perjantai 06. helmikuu 2015

Fredagsmys

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MOIKKELISTA!

(tähän tulisi ne perinteiset perjantain ylistämistekstit, mutta jätetään ne nyt väliin, kun meillä alkaa ihan just scrabble-turnaus ;) Meinasi kuulkaas mennä myyssit vähän myöhäiselle; oli ihan pakko lähteä töiden jälkeen tuulettumaan juoksulenkille ja jestas, miten hyvää ihan tuollainen reilun puolen tunnin hikilenkki saa aikaan. Maksimisyke kävi 200 paremmalla puolella ja keskisykekin huiteli ties missä. Kovaa ja korkealta mentiin. Ämyreistä pauhasi tuttuun tapaan Volbeat. Siinä juostessani jälleen kerran mietin syntejä syviä. Tai noh, syvällisiä. Sitä, miten paljon tämä bloggaaminen on tuonut elämääni uusia ulottuvuuksia. Ihania bloggajakollegoita, maailman parhaita lukijoita, työkavereita vailla vertaa. Ihan vain jotain mainitakseni. Lisäksi on sitten se toinen puoli, yhteistöiden kautta tutuksi tulleet yritysmaailman ihmiset. Aivan mielettömiin ihmisiin olen saanut tutustua. Vaikka osaan vain netin kautta, niin täytyy sanoa, että aika hyvin te minut tunnette :)

Jälleen kerran tänään se tuli todistettua, kun töistä kotiin tullessani täällä odotti erään haasteen myötä paketti Mansikkatilan mailla -blogin Tainalta. Kiitos Taina ♥ Huomenna vilautan teillekin, mitä tuo lähetys sisälsi. Sen voin sanoa, että Taina taitaa tuntea mut aikasta hyvin – juuri tuollaisen lähetyksen olisin itsekin itselleni lähettänyt ;)

Niin, meinasin jo toivottaa ihanaiset perjantai-illat, mutta ehkä teitä kiinnostaa tietää, mitä meillä tänään syötiin :D Pitkästä aikaa pizzaa tai lähinnä nimittäisin tuota pizzaleiväksi. Sellainen vehnä(hiiva)pommi, että vatsa pompsahti samantien jalkapalloksi. Onneksi velourhaalari venyy ja paukkuu.  Salaatti on niin tärkeä osa elämääni, että toki sitäkin perjantai-iltana kuuluu olla tarjolla. Kevensi tätä pizzaleipää ja tilkka viiniä meni mukavasti palan painikkeeksi.

PIZZALEIPÄ

TAIKINA

3 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
merisuolaa

– sekoita

vehnäjauhoja (aloita 5 dl:llä)
2 pss kuivahiivaa

– sekoita
– vaivaa vesi yms jauho seokseen ja lisää jauhoja ”näppituntumalla”
– vaivaa kunnes taikina on pehmeä ja kimmoisa
– nostata tunnin verran
– kauli pellille
– valele oliiviöljyllä

TÄYTTEET

mozzarellan siivuja
ilmakuivattua kinkkua
punasipulia
kirsikkatomaattia
valkosipulia

– asettele pohjan päälle ja  paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes reunat ovat hieman tummuneet

rucolaa
viikunaa
vuohenjuustoa
balsamicoa

-> lado em. aineet paistetun pizzaleivän päälle

**************************************************

Ja sitten vain ääntä kohden :) Salaattina meillä oli taas se peruslehtikaali-parsakaalisalaatti, oliiviöljyllä ja balsamicolla. Monet nyrpistelee tuolle lehtikaalille nenäänsä, mutta mä syön sitä päivittäin. Siitä tehty salaattipohja säilyy pari päivää hyvänä jääkaapissa. Tavalliset salaatit kun menee helposti sellaiseksi pehmeäksi.

Nyt mua  odotellaan takkahuoneessa, ei muuta kuin sanoja keksimään scrabble-turnaukseen. Edelleen saa vinkata hyviä suomenkielisiä sanoja, joissa esiintyy joku seuraavista kirjaimista: f, c, d tai w :)

TUNNELMALLISTA PERJANTAI-ILTAA ♥

alle


9 Responses to “Fredagsmys”

 1. Nam! Jälleen niin herkkukuvia!:) Oli hauska toteuttaa tuota ilostuttamishaastetta. Antamisesta tulee itselle vähintään yhtä hyvä mieli kuin saamisesta. Tässä oli vielä sellaista kutkutusta, että mitähän kivaa keksisin.:) Olen itse saanut kuluneella viikolla muutaman ilahdutusjutun, ja ai että, niistä on tullut iloiseksi. Tässähän on vähän kuin ystäväviikot meneillään…:D

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Taina

   ja hei, arvaas mitä mä täällä mussutan päiväkahvin kanssa? Jep, appelsiiniraakasuklaata :) Namskis, kiitos vielä <3

   Mulla tuleekin muuten olemaan aika vaikeaa tämä haasteen toteutus, sillä on ostoslakko. Mutta ajattelin hommata jotain Thaimaasta, sillä siellä lakko loppuu :D

   Ystävänpäivähän on totta tosiaan vajaan viikon päästä!

   Suloisia sunnuntaiterkkusia <3

 2. Pia sanoo:

  Sinä kiität aina meitä lukijoita niin minä kiitän sinua;
  Kiitos Maria blogistasi! Sinulla on niin positiivinen elämänasenne, ihania ruokia, ihania ajatuksia, ihania tavallisia sisustusjuttuja, ihanaa arkea, mukaansatempaavia sporttijuttuja…kaikkea juuri sitä mitä me haluamme lukea <3.
  Nyt menen fiilistelemään avecin viereen ja katsommaan wienerleikkeen kera delffiiniohjelmaa :) (olipa vaikea keksiä sanoja)

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Pia,
   mä täällä vetistelen kommenttisi johdosta <3 Sitähän tämä elämä on parhaimmillaan - arkisista jutuista nauttimista. Ihanaa, jos saan välitettyä tunnelmia teille sinne ruudun toiselle puolelle :)

   Suloista ja aurinkoista sunnuntaita <3

 3. Sartsa sanoo:

  Olen lukenut blogiasi jo pidemmän aikaa. Nämä ruokakuvat ja reseptit ovat aivan ihania. Kuinka ihmeessä jaksat työviikon jälkeen perjantaina tehdä perheelle aina jotain herkullista ja kattaa kauniisti?

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sartsa! :)

   No sehän on sellainen juttu, että odotan perjantain kokkaushetkeä koko viikon :D Aivot nollaantuvat työviikon jäljiltä keittiössä. Koko perhe oikeastaan jo osaa odottaa perjantai-illan herkkuja. Toki välillä sitä on niin väsynyt, ettei jaksa. Joten turvaudutaan noutoruokaan :)

   Ihanaa sunnuntaita <3

 4. Mia sanoo:

  Hei,
  Herkullisen näköistä, täytyy kokeilla ensi fredagina.

  Tämä ei nyt liity postauksen aiheeseen, mutta osaatko sanoa työsi puolesta, että voiko saunan lauteet käsitellä läpikuultavan valkoisiksi? Entä näkyyköhän niissä silloin helposti lika? Toivottavasti tällöinen kysymys blogissasi ei haittaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitti Mia :)

   Kyllä voi käsitellä esim. kuultovalkoiseksi saunanlauteisiin soveltuvalla tuotteella (vähän mainostan ja kehun omia; Coloria Öljyvahalla esim ;). Toki lika näkyy paremmin vaaleammassa pinnassa, mutta esim. laudeliinan käyttö estää lauteiden likaantumista.

   Ei haittaa lainkaan, mielelläni autan näissä maaliasioissakin :)

   Aurinkoista sunnuntaita <3

Kommentoi