perjantai 25. heinäkuun 2014

Fredagsmys look-alike

Huhhellettä ja heipat ruokikselta!
Käyköhän kukaan täällä blogistaniassa näillä helteillä…no onpahan jotain syksyn varallekin sitten luettavaa. Joten jatketaan samaan epätasaisen tasaiseen postaustahtiin helteistä huolimatta 🙂 Pitkästä aikaa fredagsmysiä; tosin tämä onkin sellainen perjantaimyyssipostauksen lookalike. Kuvat ovat katsokaas keskiviikkoillalta. Helsingin reissun jälkeen nautin vähän aikaa auringosta takapihalla ja sitten tuli polttava himo päästä keittiöön pois auringosta. Vanhemmat lukijat saattavat muistaa mun himoni parsakaaliin. No se elää edelleen, mutta sen lisäksi on tullut himotus caprese salaattiin eli tomaatti-mozzarella-basilikasalaattiin. Sitä kuluu ihan kiitettävästi. Eikä todellakaan mistään laihismozzarellasta tehtynä vaan sellaisesta ehdasta juustosta ilman mitään rasvaprosenttihärpäkkeitä pakkauksessa 😀
Kuitenkin halusin vähän variaatiota tähän salaattiin ja koska raskaan golfkierroksen raatama mies oli hyvin, hyvin nälissään (tough life, eh? 😉 niin tein salaatista hieman varioudun, ruokaisamman version:
Tomaattimozzarellaleivät 

ruisleipää (mielellään pyöreitä)
mozzarellajuustoa
tomaattia
basilikaa
vihreää pestoa
öljyä
pippuria myllystä
– paahda leivät ja leikkaa ne saksilla vähän pienemmiksi ympyröiksi (säästä reunapalat ja dippaa ne ruokaa tehdessäsi vaikka pestoon, niin kuin mä tein 🙂 tai osta valmiiksi pieniä pyöreitä ruisleipäsiä.
– viipaloi mozzarella ja tomaatit
– levitä paahdetuille ruiskiekoille pestoa (less is more -sääntö ei toimi tässä kohdin)
– lado päälle juusto- ja tomaattiviipaileita sekä basilikan lehtiä ja levitä halutessasi johonkin väliin vielä pestoa.
– lorauta koko komeuden päälle oliiviöljyä ja kierrä pippurimyllystä pippuria.
***************************************
Ja tämän varioidun salaatin lisäksi tarjolla oli, mitäs muutakaan, kuin sitä lempparisalaattiakin. Eli vanhaa tuttua; lehtikaalia, parsakaalia, rucolaa, avokadoa, cashew-pähkinöitä, balsamicoa ja öljyä. Toimii! Eikä tähän edes kyllästy. Jossain vaiheessa kaupoissa ei ollut saatavilla tuota lehtikaalia, mutta nyt sitä löytyi ihan Salestakin. Mökkikaupastakin sitä bongasin 🙂
Ette varmasti voineet välttyä huomaamasta tuota massiivista pippurimyllyä. Se oli alelöytö Granitista. Ja tuli tarpeeseen tämäkin. Sillä monta vuotta hyvin palvelleista Peugeotin pippuri- ja suolamyllyistä toinen (eli se pippuri) sanoi itsensä viime kesänä irti. Tähän iskin silmäni saman tien ja olihan se pakko ostaa. Pilkkahintaan, sillä raasu oli kokenut kovia ja siinä oli naarmuja, joista paistoi valkoinen maali. Tulin kotiin ja töpöttelin vedenkestävällä mustalla tussilla nuo valkoiset naarmut piiloon. Onhan tuo nyt vähän ”machomainen” ja nieli aika paljon pippureita sisäänsä, mutta tuo kivasti särmää keittiöön!
Helteistä nautitaan tulevana viikonloppuna mökillä, tänä iltana sinne suuntaamme ja huomenissa olisi tarkoitus askarrella laiturin toiseen sivuun sellainen köysiaita. Tai mulla on suunnitelmissa olla x-asennossa laiturilla ja katsoa, miten projekti etenee. Jep. Sunnuntaiaamuna suuntaamme sitten mökiltä Turkkuseen kesäteatterinäytökseen lasten kanssa. Joten katsotaan ehdinkö viikonloppuna lainkaan koneen ääreen. Jos en, niin se tietää vain sitä, että ensi  viikolla pukkaa postausta laiturista, vähän golfista (golfiin hurahtaneet miehen pelastus mökillä), sisustusjuttua ja luultavammin myös ruoka-aiheista postausta mahtuu myös johonkin väliin. Päivän asu postauksiakin toivottiin. Ja jahka helteet vähän helppaavat, niin sitä toivomaamme siivouspostausta on tulossa myös. Plus Anulle tarjoiluastiapostausta. Muistakaahan, että Instagram elää omaa elämäänsä ja siellä myös paljon kuvia blogin ulkopuolisesta elämästä. Minut löytää sieltä atmarias -nimellä. Tervetuloa seurailemaan 🙂
Tulipas taas tekstiä paljon. Ehkä se johtuu siitä, että olen tämän päivän yksin toimistolla 
– ei ole juttuseuraa (tuotannon poikien kanssa kyllä treffataan taas iltapäiväkahvitunnilla) ja asiakkaita en viitsi puuduttaa puhelimessa mun jutuilla vaikka ihania ja puheliaita ovatkin. 
Onni on ihanat asiakkaat!
Suloista ja aurinkoista viikonloppua,
muistetaanhan elää hetkessä 

20 Responses to “Fredagsmys look-alike”

  1. Marianne sanoo:

    Sä oot kyllä joka miehen unelma, osaat kokkaa, näytät hyvältä, pidät itsestäsi huolta käymällä urheilemassa! Kahden pienen tytön äitinä kun pystyisi tuohon samaan 😉 ihania myyssejä sulla!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Marianne ♥ Äläs ny! Mä punastun täällä…musta on unelma kuule kaukana 😀 Urheilutkin on ollut ihan liki stopissa kesän aikana. Onneks noi tytsyt on jo sen verran omatoimisia, että jää aika omillekin puuhasteluille.

      Mies ei ole kyllä kertaakaan valittanut näistä meidän ruokajärjestelyistä ja ihan kaikki uppoo mitä teen ;D

      Ihkua viikonloppua!

  2. Anonymous sanoo:

    Sitä kysyisin tuosta parsakaali/lehtikaalisalaatista että freesaatko niitä ensin vaiko ihan raakana? T. Airi

  3. Tickler sanoo:

    Nää sun myyssit on aivan huippuja, kiitos taas vinkistä!
    BTW, tuo myllyhän on ihan Pösön myllyn näköinen… Piti monta kertaa kelata kuvat läpi, että missä se Granitin mylly on?

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis, nämä myyssit on sellaisia mun lempilapsia, joista nautin itsekin ♥

      Eiks olekin, Peugeot lookalike 😀

      Ihkua viikonloppua 🙂

  4. Anonymous sanoo:

    Moikka. Kyllä luetaan, ainakin täällä Kotkassa 😀
    Ihanan näköiset leivät, namskis!
    Kelasin muuten eilen kirjoittamiasi reseptejä, koska huomen illalla niitä tarvitaan!
    Kotkassa on nyt perinteiset hulinajuhlat ja huomenna lähdetään omalla porukalla hulinoihin mukaan, mutta ensin herkutellaan meillä:)
    Kivaa ja rentouttavaa viikonloppua! Nautitaan helteistä (huh hellettä kuivalla maalla;)) ja läheisistä! <3
    Terkuin Riitta
    Ps. Kävin ostamassa sen Cliniquen aineen, jos saisi pahimman kiillon kuriin;) Kiitti vinkistä!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Riitta !

      No hyvä hyvä 🙂 Mä ajattelin, että kaikki muut on rannalla ja mä mätänen töissä 😀
      Ai niin, teillä on nyt ne tsembalot sillä. Pitäkäähän oikein hauskaa ♥
      Hei, ja toivottavasti tuo Clinique toimii sulla…mulla näillä sikamaisilla helteillä on vähän antanut periksi, tai sitten iho on tottunut siihen. Mut ei mitään sellaista kiiltoo kuin ennen sen käyttämistä 🙂

  5. Lumo sanoo:

    Herkullista!

    Peugeotin myllyjen mekanismilla pitäisi olla elinikäinen takuu. Tai ainakin oli 15v. sitten kun ostin omani, mahtaakohan enää olla voimassa…

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lumo! 🙂

      Eikä?! Mä heitin sen myllyn roskiin. Tosin voi olla, että se oli jo yli 15 vuotta vanha. Siinä ja siinä se olis ollut. Hyvä tietää tuota suolamyllyä varten tuo takuujuttu, kiitos!

      Ihanaista viikkistä ♥

  6. Anonymous sanoo:

    josko olet suomenkielinen, se sun jo kohta puhkiin palannut sana on hämy………………..mycket mycket m y y s (d)miit

  7. Reetta Niemi sanoo:

    Kieltämättä blogien lueskelu jää vähemmälle, saati oman raapustelu… Mutta täällä käyn ainakin <3

    • Maria sanoo:

      Ihanaa, kun käyt täällä <3 Ja eikä sitä näillä helteillä jaksa juurikaan blogeilla, varsinkaan lomalla.

      Niin superihanaa lomanjatkoa sinne, nautihan mun puolesta 🙂

  8. Anu sanoo:

    Sä oot ihana noiden höpötysjuttujen kans<3
    Melkein kuulen korvissani sut,kun luin tätä postausta:)
    Mukavia möksäpäiviä!

    • Maria sanoo:

      Hih, mä oon höpötäti 🙂
      Hei, tarttiskin tehdä videopostaus…eiks se oon nyt ihan muotia tuo videobloggailu? ;D Not going to happen…

      Kiitos ja ihanaa alkanutta viikkoa!

  9. Ihanat myyssit olit taas loihtinut (täällä kuola valuu jo suupieleistä:))… Kyllä mäkin täällä käyn, vaikka en usein puumerkkiä jätäkään käynnistäni, joten jatka samaan malliin vaan. Tuo sinun perhostaulusi edellisessä postauksessa on aivan ihana. Itsellänikin on kehystettävänä muutamat perhoset paikallisessa kehysliikkeessä (tai siis olleet jo yli pari kuukautta, joten saattaisivat alkaa olemaan jo valmiita).
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihana Friiduska 🙂

      Ja toi perhonen on kyllä superihana! Innolla odotan sun perhosia. Ja hei, mulle tuli sä mieleeni, kun aloin metsästämään buddha-taulua takkahuoneeseen. Se sais olla aika iso…tai sit niitä sais olla kaksi. Heti, kun alat maalailemaan myyntiä varten niin hihkaise mulle 🙂

      Ihanaa alkanutta viikkoa, nautitaan helteistä <3

  10. Anonymous sanoo:

    Kiitos taas ohjeista! Vinkkaisitko hyvän balsamicon?

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä 🙂
      Mä käytän milloin mitäkin balsamicoa, mutta viime aikoina on tullut käytettyä Lidlin balsamicoa. Pitkään käytin Rajamäen vaaleaa balsamicoa ja se on ainakin tosi hyvää ja maukasta.

      Ihania kesäpäiviä <3

Kommentoi