keskiviikko 23. huhtikuu 2014

Lisää ilmettä silmälaseilla!

Moikkamoi murut!

Innosta hihkuin, kun kuulin päässeeni mukaan Indiedaysin ja Instrumentariumin kampanjaan! Itse sain silmälasit jo kolmannella luokalla, mutta silloin nuorempana sitä ei oikein osannut arvostaa lasien tuomaa juttua ulkonäöllisesti. Päinvastoin, silmälaseja hieman hävettiin. Siihen aikaan kehyksiäkin oli saatavilla huomattavasti nykyistä vähemmän. Jossain vaiheessa hankin piilarit ja kiitos allergioiden, ne eivät enää sopineet silmilleni monen vuoden käytön jälkeen. Lisäksi tuntui, että silmälasit olivat hankalat urheillessa. Vuonna 2006 leikkautin molemmat silmäni. Mutta tuosta laserleikkauksesta huolimatta hämäränäköni on ollut heikompi. Joten tällä hetkellä on edessä näöntarkastus ja lasien hankinta. Viime syksyn pimeillä sadekeleillä päätin, että auton rattiin ei taida olla enää asiaa tällä hämäränäöllä.
Suuntasin työpaikkakuntani eli Nokian Instrumentariumiin, jossa mut otti vastaan asiantunteva Mikko. Instrussa on myyjiä koulutettu kehysasiantuntijuuteen, johon liittyy myös kasvojen muodot, asiakkaan tyyli ja kokonaisuus, kultainen leikkaus jne. Tehtävänäni oli valita kahdet silmälasikehykset ja yhdet aurinkolasit. Myös alan ammattilainen valitsi minulle sopivat kahdet silmälasikehykset ja aurinkolasit. Valikoimaahan tuolta Instrusta löytyi joka lähtöön; oli moderneja kehyksiä, perinteisiä kehyksiä, metallisia sankoja ja muovisia sankoja. Jotkut silmälasit menisivät ihan korusta, niin kauniita olivat!

Alan ammattilainen valitsi mulle kahdet eri kehykset. Jotka täytyy sanoa, muistuttavat kovasti sellaisia, jotka mulla on aikoinaan ollutkin :) Pyöreisiin kasvoihini taitaa sopia tuollaiset hieman kulmikkaat kehykset, jotka eivät ole niin leveäprofiiliset. Lisäksi ilmaisin Mikolle huoleni siitä, että yleensä mulla on ollut ongelma siinä, että silmäripset ottavat kiinni linsseihin. Tähänkin on kuulemma nykyään ratkaisu. Ja ainakaan nämä Mikon mulle valitsemat kehykset eivät aiheuttaneet räpsyttimien linssiin osumista! Ekat kehykset ovat Guccin (tuotenumero 1375817) ja alemmassa kuvassa ovat Ralph Laurenin (1325704) kehykset. Kyllä mä näissä molemmissa viihtyisin!
Itse sain valita myös muutamat kehykset, joten lähdin vähän mukavuusalueeni ulkopuolelle. Niin ihania värejä ja malleja noissa kehyksissä nykyään on! Suosikeiksini nousivat nämä punaiset Versacen (1325715) kehykset. Mullahan ei ole mitään punaista vaatetta enkä muutenkaan ole punaisen ystävä. Täytyy kyllä sanoa, että nämä piristivät ilmettä huomattavasti! Malliltaan ovat korkeaprofiilisemmat ja leveämmät kuin mihin olen tottunut. Mutta hei, eikös tänä päivänä silmälasit saa näkyä ja tuoda sitä ilmettä! Alemmassa kuvassa olevat Lexingtonin (1166035) kehykset pistivät heti silmääni tuolta kehysmerestä. Kerrassaan ihanan klassisen tyylikkäät. Myös nämä ovat korkea- ja leveäprofiilisemmat kuin nuo alan asiantuntijan valitsemat. Mikähän siinä on, että silloin aiemmin kun silmälaseja oli pakko pitää koko ajan, sitä valitsi mahdollisimman huomaamattomat kehykset ja nyt tuntuu, että nämä isommat pokat houkuttelevat?

Sitten oli vielä pakko kokeilla ja ikuistaa kameraan nämä älyttömän kauniit Voguen (1303983) kehykset. Hieman Dame Edna henkiset, mutta silti aika hauskalla tavalla särmää tuovat. Liian pliisu väri mulle, joka tällä hetkellä olen sitä mieltä, että lasit saavat näkyä. Näissä ihastuin tuohon helmikoristeeseen sangassa. Kauniit!

Aurinkolaseissa kokeilin yksiä itse valitsemiani ja kaksia Mikon valitsemia. Nykyäänhän on aurinkolaseja, jotka saa vahvuuksilla, urheilullisempia arskoja ja sitten aurinkolaseja, joiden kanssa kelpaa ihan vain istuskella terasseilla. Niin kuin nämä ensimmäiset. Ensimmäisenä kuvissa itse valitsemani Voguet (1355426). Huomasin jälleen kiinnittäväni huomiota yksityiskohtiin ja tuo helmikoristelu sangassa sai minut valitsemaan nämä. Aikamoiset kärpäslätkät, joku voisi tuumata. Mutta näissäkin halusin hieman enemmän ulkonäköä laseilta.
Alan ammattilainen valitsi mulle kahdet Ray Banit. Vasemman puolen kuvan mustat Ray Banit (1355364) ovat perus-reiskat, jossa on häivytetty tummuus linsseissä. Aikas kiva esim. autoillessa. Alaspäin vaalenevat linssit myös helpottavat lukemista aurinkoisella ilmalla. Oikean puolen ruskeat Ray Banit (1355112) ovat perusvarmat ja perinteiset. Tykkäsin itseasiassa näistäkin todella paljon!

Nyt vain pitäisi päättää, että millaisilla silmälaseilla mä tuolla hämärällä ajelen autoa. Tosin eiköhän noita laseja tule käytettyä muutenkin kuin vain ajaessa. Taitavat pelastaa niinäkin päivinä, kun ei halua meikkailla silmiä :) Mitäs mieltä te olette, mitkä kehykset sopivat mulle parhaiten? 

Hei muuten, tuolla Instrumentariumin brändisivuilla on meneillään arvonta, jossa voit osallistua Instrumentariumin lahjakortin (arvo 179,00 euroa) arvontaan äänestämällä suosikkilasejasi. Brändisivut löydät täältä.

Aurinkoista keskiviikkoa
toivotellen


15 Responses to “Lisää ilmettä silmälaseilla!”

 1. Taina K sanoo:

  Punaiset lasit ehdottomasti, jos haluat mielipiteitä, ja aurinkolaseista jommat kummat reiskat!:) Kaikki mallit kyllä sopivat sulle, että kauhean paljon pieleen ei taida mennä, otatpa mitkä tahansa.:) Voih, munkin pitäisi hipsiä optikolle…ikänäkö nääs..:/ Ihan outoa, kun on aina ollut todella hyvä näkö, ja pikku hiljaa meinaa olla hieman vaikeaa pienen tekstin kanssa. Mies kävi pari vuotta sitten silmäleikkauksessa, ja kylläpä eloa helpotti lasittomuus. Hän näkeekin nyt mua paremmin, kun ei oo sitä ikänäköä tullut vielä.:)

  • Maria sanoo:

   Eiks olekin pirteät noi punaiset? :) Mä oon vaan niin arka tekemään näin radikaalia muutosta :D

   Juu, mä huomasin tuon ikänäön, kun yritin pujottaa lankaa neulansilmään. Piti laittaa kädet ihan suoriksi, että näki mihin lanka pujotetaan. Aivan kamalaa :D

   Kyllähän tuo silmäleikkaus helpottaa oloa ihan suunnattomasti…en osaa edes kuvitella juoksevani tuolla lasit päässä, kun oon hiki päässä. Ne lasithan tippuis koko ajan.

   Ihkua sunnuntaita <3

 2. Reetta Niemi sanoo:

  Tykkään, että nuo Lexingtonit parhaat. Tai toisaalta, ihan kaikki!!
  Kun on noin nätti, niin kaikki sopii, niin se vain on.

  • Maria sanoo:

   Moikka Reetta ja voi kiitos kaunis <3
   Mä menen ens viikolle pähkäilemään optikolle lisää…sarjassamme elämän vaikeita päätöksiä :D

   Ihanaa sunnuntaita <3

 3. PäiviT sanoo:

  Kaikki sopivat sinulle tosi hyvin, mutta annan ääneni ekoille laseille eli Guccille, todella tyylikkäät! Täytyypä käydä äänestämässä instrun sivuilla ;)

  • Maria sanoo:

   Kiitti Päivi :) Nuo Guccit on kyllä ihanat, tosin mä totuin juuri tuollaiseen malliin silloin, kun laseja pidin. Ehkä nyt kaipaa radikaalimpaa muutosta…tosin ihan sama kai se on, että millaisilla laseilla siellä pimeällä autoa ajaa; pääasia, että näkee hyvin :D

   Suloista sunnuntai-iltaa <3

 4. Anonymous sanoo:

  Sulle sopii ehdottomasti parhaiten mun mielestä punaiset Versacet ja vasemmalla olevat mustat Reiskat!
  Silmälasit saa näkyä ja se eka oma fiilis usein ratkaisee!

  -Elina-

  • Maria sanoo:

   Kiitos Elina!
   Just se, että nykyään silmälasit saa näkyä. Ja vitsit, miten paljon niillä saa uutta ilmettä aikaan!

   Muksaa sunnuntain jatkoa sinne <3

 5. Anonymous sanoo:

  Laseista parhaat on nuo toiset. Aurinkolaseista ekat.

 6. Anonymous sanoo:

  Mielestäni sinulle sopivat on nuo punaiset pokat.
  Antaa ilmettä ja upeat kasvoillesi. Särmää ja tyylikyyttä – kuten sinussa. Uskallusta ja sitä jotain—

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos! Kääk, ei mussa kyllä uskallusta ole yleensä. Mutta nyt ajattelin repäistä :D
   Kivaa sunnuntain jatkoa!

 7. Anonymous sanoo:

  Moikka!

  Mun mielestä nuo ekat ja tokat lasit on parhaat. Noissa sun valitsemissa laseissa on yks vika. Ne nimittäin tulevat liikaa poskille ja näköjään hiemat painavatkin niitä.
  Se ei ehkä haittaa niin sovituksessa, mutta sitten kun pidät niitä jatkuvasti, asian huomaakin toisella lailla.
  Lisäksi ne tummemmat on liian isot sun kasvoille.
  Sulla on kuitenkin kauniit kasvot, niin älä peitä niitä liian isoilla laseilla!!!
  Lisäksi miettisin tuota väriäkin. Jos et todellakaan ole punaisen värin ystävä ja et edes omista punaisia vaatteita tms. niin älä laita sen värisiä laseja. Voit ruveta nopsaa katumaan niiden hankintaa. Ja kun rillit on kuitenkin aika arvokas hankinta…

  Itse tein virheen viime kesänä, kun ostin uudet aurinkolasit.
  En kiinnittänyt ostotilanteessa huomiota siihen, että ne painavat poskille. Mutta kyllä se pian näkyi käytössä.
  Inhottavat painaumajäljet pidemmän käytön jälkeen ja iho myös hikoaa inhottavasti siitä kohtaa, missä kehykset painavat poskia.

  T:Katja

  • Maria sanoo:

   Moi Katja ja kiitos kaunis!
   Mulla on korkeat poskipäät ja todella usein tilanne, että esim. arskat painaa poskiin niin, että niihin jää jäljet.
   Mä lähden ens viikolla ajan kanssa vielä sovittelemaan kehyksiä. Totta, sen verran iso päätös on :)

   Aurinkoista sunnuntaita sinulle :)

 8. […] malttanut, sillä hain tänään Nokian Instrumentariumista nuo silmälasini, josta oli puhetta täällä. Eli sain silmälasit linsseineen blogiyhteistyön kautta. Tarvetta ihan joka hetkiselle […]

Kommentoi