niinkuin muukin villa, mutta eivä ne kuitenkaan ihan vuosikausia kestä pesemättä. Ikean taljoissa on ohjeena käsipesu, ajattelin itse että laittaisin ne pesukoneeseen villanpesuohjelmaan. Kokemuksia?

  • Anu sanoo:

   Mulla jopa koirien pedeissä Ikean harmaat lampaantaljat ja pesen ne villanpesuohjelmalla ja kuivaan puuvillaohjelmalla, koska villaohjelmalla eivät kuivu ollenkaan ja ovat koneesta tullessaan joka kerta ihan kuin uudet.

   • Maria Maria sanoo:

    Kiitos kaunis Anu,
    ehkä munkin pitäisi rohjeta pesemään nuo :)

    Olen aina pelännyt, että alkaa haisemaan märälle lampaalle ja sen takia jättänyt pesemättä :D

    Mukavaa maanantai-iltaa ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Veronica,

   ja kiitti!

   Katsos, mä en ole kertaakaan noita pessyt :D Mutta Anu tuossa antoikin hyvät ohjeet :)

   Ihanaa maanantai-iltaa ♥

 3. Sari Riekkola sanoo:

  Ihanalta näyttää ja pienellä vaivalla:)
  Oi, teillä on reissu ihan oven takana, mukavaa!
  Tääläki aurinko paisteli niin armottomasti viikonloppuna, että taivastelin ja juoksin rätti kourassa siellä ja täällä ja tuntu, ettei olisi koko talvena siivonu!!!
  Mulla kuoli kans tuo oliivipuu, näytti juuri tuolta, kun sullaki ja sitten lopahti tai pudotti lehdet ja juoksutin pelkän rangan roskiin, oli niin ruma!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Sari
   ja kiitos kaunis :)

   Näinhän se on, että pienillä muutoksilla saa hyvinkin paljon aikaan! Varsinkin näin ostolakossa se on ollut tärkeä oivallus :D

   Ihanaa, että teilläkin on aurinko näyttäytynyt pimeän talven jälkeen!

   O’ou eli tuo taitaa olla lopun alkua mun oliivipuun kanssa. Se on jo neljäs laatuaan, joka kuolla kupsahtaa. Kalliiksi tulee ;D

   Ihanaa maanantai-iltaa sinne ♥

 4. Ihanan keväistä!! Kauniita kuvia <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis ihanainen,

   ulkonakin oli ihan keväistä, vaikka pakkanen paukkui :) Eilen kuuntelin lintujen viserrystä ja katselin räystäältä tippuvaa vettä. Sieltä se tulee, kevät ♥

   Ihanaista maanantai-iltaa ♥

 5. Katariina sanoo:

  Hiljalleen alkaa kevät hiipiä vaatekaappiin ja huusholliin :) Lähinnä tulee karsittua talven ”lämpövuoria” eli kynttilät, viltit, ylimääräiset sohvatyynyt pois….ikkunanpesu odottaa sitten joskus….tykkään onneksi puuhasta :) Mutta nyt talvilomailua keskellä hankien, pakkasten….Ah!

  • Maria Maria sanoo:

   Oi sua onnellista lomalaista,

   nautihan näistä keleistä! :) Eilen taivastelin kanssa meidän likaisia ikkunoita – mies ne pesi viime keväänä ulkoapäin ja se oli mun vuoro pestä ne väleistä ja sisältä. Taisin unohtaa koko homman :D

   Ihanaa ja aurinkoista lomaa sinne ♥

 6. Virpi sanoo:

  Hei!
  Ihana aurinko on hellinyt meitä parin päivän aikana. Ikävintä siinä on kun kaikki pöly ja talven jäljiltä ikkunoiden lika tulee näkyviin. Onneksi pääsemme kohta lämpimään, ensimmäinen Thaimaan matka meidän perheelle. Mihin päin Thaimaata teidän lomamatka suuntautuu? Hyvää lomaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Virpi,

   no sepäs se, kun muuten nauttii auringosta ja samaan aikaan ärsyttää likaiset ikkuna ja pöly :D

   Hei, ihanaa matkaa teille! Minne päin suuntaatte? Me mennään taas Phuketiin; mulla kuudes kerta (eka vuonna -97) ja muulla perheellä viides kerta. Meidän hotelli on tosi syrjässä, kaukana kaikesta vilinästä. Tykkään Phuketin monimuotoisuudesta, jokaiselle löytyy jotain ja lähisaarille pystyy tekemään retkiä.

   Kiitos, hyvää lomanodotusta ja lomaa teillekin ♥

 7. Ihanaa on tosiaan ollut, kun aurinko oikein porottaa! Mulla menikin eilinen melkein kokonaan työhuoneen seinää maalatessa, mutta sitäkin oli kiva tehdä hyvässä luonnonvalossa ja lopputulokseen olen todella tyytyväinen.:) Kukat on ehkä parasta piristystä, mitä rahalla tähän vuodenaikaan saa (jos tuollaisia aurinkolomia ei lasketa). Teitkös noille kirsikanoksille jotain temppuja? Mulla tuntuu olevan niissä aina jotenkin huono tuuri aukeamisen suhteen. Eihän ne kalliita oo, mutta olis kiva, jos hieman enemmän kukkia saisin avautumaan…
  Kivaa uutta viikkoa!:)

  • Maria Maria sanoo:

   Oi Taina, miten kaunis seinä teillä on siellä!! :)

   Mä en malta odottaa, että juttelen huomen aamulla meidän maalikemistin kanssa – mäkin haluan jauhemaalia. Mitäs jos vaan jättää veden lisäämättä maalintekovaiheessa? ;D Mehän lanseerattiin ekana Suomen maalimarkkinoille -90 luvulla jauhemaali edellisen maalitehtaamme kanssa. Suomi ei ollut silloin siihen valmis, mutta esim. Venäjälle ja Etelä-Amerikkaan sitä meni kuin kuumille kiville. Ei tarvinnut lämmin kuljetuksia, koska ei jäätynyt. Loisto tuote, mutta aikaansa edellä.

   Hih, mä en kuule osaa tehdä millekään kasville mitään temppuja. Ellei kasvin tappamista sellaiseksi luokitella :D Samassa vedessäkin ovat nyt olleet sen pari viikkoa. Reppanat ;) Mutta hyvin ne näyttää viihtyvän. Itse asiassa nyt siirsin ne vähän aurinkoisempaan paikkaan olkkariin; tähän asti ovat olleet varjoisassa eteisessä.

   Kivaa alkanutta viikkoa sinnekin ♥

 8. Kauniita kuvia! Teillä on ilmeisesti Kivik-sohvat? Mikä tuo kangas mahtaa olla, on nimittäin tosi kauniin näköinen, tuollainen vähän ryppyinen. Meillä on harmaat Isunda-kankaat tällä hetkellä, mutta välillä käy mielessä jos hankkisi ns. kakkoskankaat, valkoiset sellaiset nimenomaan. Niitä vaan taitaa olla useampi vaihtoehto, niin siksi kysyn :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ida
   ja kiitos :)

   Juu, meillä on Kivikit ihan sellaisella perusvalkoisella kankaalla (olisko Blekinge tms)…neljässä vuodessa kangas on vähän rypistynyt ja löysääntynyt :D

   Oih ja mä haaveilen harmaista päällisistä noihin meidän sohviin :)

   Ihanaa kevään odotusta <3

Kommentoi