perjantai 12. joulukuu 2014

Grilled cheese sandwich

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ILTAA IHANAT!

Vähän venähti tämä lupaamani juustoleipäpostaus. Katsokaas, kun sain päähäni, että haluan noihin huomisiin blogin lukijaillan goodiebageihin luomuglögiä ja vielä sellaisessa pienemmässä pullossa, jotta se mahtuu tuohon lahjakassiin. Luomuglögiä metsästettiin ja loppujen lopuksi sitä löydettiinkin. Leivontatarvikkeet huomen aamulle on ostettu ja nyt vaan odotetaan malttamattomina klo 16.00. Toivotaan, ettei se luvattu lumimyrsky sotke teidän ihanien lukijoiden suunnitelmia. Itsehän tulen vaikka suksilla paikalle :D

Niin ne grillatut juustoleivät. Just sellaiset joiden tekemistä olen pariin (no tosiasiassa kuuteen) otteeseen treenannut tuon ultimaattisen kulinaristisen silmänruokaelokuvan Chefin jälkeen. Jos tipuitte kärryltä tässä vaiheessa, niin klikatkaahan tähän postaukseeni :) Olen kokeillut eri tyyppisillä juustoilla ja eri täytteillä. Mutta kuulkaas, se taisi olla se rumban ja salsan tanssiaskeleiden tapailu keittiössä, joka auttoi toistaiseksi parhaimpaan suoritukseen. Näin mä luulen. Tai sitten se oli tuo hunajasinappi, jota kokeilin leivän väliin ekaa kertaa. Tai sinappi ja salsa yhdistettynä siihen mielettömän hyvään flow-tilaan, jonka vallassa nämä valmistui.

Grillatut juustoleivät

graham paahtoleipää
cheddarjuustoa
Valion Luostari-juustoa
Felix voileipäkurkkuja
sipulia ohuina renkaina
hunajasinappia
mustapippuria
voita

-> kuumenna voinokare pannulla
-> voitele leivän alapuoli hunajasinapilla
-> lisää päälle voileipäkurkku, sipulirenkaita ja molempia juustoja yhdet siivut
-> voitele leipä molemmin puolin ja aseta se kanneksi em. leivälle
-> paista pannulla, kunnes alapuoli alkaa ruskistua (mulla ruskistu osa vähän liikaa, joten tarkkailkaa tilannetta)
-> käännä leipä ympäri ja anna paistua miedolla lämmöllä, kunnes juustot alkavat sulaa

************************************

Ja hei, nauti välittömästi! Tuo juusto on just sellaista venyvää kuumana; mulla kuvauksen aikana juustot vähän jämähti, mutta pikaisesti lämmitys uunissa grillivastuksen alla teki leiville hyvää :) Sitten nautittiin ne salaatin, sinapin ja pippuriketsupin kera. Laittaako kukaan muu pippuria ketsuppiin? Meillä koko perhe syö ko. seosta esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa. Suosittelen!

Seuraavaksi jatkamaan kommentteihin vastaamisia! Kiitos niistä, olette te vaan ihan parhaita ♥ Huomenna onkin aika kiirus aikataulu, kun on lasten tanssiesitystä, blogin lukijailtaa (ihanaa!) ja sitten vielä illaksi viedään lapset mummulaan yökylään ja suunnataan rakkaiden ystävien kanssa syömään kaupungille. Laatuaikaa aikuisten kesken. Hipsteripotilaallekin vähän vaihtelua. Miettikääs, että pian on kuusi viikkoa mennyt. Aika menee ihan tajutonta vauhtia! Niin sitä olin sanomaisillani, että en tiedä ehdinkö huomenna sen kummemmin postausta tekemään, mutta palataan asiaan sitten viimeistään sunnuntaina :) Ja Instagramissa kyllä varmastikin tapahtuu liikehdintää…

PERJANTAI-ILTATERKUIN,
mitä mainiointa alkavaa viikonloppua toivotellen,

alle

PS. tuo hyasintti-istutus puulaatikossa oli löytö lähi-Siwasta. Himpun verran alle neljä euroa!


7 Responses to “Grilled cheese sandwich”

 1. Nea sanoo:

  Vau, tuo hyasintti pitää hakea, saa vielä tuollaisen kivan laatikon jota voi käyttää myöhemmin! Todellakin ketsuppiin laitetaan pippuria, varsinkin mäkkärissä tai Hesburgerissa. ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nea,
   hae ihmeessä! Mä mietin kans jo samaa, että tuo laatikkohan säilyy vaikka kukka kuoleekin jossain vaiheessa :)

   Sama juttu, ranskisten kanssa pippuria kuluu ketsupin seassa :D

   Suloista sunnuntaita ♥

 2. Lurpsis..kuola valuu.;D Sait ylipuhuttua!
  Siwasra haen välillä Ellos-pakettini, mutta tuon hyasintin voisi kyllä käydä…

  • Arvaan, että ymmärrät, mutta pakko korjata (opettaja, mikä opettaja) Siwasta.:D

   • Maria Maria sanoo:

    Hihii, sinä ihana opettaja :) Kyllä ymmärrän, itse olen samanlainen – vaikken opettaja olekaan :D

    Hei, tuli muuten mieleeni, että mun Ellos-paketti ei ole vieläkään saapunut. Se on tilattu kuukausi sitten! Täytyy ottaa yhteyttä asiakaspalveluun!

    Ihanaa sunnuntaita ♥

 3. Larissa sanoo:

  Meillä hurahdettiin viime vuonna ihan täysillä tuohon Luostari juustoon, se on niin hyvää esim siinä jouluisella juustotarjottimella tai ihan leivän päällä. Noms moms :)
  Ja nyt tekee niin kovin mieli tuollaista juusto sandwichiä! :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Larissa!
   Tuo Luostari on meille ihan uusi tuttavuus, mutta sitäkin mieluisampi. Se on niin hyvää :)

   Ei muuta kuin juustosandwichit työn alle ;)

   Ihanaa sunnuntaita ♥

Kommentoi