maanantai 01. syyskuu 2014

Uudessa blogikodissa

0IMG_2594

0IMG_2565

Moikkamoi!

Huhuu? Moi, täällä sitä ollaan vihdosta viimein; uudessa rakkaassa blogikodissani. Hei, sydämellisesti tervetuloa mukaan myös tänne Indiedaysin puolelle seuraamaan blogiani. Niin teille vanhoille kuin uusillekin lukijoille! Tavattoman onnellinen olen päästyäni näiden ammattibloggareiden osaavaan ja ihanaan joukkoon. Rima on korkealla, joten sinne tähdätään. Ei rimaa hipoen vaan sen reilusti ylittäen. Kovaa työtä ja intohimoista harrastukseen paneutumista. Niitä tiedossa täällä uudessakin kodissa. Samalla linjalla siis jatketaan kuin ennenkin ;)

Ennen kuin nostetaan kuplivat tupareiden kunniaksi, niin haluaisin esitellä itseni teille. Monelle olen jo varmasti tuttu tuolta Indiedays Inspirationin puolelta, mutta uskon, että myös uusia lukijita on tullut mukaan sen verran paljon, että pieni esittely lienee paikallaan.

Kuka minä olen? Olen Maria, vuoden päästä täysiä kymmeniä täyttävä, kahden ihanan prinsessan äiti ja maailman parhaimman aviomiehen vaimo. Lapsi maailman rakastavimmille vanhemmille, sisko maailman parhaimmalle veljelle ja työkaveri maailman loistavimmille työkavereille. Kaveri hirmuisen monelle, ystävä valituille. Olkapää ja tuki muutamalle. Jatkuvaa sisustusinspiraatiota metsästävä kotihiiri. Fanaattinen sohvatyynyjen suoristelija. Helposti innostuva, nollasta sataan sekunnissa syttyvä tunneihminen, joka ei osaa sanoa ei. Järjen ääntä välillä kaipaava luonnonlapsi. Siivousfriikki, joka silti pystyy tarpeen mukaan hyvin ignooraamaan jaloissa vaeltavat pölypallerot. Romantikko ja herkkis, joka nauraa vedet silmissä päivittäin niin paljon, että Kanebo 38:kin meinaa pettää. Ihmisiin helposti luottava, joskus liian sinisilmäinenkin wannabe-maailmanmatkaaja, jolle oma sänky on maailman paras paikka. Numeronikkari, jonka intohimoihin kuuluu avata tuloslaskema ja tase viimeistä numeroa myöten ja analysoida, että miksi. Suunnittelija, joka on loistava tekemään pitkän tähtäimen strategisia suunnitelmia. Teoreettinen hörhö, joka saa asiat näyttämään paperilla hyviltä.  Yöunensa pienistä asioista menettävä stressaaja, joka aina loppujen lopuksi huomaa, että stressaus olikin ihan turhaa. Työkavereiltaan paljon vaativa, mutta tarpeen tullen suurella sydämellä ymmärtävä kollega, jolle työ merkitsee enemmän kuin vain palkkanauhaa.

Muutamaa syrjähyppyä lukuunottamatta olen asunut koko ikäni Tampereella kivenheiton päässä Pispalasta. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, mutta välillä haaveilen irtiottoa oravanpyörästä ja totaalista alanvaihtoa; joogaopettajan tai hyvinvointivalmentajan koulutusta ja pakenemista sinne, missä meri on turkoosia ja hiekka valkoista. Pyöritämme veljeni kanssa pientä sympaattista perheyritystämme. Rakastan työntekoa. Silti unelmoin kotiäitiydestä. Tällä hetkellä teen lyhennettyä työviikkoa, jotta voin turvata koulun aloittaneelle kuopukselle pehmeän laskun koulutielle. Olla vielä hetken aikaa se pullalta tuoksuva kotiäiti. Kiitollinen ja onnellinen olen tästä mahdollisuudesta. Vaikka täytyy kyllä sanoa, että töissä pääsee välillä helpommalla :D

Bloggaajana olen perfektionisti, joka ei tyydy puolitiehen. Tehdään homma kunnolla tai ei tehdä ollenkaan. Aloitin blogini kirjoittamisen alkuvuonna 2010 ja yhtään hetkeä en vaihtaisi pois. Nautin bloggaamisessa eniten vuorovaikutuksesta ja siitä, että saan uudenlaista näkökulmaa asioihin. Blogin kautta olen löytänyt uusia sielunkumppaneita, ihmisiä joiden kanssa jaan samat intressit. Valokuvausharrastus on bloggaamisen myötä tullut tuikitärkeäksi. Haluan haastaa itseni kuvien myötä aina uudelleen ja uudelleen. Joskus toki myös ärsyynnyn siitä, että katselen ympärilleni kivoja kuvakulmia miettien. Sommitelmia tehden. Muu perhe taas ärsyyntyy kylmästä ruasta; ”Ei saa koskea vielä ruokaan, äiti ottaa ensin kuvat” on meillä liki päivittäin kuultu hihkaisu. Elämä on.

0IMG_2585

Toivon, että jokainen lukija saa blogissani hymyn huulilleen. Tähän maailmaan mahtuu jo ihan tarpeeksi mutrusuita ja kurttuisia kulmia. Elämä on lahja ja kun avaa silmät kaikelle, mitä se antaa, tulee yllättymään positiivisesti. Ihmisenä olen yltiöoptimisti, joka kuitenkin on jossain siellä sydämen syövereissään realisti. Haaveilija, jonka pää on pilvissä ja jalat visusti maassa. Intohimoinen taivaanrannan maalari. Uskalla unelmoida, heittäydy haaveisiin.

Äitinä olen ylihuolehtiva ja epäitsekäs. Juuri sellainen tiukkis, joka vaatii että läksyt tehdään heti koulun jälkeen ja kouluvaatteet vaihdetaan kotivaatteisiin. Been there, done that? Minä myös ja sitä samaa rataa jatketaan ;) Tiettyyn rajaan asti salliva, mutta kuitenkin kovaa kotikuria pitävä. Vaimona olen rakastava ja luottavainen. Hemmottelen miestäni. En pilalle asti, mutta ei se kuulkaas kauas siitä jää. Joskus toivoisin, että osaisin nalkuttaa. Mutta toisaalta, jos ei nalkuttamiseen ole syytä, niin miksi sitten nalkuttaa? Perjantaipuskat maljakoihin itse ostava, parhaimman ystävänsä kanssa naimisissa oleva maailman onnellisin vaimo.

Katson elämää siltä kantilta, että vaikka välillä niitä takapakkeja ja surullisia asioita tapahtuu, niin se ei ole maailman loppu. Täytyy osata siirtyä eteenpäin eikä jäädä rypemään negatiivisten asioiden keskelle. Elämä kaataa välillä sitä itseään kauhallisen niskaan, mutta se on vain sen takia, että oppisimme arvostamaan niitä hyviä asioita elämässä. Näin mä uskon. Tulen kaikkien ihmisten kanssa toimeen, mutta ihmistyyppi, jota en voi sietää on jokaisesta pikkuisesta asiasta valittavat ihmiset. Sellaiset, joilla on aina kaikki huonosti. Elämä potkii välillä, mutta sitä kuuluu potkia takaisin! Onni syntyy niistä pienistä kultakimpaleista, joita elämä eteemme heittelee. Nuo kultakimpaleet auttavat eteenpäin menemisessä vaikeina aikoina. Uskon myös vahvasti kohtaloon; hassua miten juuri tietyt tapahtumat tapahtuvat tiettynä aikana. Yllättäviä asioita tipahtelee eteemme, kun niitä vähiten odotamme. Elämä kaikkine kommervenkkeineen on aika mielenkiintoinen ja siitä voisin viinilasin äärellä jutella vaikka kuinka ja kauan. Mussa taitaa asua jossain sisimmässä pieni filosofi ja analyytikko.

Millainen blogini At Maria’s on? Hyvänmielen blogi, jossa sisustetaan, laitetaan ruokaa, nautitaan perjantai-iltojen kokkailuista ilman reseptejä, paneudutaan vuorovaikutukseen lukijoiden kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä, etsitään hyvinvoinnin ja terveellisen elämän kulmakiviä, kippistellään kuplivalla juomalla ja jahdataan runner’s highta. Yleensä ei tosin samaan aikaan kuplivan kanssa :)

0IMG_2616

Ja kuten huomaatte, tekstiä tulee aika paljon. Niin kirjoitettuna kuin puhuttunakin. Yleensä kuitenkin postaukseni ovat kuvapainotteisia. Pidemmittä puheitta, kippis ja ihanaa, että seurasitte mukana tänne uuteen blogikotiin. Musta tuntuu, että tulen viihtymään täällä ihan loistavasti. Toivottavasti tekin! Kiitos vielä Indiedaysille tästä huikeasta mahdollisuudesta 

Nyt minä olen esitellyt itseni, joten olisi kiva kuulla keitä siellä ruudun toisella puolella on? :)

Maanantaiterkuin,


39 Responses to “Uudessa blogikodissa”

 1. Pirjo sanoo:

  Ihana että tekstiä tulee ja niitä kauniita kuvia! Onnitteluni uudelle sivustolle siirtymisestä.

  Kaunista syksyä!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Pirjo :)

   Huisin jänniä aikoja eletään, mutta nyt jo suurin osa tuosta jännityksestä on laantunut, kun saatiin blogini siirtymään tänne ilman kommelluksia.

   Kiitos samoin sinne, aurinkoisia syyspäiviä!

 2. Vera Vala sanoo:

  Ciao Maria ja onnittelut ”blogimuuton” johdosta!

  Virtuaalinen cin cin italialaisella proseccolla tapahtumaa juhlistamaan toivoo Vera :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Vera,
   grazie mille ja cin cin vaan :)

   Oih, miten alkoikin heti kielen kantaa kutkuttamaan ajatus proseccosta ;)

   Aurinkoisia syyspäiviä sinne(tosin teillä taitaa olla vielä vähän kesäisempää…)!

 3. Val sanoo:

  Hey girl! It’s so wonderful to see your blog in its new home :) As always, I love seeing glimpses of who you truly are, your heart and soul, through the words you pen down. I can see why we get along so well…we have such a similar outlook on life. I love the way you think, love the way you see things, love your style and taste and ,most importantly, love the person that you are :) Congratulations on the new site change and all the best going forward. It’s gonna be fabulous! Here’s to new beginnings! Cheers <3

  • Maria Maria sanoo:

   Hey you soul sister
   and thank you so much <3
   Actually it is so funny how much we have in common; suddenly in the middle of the saddest period of my life you came to help me go thru it. Life is full of miracles :)

   Cheers to you too Val & sweet dreams <3

 4. J sanoo:

  Onnea uuteen blogikotiin! Ü

 5. Moikka! Ja tervetuloa munkin puolesta! :)
  Pitänyt laittaa sulle meiliäkin, mutta höh, mä olen olevinani niin kiireinen (=saamaton). :)

  Mutta siis kiva saada sut joukkoon ja toivottavasti treffataan pian!
  Kaikkea hyvää uuteen blogikotiin!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Emilia
   ja kiitos, ihan super kivaa olla vihdosta viimein täällä :)

   No hei, ne on nää ruuhkavuodet…mulla aivan sama; ei vaan ehdi tekemään kaikkea.

   Pian nähdään ja jutskataan lisää :)

   Iloisia syyspäiviä sinne!

 6. Minna sanoo:

  Minna täällä sinun blogiasi kurkistelee ja ihastelee… Se on niin ihana!

  Kesällä löysin blogisi ja heti ”koukkuun” jäin mutta niin kai se on tarkoituskin ;)
  Esittelyä lukiessa totesin, että meissä on paljon samaa ja siksi jään mielenkiinnolla odottamaan postauksiasi.

  Onnittelut tästä ja mukavaa syksyä sinulle Maria!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huippua Minna, kiitos :)

   Hih, aivan loistavaa, että olet jäänyt blogiini koukkuun…mäkin olen koukuttunut tähän bloggaamiseen :D

   Kuulaan kauniita syyspäiviä sinne!

 7. Jaana sanoo:

  Onnea uuteen ”blogikotiin”!

  Blogisi tekstit ovat aina niin positiivisia ja kivasti kirjoitettu sekä kuvat ovat todella upeita. Jatka vain samaan malliin:)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Jaana :)

   Olen otettu – positiivisuutta ei katsos voi olla tässä maassa koskaan liikaa (odotellaan vaan niitä pimeitä talven loskakelejä, kun edes meikäläisestä ei irtoa mitään positiivista ;D)!

   Aurinkoista syksyä!

 8. Anu sanoo:

  no niin,täällä ollaan nyt ja mukana pysytään:)
  onko sulla muuten näissä kuvissa ne pidennykset vai ootko käynyt kampaajalla?
  näyttää tummemalta ja hyvältä sun hiukset:)

  • Maria Maria sanoo:

   No niin, moikka Anu :)

   Loistavaa, että löysit tällekin puolelle. Mistä tulikin vielä mieleeni, että mulla taitaa olla vielä tuo Blogilista ja Bloglovin päivittämättä…kääk.

   Joo, viikonloppuna hiukset tummeni taas ja laitoin vähän raitoja. Mutta mietipäs, että tämä on se sama väri kuin heinäkuun lopulla. Elokuun alun aurinko poltti siitä silloin vain värin niin nopsaa pois. Mulla on näissä kuvissa se hiustuuhennus osa. Omat hiukset alkaa olla tuota pituutta, mutta niin armottoman ohuet :D

   Ihanaa viikkoa sinne!

 9. Onnea uuteen blogikotiin Maria <3 Tekstisi ja kauniit kuvat saa aina hymyn huulille :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis J,
   olen siis onnistunut tehtävässäni – olen saanut hymyn teidän lukijoiden huulille :)
   Ihan parasta!

   Oikein iloisia syyspäiviä!

 10. Onnea vielä tästä uudesta blogikodista <3

  Mua huvitti tuo nalkutus asia, en nimittäin myöskään ikinä nalkuta miehelleni… Ei ole varmaankaan syytäkään nalkuttaa, mutta kun joskus tapaa pareja, jotka tuntuvat nalkuttavan toisilleen vain nalkutuksen takia :( . Sitä on ilkeä katsoa ja kuunnella.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei ihana ja kiitos <3

   Hih, se on niin huvittavaa seurata vierestä niitä naisia, jotka oikeasti nalkuttavat ihan koko ajan miehilleen. Ja vielä julkisesti :D Ja totta, jotkut tekevät sitä vain nalkuttamisen vuoksi ja silloin tulee kyllä itsellekin ilkeä olo toisten puolesta :/

   Iloista (ja nalkutuksetonta) viikkoa :)

 11. Anne sanoo:

  Onnareita puhallan sulle sinne uuteen blogikotiin,…mukana matkassa <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Anne,
   ihanaa, että löysit tännekin puolelle <3

   Jatketaan samaan malliin kuin ennenkin! :)

   Mukavia syyspäiviä!

 12. Teresa sanoo:

  Olipas kiva törmätä blogiisi ensimmäisen kerran tänään. Siinäpä lukiessa vierähtikin heti puolisen tuntia. Onnea uuteen blogikotiin, olet kyllä paikkasi ansainnut! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei huippua Teresa,
   ja kiitos, on suuri kunnia päästä tänne Indiedaysiin :)

   Oikein mukavia lukuhetkiä blogissani ja kauniin kuulaita syyspäiviä!

 13. Elisa n sanoo:

  Onnittelut vielä tästä uudesta blogikodista<3 Minä oon niin koukussa tähän sun blogiin:D Jatka vain samaan malliin:) Tämäkin tekstisi sai niin hymyn huulille:) On ihana kun tässä maailmassa on yhtä positiivisiä ja samalla lailla asioista ajattelevia ihmisiä kuten itse olen. Välillä joskus tulee tunne että niitä on aika harvassa. Lisäksi on tärkeää unelmoida ja heittäytyä haaveisiin kuten sanoit<3

  Ihanaa syksyä sinne:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Elisa
   ja kiitos kaunis :)

   Ihanaa, että sieltäkin ruudun takaa löytyy toinen, joka ajattelee samalla tavalla ja katsoo tätä elämää positiivisuuden kautta. Totta tosiaan, tuntuu että meitä on harvassa. Tosin tänä aikana, kun on niin paljon työttömyyttä yms. on helppo kuvitella, että se positiivisuus alkaa rakoilemaan. Mutta ilman sitä tilanne olisi vielä kurjempi :)

   Ja juuh, mä olen sellainen unelmoija, että oksat pois. Saatan haaveilla ihan tyhmistäkin (tai siis toteuttamiskelvottomista) haaveista; viimeksi aloin lukemani kirjan ansiosta haaveilemaan sellaisesta vaaleanpunaisesta kivirapatusta hotellista Ranskan rivieralla :D

   Kauniita syyspäiviä sinne <3

 14. Sonja sanoo:

  Hei Maria !
  Onnea uuteen blogikotiin :) en olekaan ehtinyt aikoihin mitään kommenttia jättämään.
  Seuraan edelleen sinua myös täällä,ehdottomasti!.Kerroit uusia asioita itsestäsi ja olet juuri sellainen kun ajattelin sinun olevan , täällä toinen elämän isoja ja pieniä asioita pohdiskeleva(filosofi)ja juuri niin kuin kirjoitit asioiden parissa voisi vierähtää tunti jos toinenkin:))
  Kiva kun jaksat kirjoittaa ja jakaa hieman elämääsi tälläkin puolella niistä saa ihmeellisesti ”voimaa” ja näkökulmia elämän kiemuroihin, kiitos ihanasta blogista:) ps. toivottavasti uusi blogisi ei muutu hirveästi kun muutit uuteen blogikotiin.
  pps.Musta on niin ihana kun jaksat aina vastata kommentteihin(monet eivät sitä tee)
  Lämpöisin syys terveisin:
  Sonja :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sonja pitkästä aikaa :)

   Elämä on kaikessa monimutkaisuudessaan niin vaikeaselkoinen, että loppuelämä menee miettiessä sen kulkua :D Mutta jännä huomata, miten oikeasti tietyt asiat tapahtuvat ja miten tiettyjä asioita tulee jo ennustettuakin tapahtuviksi. Jotkut niistä jopa kuulostaa ihan spookylta. Kuten se, että ennen kuin muutimme tähän taloon (siis emme edes etsineet uutta kotia), näin unta että muutamme valkoiseen paritaloon. Miehelle silloin aamulla unesta kertoessani naureskelin, että hehhehe, ei taideta saada pankista uutta asuntolainaa…kuitenkin siitä unesta parin kuukauden päästä asuimme täällä :)

   Ihania syyspäivä Sonja <3
   PS. Juu, ei tule muuttumaan...ja jos siltä näyttää, niin palautetta kehiin vaan :D
   PPS. Tottakai vastaan kommentteihin. Tätä varten mä bloggaan - vuorovaikutusta varten siis eikä se toimi, jos vuorovaikutus on yksipuolista :)

 15. Inkk sanoo:

  Huonosti alkanut päivä todella pelastui, kun löysin blogiisi. Jokunen hetki on jo vierähtänyt postauksiasi lukiessa- täällä on ihana tunnelma! Jospa minunkin elämä olisi aikuisena tuon kaltaista, ainakin kohti kauppatiete

 16. Inkk sanoo:

  Huonosti alkanut päivä todella pelastui, kun löysin blogiisi. Jokunen hetki on jo vierähtänyt postauksiasi lukiessa- täällä on ihana tunnelma! Jospa minunkin elämä olisi aikuisena tuon kaltaista, ainakin kohti kauppatieteiden maisterin tutkintoa porskutetaan kovaa kyytiä :) Kivaa alkusyksyä!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kun kiva kuulla, että blogini sai päiväsi pelastumaan :)

   Ja hei, tämä tunnelma on se, minkä takia minäkin tänne palaan <3

   Onnea opintoihin ja kivaa syksyä sinnekin!

 17. Nippe sanoo:

  Mä olen varmaan ainut jolla tekstisi ei saanut hymyä huulille, aloin itkemään… (älä kysy miksi!)
  Olen vähän herkillä, väsyttää ehkä? :)

  Kirjoitit ja kuvailit itseäsi oikein hyvin. Olen seurannut blogiasti monta vuotta ja mukana olen jatkossakin.
  Onnea tänne uuteen osoitteeseen myös :)

  • Maria Maria sanoo:

   Voi sinua, virtuaalihalit täältä <3

   Mäkin olen sellainen herkkis, että itkeä tirautan välillä ihan hyväntuulisiakin blogipostauksia lukiessani :)

   Kiitos ja ihania syyspäiviä sinne!

 18. Onnea, onnea ihanainen uuteen blogikotiin. Hyvän kodin saitkin. <3
  BTW, sun hiukset on upeat!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos ihanainen <3
   Onnellinen olen täällä uudessa kodissani :)

   Kiitos, niissä on vähän tuuhennusta ;)
   Tiistaiterkkuja sinne!

 19. Oi, onnea uudesta blogikodista!! Ps. Aivan ihana pusero <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Anna-Maria <3

   Ja hei kiitos, tuo H&M:n paita on kaiken lisäksi vielä älyttömän hyvä päällä :)

 20. Hanna sanoo:

  Onnea hurjasti uudelle blogikotipesälle! Pitkään olen blogiasi lukenut ja luen jatkossakin, kunhan vaan pliis jatkat samaa aitoa linjaa etkä sorru liikaan kaupallisuuteen. Mulla tökkää joka paikasta pursuava mainostus ja tuotetuputus! Ihanaa ja iloista syksyaikaa, kuulaita päiviä ja korkeita sinisiä taivaita, kynttiläiltoja ja lämmintä mieltä sinne Tampereelle! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Hanna <3
   Mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsisi...mä olen tällainen luonnonlapsi (ehkä synonyyminä tuolle aidolle :) ja tokkopa tästä minnekään muututaan.
   Olihan mulla jo Inspirationin kautta ihania yhteistyökampanjoita, joten niitä varmasti tulee myös jatkossa olemaan, mutta ei ylenpalttisesti.
   Haluan pitää blogini tällaisena hyvänmielen blogina :)
   Kiitos, ihanaa syksyä sinnekin päin!

Kommentoi