keskiviikko 10. joulukuun 2014

Jouluinen kattauspulma

ILTAA IHANAT!

Ihan ensiksi täytyy sanoa; on ollut ilo lukea teidän vastauksia tuohon aamuiseen arvontapostaukseen. Ihana huomata, että se on se oma perhe, ystävät ja läheiset, josta ollaan onnellisia. Ja ylipäätään on ihana lukea, että olette onnellisia. Jokaisen ihmisen kuuluisi olla onnellinen. Meillä onni on tänä iltana syntynyt lasten tanssiesityksestä. Siis ihan itse suunnittelemastaan. Huh, noita muuvseja 😀 Lisäksi onni on taas asunut takkahuoneen sohvalla, kun olen saanut pötköttää miehen viekussa leffaa katsellen. Meistä on tullut varsinaisia sohvaperunoita. Onneksi tein jo päivän liikunnat aamusella 🙂 Tällä kertaa katseltiin joku CIA-toimintapläjäys. Yritin etsiä Netflixistä ja Apple TV:stä sitä suosittelemaanne Love Actually leffaa. Tuloksetta. Pitänee käydä videovuokraamossa!

Aisle perfect-horz

Photo via Aisle Perfect & Bo Bedre

Mä olen kuulkaas pähkäillyt vähän tuon joulukattauksen kanssa. Ei sen jouluaaton kahvikattauksen kanssa, kun puoli sukua tulee kylään vaan sen 23.12. illalliskattauksen kanssa, kun korkataan oman perheen kanssa kinkut ja laatikot ja rauhoitutaan joulunviettoon. Jostain kummasta olen saanut päähäni haluta mustan pöytäliinan. Helpommin sanottu kuin tehty. Ei tunnu löytävän mistään. Varsinkaan tuon meidän pöydän kokoisena (250 x 100). Sopisi hyvin tämän joulun teemaväreihin; pronssiin, kultaan ja hopeaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska sopivaa pöytäliinaa ei tunnu löytyvän, niin olenkin ajatellut sellaisen itse ommella. Ompelugeenit ovat tainneet tosin jättää mut väliin, mutta parhaani yritän. Nyt kaipaisin teidän apua. Jos pöydän koko on 250 cm * 100 cm niin kuinka paljon kangasta ostan? Haluan, että liina laskeutuu nätisti ja ainakin pöydän päistä se saa olla pitkähkö. Ajatuksena olisi myös löytää kangas, joka näyttää kauniilta myös ryppyisenä. Joten minkälaista kangasta mun kuuluisi ostaa? Se ei saisi olla turhan tyyristäkään…taidan olla vaikea asiakas 🙂 Vinkatkaa ihmeessä te, joilla tuo ompelukoneen lanka pysyy paremmin koneessa. Itselläni onneksi on tuo ompelutukihenkilö ihan lähellä, tuon tien toisella puolen, sillä se lankakin karkailee koko ajan. Painan ehkä liikaa kaasua 😀

Nyt käsittelemään kuvia, huomenna vihdosta viimein se tuolipostaus!

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,

alle


24 Responses to “Jouluinen kattauspulma”

  1. johanna sanoo:

    Hah haa kuulostaa niin tutulta! Meikä on sellanen käsityöihme, että hyvä kun saan napin ommeltua paitaan takaisin. Onneksi anoppi löytyy läheltä, joka hoitaa meidän ompeluhommat. Eli multa ei apua löydy tuohon sun ongelmaan, mutta suunnitelma kuulostaa hyvältä ja värit kivoilta. Onnea ompeluhommiin!

    • Maria sanoo:

      Hihii, siellä kohtalon toveri 😀
      Sama täällä, usein jää kuule napit ompelematta takaisin (ja vaatteet käyttämättä)…neulakin on aina hukassa 😉

      Kiitos, yritetään saada jotain aikaiseksi!

      Ihanaa torstaita <3

  2. kässäope sanoo:

    Hei!

    Perusidea on se, että kangasta ostetaan pöydän pituus + päistä roikkumaan jätettävä osuus ja päärmevara. Eli 250+n120cm, silloin jää molemmista päistä roikkumaan n.56cm. Yleisin kankaiden leveys kaupassa on 140-150cm. Eli metrisen pöydän pitkien reunojen yli jää roikkumaan kangasta 15-20cm molemmilta sivuilta. Itselläni osa liinoista on ommeltu sen levyisestä kankaasta, mutta juhlaliinoihin, joiden haluavan ulottuvan maahan myös sivuilta, olen ostanut tuplaleveää kangasta (280cm). Kangasta täytyy sitten toki kaventaa, mutta ylijäämäkankaasta saa tehtyä vaikka lautasliinoja, kaitaliinan tai tyynynpäällisiä. Tällainen liina toimii yksivärisenä hyvin myös alusliinana, jos haluaa siihen päälle laittaa jonkun ”tehosteliinan”

    Pellavahan on upea kangas, mutta tietyt laadut erittäin työläitä silittää. Itse pidän pellavasta myös ryppyisenä, mutta joillekinhan se on ihan kauhistus. Makuasia 🙂 Toivottavasti löydät mieleisesi kankaan! Minulla on yhtenä talven juhlaliinana upea Vallilan mustapohjainen kimalteisella hopealla ja valkoisella kuvioitu kangas. Musta toimii hienosti myös pöytäliinana.

    • Maria sanoo:

      Ah kiitos kässäope!
      Tämän neuvon avulla menen kangaskauppaan…et uskokaan kuinka paljon autoit minua <3

      Rakastan ryppyistä pellavaa ja itse asiassa sellaista vähän mietinkin!

      Kiitos kiitos kiitos ja ihanaa joulunodotusta <3

  3. saija sanoo:

    Tämä ei nyt ole se juhlavin vinkki, mutta ehkä helpoin. Meillä on käytetty Halloweenin mustana liinana jo pitkään mustaa lakanaa. Löytyy halvalla esim. Anttilasta. Sen kun koristelee ja valaisee vain kynttilöillä niin hyvin toimii.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Saija,

      lakana kuulostaa kyllä helpoimmalta vaihtoehdolta…pitäis löytää sellainen mahdollisimman paksua kangasta oleva. Pitääkin mennä vertailemaan kangaskauppaan kankaiden hintoja versus sitten valmiit lakanat 🙂

      Ihanaa torstaita <3

  4. Hanna sanoo:

    Meidän joululiina on pellavapussilakana. Jep 🙂 testasin jo pikkujouluissa ja se toimi oikein hyvin. En koskaan silitä pöytäliinoja, vaan suihkuttelen vettä suihkupullosta suoraan liinalle, kun se on jo pöydälle levitetty. Toimii hyvin!

    Ikeasta ainakin on löytynyt hyviä ja napakoita kankaita. Oletko kurkannut sieltä?

    • Maria sanoo:

      Kiitos Hanna!
      Mä inhoan silittämistä, joten onneksi ryppyisyys on tänä päivänä muotia 🙂

      Taidankin muuten mallata meidän harmaata pellavapussilakanaa tuohon pöytää…se koko on vain se ongelma.

      Kiitos vinkistä, en olekaan Ikean kangasosastolla vieraillut pitkään aikaan!

      Ihanaa torstaita <3

  5. Sari Riekkola sanoo:

    Täällä istuu kanssa yksi, jolla ei nuo käsityöhommelit onnistu, hyvä jos napin osaan ommella:)?
    Mulla tuli kanssa mieleen, että ostat vain mustan lakanan, niin pääset kaikkein helpoimmalla, sen kun koristelee ja tekee kattauksen tulee siitä just hyvä, eikä tartte alkaa ompelemaan:)

    • Maria sanoo:

      Hih, moikka Sari!
      Täällä kans yks, jolle napin ompeleminen tuottaa suuria tuskia 😀

      Kiitos teille ihanista lakanavinkeistä…täytyy mennä vertailemaan hintoja. Siis kun mullahan ei ole yhtään edes tietoa paljonko tuollainen kangas voisi metriltä maksaa. Lakanoita nyt tulee useammin ostettua 😀

      Ihanaista torstaita <3

  6. Kirsi sanoo:

    Hei,

    Hemtexiltä ainakin löytyy musta pöytäliina kokoa 150×300 (taisi olla joku muukin koko) hintaan 34,95. Käy nettisivuilla katsomassa. Ehkä se käy!?

    • Maria sanoo:

      Kiitos Kirsi vinkistä,
      menen katsomaan tuon paikan päälle! 🙂 Haaveissa oli ihan sellainen tasaisen värinen kangas, mutta eihän nuo ”kiiltävämmät” raidat huonot ole!

      Kiitti ja ihanaa torstaita <3

  7. Kässäopella on hyvät vinkit kankaan ostamiseen, mutta ostamalla ison lakanan pääset paaljon helpommalla.:) Teidän pöytään ei sitten normaalilevyinen kangas tai pöytäliina oikein passaa, kun se jää muuten naftiksi pitkiltä sivuilta. Meillä on sama ongelma. Olenkin ommellut yhden pellavaisen ja muistaakseni kirpparilta löysin riittävän ison pellavaliinan, joten meillä on vain kaksi isoa pöytäliinaa. Harmittavasti esim. häälahjaksi saatu pellavainen on ihan liian pieni nykyiseen pöytään. Pellava on mun mielestä paras materiaali pöytäliinoissa. Sitä siis suosittelen!:)

    • Maria sanoo:

      Moiksis Taina
      ja kiitos sinullekin vinkistä! Mä en tullut ajatelleeksikaan lakanaa!

      Haaveissa oli vähän pellavainen…täytyy metsästää jostain pellavakankaan hinta versus tuo lakana. Hmph. Tosin jos ostan kankaan niin siihen tulee työ päälle. Oliskohan helpompaa ostaa pienempi pöytä? 😀

      Tunnelmallista torstaita <3

  8. Marja sanoo:

    Yllättääkö jos kerron täällä pohtivani joulukattausta 😀 Päätettiinkin pysyä jouluaatto vielä kotona ja kutsua vanhempani meille – sitten vasta joulunpyhiksi mummiukkilaan.

    Mitään vinkkiä tuohon pöytäliinaan mulla ei ole.. itse ajattelin viritellä jostain pellavaisesta pussilakanasta pöytäliinan 🙂

    Mutta kysymys mulla on 😀 Mistä olet hankkinut ne poroserviettirenkaat? Tahtoo sellaiset!

    • Maria sanoo:

      Ei yllätä 😀 Me eletään samaa sykliä näissä elämänvaiheissa 😀 😀 No mutta, ihana päätös – saatte olla kotona <3

      Mäkin virittelisin, jos olisi pienempi pöytä. Tainalle tuossa juuri kirjoitin, että pienemmän pöydänkin ostaminen voisi olla helpompaa kuin pöytäliinan ostaminen 😉

      Ne poroserviettirenkaat on pari vuotta vanhat ja Lielahden Kodin1:sestä. Yleensä nuo serviettirenkaat on kalliita, mutta nuo oli 4 kpl/ 9,90 euroa, joten raaskin ostaa ne!

      Ihanaista torstaita sinne <3

  9. nellyliini sanoo:

    Vinkkinä, että Rakkautta vain (eli Love Actually) tulee lauantaina TV5:ltä klo 21! Mun suosikkileffa, joulu ei tule ilman sitä! 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos kiitos kiitos, tämä oli päivän pelastus <3
      Pakko laittaa se boksille, kun ollaan tuolloin menossa, mutta sunnuntaina sitten fiilistelen joulua sen myötä 🙂

      Ihanaa torstaita <3

  10. Miina sanoo:

    Näinköhän mä unta mutta mielestäni Love Actually/Rakkautta vain tulee nyt tulevana lauantaina klo 21 joltain kanavalta, ihan kuin olis mainos osunut silmään…Täytyy itsekin se katsoa, viime kerrasta on aikaa 🙂

    Ihanaa joulun odotusta Maria!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Miina <3 <3 <3

      Siis aivan ihania olette! Enhän mä olis tuollaista ilman teitä huomannut. Ihanaa! 🙂

      Tunnelmallista torstaita ja joulunodotusta <3

  11. Kieppis sanoo:

    Monessa käytännön jutussa helpomman kautta menijänä suosittelisin myös yhtä isoa tai kahta mustaa lakanaa. Jos saumakohta häiritsee, sen kohdalle voi laittaa vaikka tyyliin sopivan kaitaliinan. Lisäksi lakana on todella huoleton käyttää, saa pestä 60 (tai 90) asteessa eli ihan pikkutahroista ei tarvitse stressata.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Kieppis,
      lakana kuulostaa kyllä kaikista helpommalta vaihtoehdolta 🙂 Toisaalta olen taas sellainen, joka ei nyt haluaisi antaa periksi, koska alunperin sai päähänsä ommella joulupöytään liinan 😀 Hih, mutta kaiken työn, vaivan ja ompelukoneen esille ottamisen jälkeen, jos se mun itse ompelemani liina menee piloille, niin kyllä harmittaa!

      Mä taidan lähteä ekaksi lakanakaupoille ja katsoa sitten 😉

      Ihanaa torstaita <3

  12. Saija sanoo:

    Mulla on Hemtexistä ostettu iso musta liina joten suosittelen kans kurkkaamaan sieltä:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Saija,
      tänään täytyy suunnata sekä Hemtexiin että Jyskiin (lakanat) ja sitten jos ei löydy niin sitten sinne kangaskauppaan 🙂

      Tunnelmallista torstaita <3

Kommentoi