maanantai 01. joulukuun 2014

DIY: jouluinen taulu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ILTAA IHANAT!

Marraskuu on selätetty ja virallinen joulunodotuskuukausi on täällä. Huomaan, että aina tällain ennen joulua alkaa askartelusormea syyhyttämään. En todellakaan ole mikään askarteluihminen, mutta joulun aikaan tykkään näperrellä kaikkea kivaa. Kuten niitä joulukortteja. Tähän tauluun (kuten moneen muuhunkin ideaan) sain inspiraation Kaisan kauniista blogista. Kiitos Kaisa 🙂

Ihan ultimaattisen loistava idea tuo kastehelmikuviointi noissa massasydämissä ja -tähdissä. Antaa kivasti tekstuuria ja vaikkei sitä tuosta taulusta kaukaa katsottuna huomaakaan, niin sopivat nätisti tuota mustaa taustaa vasten kuvioituna. Taulua varten tarvitset siis:

-kehykset
-mustaa liitutaulutarraa
-valkoisia massasydämiä tai -tähtiä
-narua

Ekaksi irrotin tuon lasin kehyksestä ja varovasti pankkikortin avulla pingotin siihen päälle liitutaulutarraa. Suuremmilta kuplilta vältyttiin. Pujotin massasydämiin ja -tähtiin narun kaksinkertaisesti, mallailin alustaan ja kiinnitin narun lasin nurjalle puolelle teipillä. Vinkkinä, että massakuvioihin saa tehtyä mukavasti tuollaisen ripustusreiän pillillä! Sitten vaan kehys ja takakansi kiinni lasiin. Eikä kuulkaas aikaa kulunut kuin vartti.

Oih, mä olen leikkinyt matkatoimistovirkailijaa liki koko päivän töissä. Toiveammattini oli joskus tuo matkatoimistovirkailija. Lufthansan lakko meinasi pilata työkaverin perheen matkasuunnitelmat. Vaikken mä mitään konkreettista saanut aikaan, niin ainakin sain muisteltua aikoinaan lukiossa opiskelemaani saksan kieltä kuunnellessani noita Lufthansan puhelinvastaajia. Loppu hyvin ja kaikki hyvin, työkaveri pääsee ansaitsemalleen lomalle 🙂

MAANANTAITERKUIN
ihanaa alkanutta joulukuuta toivotellen,

alle


17 Responses to “DIY: jouluinen taulu”

  1. Johanna sanoo:

    Hei jee, meinasin jo aiemmin kysyä tän taulun teko-ohjetta ja nytpä sen sain 🙂 kiitos paljon! Todella kaunis :)ihanaa alkanutta joulukuuta! 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Johanna,
      hih, no sittenhän tämä postaus tuli ihan tosi tarpeeseen 🙂

      Kiitos, samoin sinne ihanaa alkanutta joulukuuta <3

  2. Kiva idea, varsinkin tuo Kastehelmi-kuviointi! Hypistelin hiljattain liitutaulutarraa kaupassa, mutten vielä ostanut…Ehkäpä seuraavalla kauppareissulla ostankin, kun on jokin ajutus, miten sitä käyttää.:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Taina,
      tuolta Kaisan instagramista aikoinaan bongasin tuon kastehelmi-idean 🙂

      Mulla makoili myös rulla tuota liitutaulutarraa käyttämättömänä, mutta hyvä, että tuli käyttöä!

      Ihanaa tiistaita sinne <3

  3. Lumikide sanoo:

    Moikka,

    tosi ihana taulu! Tuollaisia koristeita tekee mieli kokeilla tehdä ihan itse 🙂 Enpä olisi keksinyt itse käyttää Kastehelmi-astioita massan kuviointiin. Kiva idea!

    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    Lumikide

    • Maria sanoo:

      Kiitti 🙂

      Hei suosittelen käyttämään kuviointiin myös lihanuijaa (Kaisakin käytti 🙂 ja kaikkea mahdollista, mitä keittiön kaapeista ja laatikoista löytyy 🙂

      Ihanaa tiistaita sinnekin <3

  4. Sari Riekkola sanoo:

    Liitutaulutarra on kyllä kätevää!
    Tyylikäs taulu ja samalla herttanen<3

    • Maria sanoo:

      Kiitsa Sari!
      Mä tykkään kanssa, että tuo liitutaulutarra on kätsyä! Joulun tienoilla ajattelin kirjoittaa tuohon liitutaulutussilla Merry Xmas 🙂

      Ihanaa tiistaita <3

  5. Sini sanoo:

    Juuri eilen askartelin koristeita taikataikinasta ja tuo kastehelmi kuviointi olisi kyllä ollut mahtava. Vielä mietin, mihin koristeeni ripustan ja tästä sainkin yhden hyvän vaihtoehdon. Simppeliä ja kaunista …ja musta-valkoinen kolahtaa tietysti aina!

    • Maria sanoo:

      Kiitti Sini 🙂

      Mulla kanssa parina vuonna on vaeltanut nuo massasydämet keittiön tasoilla ilman päämäärää, kunnes keksin laittaa niitä joulupaketteihin koristeeksi, siis siihen mihin naruun tulee se solmu :

      Tiistaiterkkuja sinne <3

  6. Katja sanoo:

    Hei! Tosi kaunis taulu. Kerrotko mitä massaa käytät? Jokapuolella törmää vaan ”massakoristeisiin” mutta missään ei kerrota mitä massa on tai miten semmoinen tehdä 😀 tai sitten olen vain sokea… Hauskaa päivää sinne!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Katja 🙂

      Mä käytän yleensä Prisman lasten leluosastolta löytyvää valkoista askartelumassaa; nimeä en muista mutta se on sellainen suorakaiteen muotoinen paketti. Tuossa meidän lähi-Prismassa se on heti Top Model -kirjojen vieressä, Hama-helmien kanssa samassa hyllyssä 🙂 Sitten kaulitsen sitä ohuemmaksi ja otan piparimuoteilla kuvioita. Vuorokaudessa kuivuu kauniisti!

      Ihanaa tiistaita <3

  7. Lumo sanoo:

    Kiva idea!

    Tein itse ”taikataikinaa” suolasta ja leivinsoodasta. Tein muotilla ympyröitä, joihin painoin leimalla ”oman logon”. Olen teettänyt Etsyssä ruokalahjoja varten oman leimasimen. Aika kivoja tuli, pienellä harjoittelulla olisi saanut ”leimatkin” vähän siistimmiksi. Viimeistelin kuivuneiden koristeiden reunat hiekkapaperilla ja ripustin muutamaan lahjapurkkiin.

    • Maria sanoo:

      Moikka Lumo ja kiitos 🙂

      Hei, lapset just eilen höpötti mulle jostain taikataikinasta jotain. Sellaista kuulemma pitää tehdä. Pitääkin googlettaa ohje!

      Tuollainen oma logo olis ihan huippu, hyvältä kuulostaa sun projekti 🙂

      Ihanaa keskiviikkoiltaa <3

  8. […] paljon ihania ideoita niin sisutukseen, tarjoiluihin kuin lahjoihin. Nappaa Marian ohjeet kauniiseen tauluun, pikkujouluisiin herkkuihin sekä hauskaan […]

  9. Aivan mielettömän kaunis idea <3

Kommentoi