maanantai 31. maaliskuu 2014

Juhlien suunnittelua

Moiksis,

maanantai on kuulkaas taas täällä. Ja kyllä täytyy myöntää, että koin aamulla suuren suuria käynnistysvaikeuksia. Kiitos tämän kesäajan. Ikinä en torkuta puhelimella, mutta nyt torkutin. 45 minuuttia! Juu, sanomattakin selvää, että kiire tuli. Enkä edes myöhästynyt töistä kuin minuutin :)
Huomenna alkaa meidän perheen juhlakuukausi. Pikkuisempi on syntynyt 13. ja isompi pikkuinen 27. päivä. Siihen keskiväliin yleensä luovitaan sukulaiskummisynttärit, mutta nyt niitä vietetään jo 13.päivä. Pienempi haluaa tänä vuonna kaverisynttärit HopLopiin (täytyy tosin ennen mennä katsomaan, paljonko se kustantaa…kutsuja lähtee kuulemma 17 kpl), mutta isompi pitää syndet kotona. Yllä olevissa kuvissa parin viime vuoden kaverisynttäreiden kuvia. Mutta nyt on ongelmana, että mitä tuollaiset 9-vuotiaat haluaa synttäreillään tehdä? Esikoinen haluaa ehdottomasti parin vuoden takaisen jäätelöbaarin, mutta itse olen sitä mieltä, että tuo viime vuoden jätskikakku on kivempi (näin niinko äidin näkökulmasta työmäärän suhteen ;). Esikoisen synttärit ovat vasta kuun loppupuolella, joten ehkä silloin olisi jo lämpimämpää niin saisi olla osan ajasta ulkona. Mä ajattelin jotain diskoa, kynsien lakkausta yms. Mutta hyviä ideoita otetaan vastaan myös! Väriteema on tänä vuonna mustapinkki ja osa rekvisiitasta onkin jo hankittu. Vielä pitäisi askarrella mustia pompomeja :)
Mä rakastan tätä juhlien suunnittelua! Varsinkin sukulaiskummisynttäreiden suunnittelua. Onneksi olen tallentanut tänne blogiinkin tarjottavat sun muut, ettei nyt ihan joka vuosi sukulaisille tarjoa samoja tarjottavia. Reppanat ;) Täältä löytyy viime vuoden tarjottavat. Tänä vuonna ajattelin ehkä ottaa väähän pääsiäisteemaa mukaan…pääsiäispavlovaa sun muuta. Mies grillasi eilen ihan älyttömän hyvää valkosipulileipää, joten sitä tarjoan salaatin kanssa alkuun. Lisäksi ehkä joku suolainen piirakka. Mulla tunnetusti lähtee tarjottavat vähän lapasesta. Työkaverit kiittää, kun saavat syödä rääppiäisiä koko viikon :)
Hei, kahvitauko oli ja meni. See you tuolla kommenttiboksin puolella illalla.
Nyt töiden pariin! Ihana kiirus senkus jatkuu :)
Maanantaiterkuin,

18 Responses to “Juhlien suunnittelua”

 1. Jane sanoo:

  Juhlien suunnittelu on kyllä mukavaa! Ja plussaa se, että on joku paikka, minne kaiken ylimääräisen voi viedä syötäväksi ;) Päivät kotona ja kaapit täynnä herkkuja – ei mikään paras yhdistelmä ;) Hauska nähdä, mitä kaikkea sä keksit!

  Jossain blogissa (Kanelia ja kardemummaa ehkä?) muuten joku aika sitten järjestettiin muksun synttärit urheilutalolla. Lapsille vähän temppurataa sun muuta. Itse ajattelin, että voisin joskus kokeilla sitä. Oli mun mielestä toimiva idea!

  • Maria sanoo:

   Eikös olekin ja juu, ei meillä tulisi syötyä niitä ylimääräisiä…yleensä ne ei edes mahdu jääkaappiin, joten heitän osan pois :D Aivot raksuttavat jo ihan täysillä tarjottavien suhteen. Ongelmaksi koituu se, että miten pysyä kohtuudessa.

   Oih, tuollainen temppurata vois olla kiva! Tai sitten laitan lapset pomppimaan meidän sohvilla, että ne vähän siitä pehmenisi ;D
   Kivaa keskiviikkoa!

 2. Anonymous sanoo:

  Onko teillä vielä ollut kioskia synttäreillä? Meillä järkättiin se viime vuonna ja oli aivan totaalinen hitti, ensi vuonna kuulemma ehdottomasti uudestaan :) Tulostettiin lelurahoja, joilla sitten sai ostaa tuotteita päivänsankareiden pitämästä kioskista, hinnasto laitettiin seinälle esille. Myynnissä oli pillimehuja, popcorn-kuppeja, keksejä ja irtokarkkikuppeja…ei tarvinne erikseen mainita mitkä olivat myydyin artikkeli :D Myös kanta-asiakaskortti oli tietysti käytössä, joka ostoksesta leima ja kolmannella leimalla kioskinpitäjät antoivat yllätyksen (tikkari).

  -Anne-

  • Maria sanoo:

   Moi Anne!
   Meillä oli pari vuotta sitten jätskibaari ja se toimi leikkirahoilla. Täytteet maksoi erikseen, mutta keltään ei jäänyt haluamansa annos saamatta :) Mut hei, toi kanttiskortti kuulostaa hyvältä. Tänä vuonna meille tulee jäätelöbaari, mutta vois siihen yhteyteen ympätä karkkibaarin. Sais ohjelmanumeron siitäkin :)
   Kiitos ja ihanaa keskiviikkoa!

 3. Anonymous sanoo:

  Meillä vietettiin juuri tytön 8-vuotissynttäreitä, johon etsin leikkejä netistä ja törmäsin tällaiseen MLL:n sivuun http://www.mll.fi/nuortennetti/tukarit/leikkiasema, josta löytyi mielestäni hyviä vinkkejä. Hoksaamisleikeistä ihan hittejä oli esim. kivi kätkeytyy, kuka piipittää, mikä eläin ja vettä kengässä. Aika vierähti niissä niin, että meinasi vieraiden lahjapussien etsintään tarkoitettu aarteenetsintä jäädä väliin, kun tytöt intoutuivat leikkimään noita hoksaamisleikkejä.

  sari

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sari,
   täytyykin tutustua noihin hoksaamisleikkeihin! Tuon ikäiset tytöt voisivat olla sellaisista innoissaan :)
   Ja se, että saa vähän uutta ohjelmaa niiden iänikuisten samojen lisäksi!
   Kiitos vielä ja aurinkoista keskiviikkoa :)

 4. Ou mai gaad, kuinka ihanat somistukset ja tarjottavat. Miksi mulla ei ollut ikinä tuollaisia kemuja? :D
  Kahvihetki meni jo, mutta kahvia ja pullaa-haasteen muodossa haastan sinut:
  http://www.imageblackwhite.com/2014/03/haaste-kahvia-ja-pullaa.html

  • Maria sanoo:

   Hihii, kiitos ja hei, ei mullakaan :D Mä vaan niin rakastan järjestää kemuja! Suunnittelu on puolivoittoa ja sitten kun näkee, että vieraat nautii…ai vitsit!
   Kiitos ihana, toteutan haasteen ihan lähiaikoina <3
   Aurinkoista keskiviikkoa!

 5. Täällä on samat pohdinnat menossa, meidän tytöt on nimittäin 15. Ja 20. Päivä syntyneitä. Viisveelle kaverisynttärit ja sitten yhteiset sukulais-tuttavaperhesynttärit porrastetusti, että pöydässä riittää paikkoja. Mukavaahan se juhlien järkkäily on, mutta tänä vuonna osuu tuleville viikoille niin paljon kaikenlaista muutakin ohjelmaa, että hiki tulee jo pelkästä ajatuksesta. Ihania juttuja on teillä ollut aiempina vuosina, luulen et meilläkin mennään jäätelökioski ajatuksella ainakin ne kaverijuhlat.

  Ja samoin, täällä ollaan oltu myös melko jäässä tuon kellonsiirron takia, mut ehkäpä jo huomenna sujuu vähä paremmin :), ihanaista viikkoa sinne!!

  • Maria sanoo:

   Teillähän on sitten ihan samanlaiset hulinat siellä menossa huhtikuussa :) Joo, on pääsiäistä ja vaikka mitä tässä lisäksi. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Mä en jaksa kutsua sukua porrastetusti…joten meille tulee taas 15 aikuista ja 15 lasta. Auts. Sopu sijaa antaa :D

   Ihania juhlien suunnitteluja ja aurinkoista viikonjatkoa sinnekin <3

 6. By J sanoo:

  Ihania ideoita ja olet kyllä elementissäsi, kun juhlien kuin toisienkin järkkäilyt sujuvat mallikkaasti! :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos ihana! :)
   Mä voisin kuvitella juhlien suunnittelusta itselleni ammatin…joku toinen vois sitten toteuttaa ne ;D
   Aurinkoista viikon puoliväliä!

 7. Ihanalta näyttää, taidan napata tästä pari ideaa tytön synttäreille :).

  • Maria sanoo:

   Kiitos Kerttuli
   ja ihanaa, jos näistä löytyi vinkkejä :)

   PS. Mä vieläkin hekottelen täällä sille sun aprillipilalle….miten voi mennä ihminen näin lankaan :D Aivan loistava!
   Aurinkoa keskiviikkoosi!

 8. Anu sanoo:

  Meillä on kans pojan kymppisynttärit tulossa.jotenki musta tuntuu,et niissä pääsee helpommalla..pojat ei niin paljoa perusta koristeluista,pallon potkiminen on kivempaa..:)
  Koko luokka pelaa samassa joukkuessa ja ovatkin yleensä ulkona.
  Tarjottavat tietty kelpaa:)

  Tuosta teidän pöydästä on pitänyt kysyä,että onko se millainen käytössä?tuleeko naarmuja helposti?
  Mun tekis mieli uutta pöytää ja tuoleja:)

  • Maria sanoo:

   Hih, pojat taitaa olla joka tavalla helpompia :) Ei muuta kuin futismatsit pystyyn vaan! Mutta totta, kyllä sitä ruokaakin sitten menee, kun pihalla huhkii :)

   Joo, valehtelisin jos väittäisin, ettei ole naarmuja. Onhan siinä vaikka kuinka paljon sellaisia pintanaarmuja, mutta ei ne näy…tai niihin ei kiinnitä huomiota. Näkyvät tietyssä valossa. Kuule, mä täällä haaveilen sellaisesta ajopuuruokapöydästä…laitan tuon meidän heti myyntiin, kun sellaisen löydän!

   Kivaa keskiviikon jatkoa sinnekin Anu! :)

 9. IHANA tuo jädepallokakku ja nuo limsapullot!! :) ♥

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sanna ♥ Tuo kakku oli ihan älyttömän helppo ja kaik män :D Marenkipohja (voi ostaa valmiinkin) ja sit vaan pallurat päälle. Limpparipullon etiketit tulostin netistä tarrapaperille. Suurin työ oli saada nuo Happy Joe siideripullot tyhjennettyä lyhyessä ajassa ;)

Kommentoi