perjantai 21. maaliskuun 2014

Auringonlaskua, hymyä ja kaikkea ihanaa perjantai-iltaan

Moikkamoi!

Perjantai-ilta ja reissupostausta pukkaa vihdoin 🙂 Phuketista en tällä kertaa tee postausta, sillä siitä löytyy tuon oikean palkin haun kautta vaikka kuinka paljon postauksia. Mm. täältä löytyy viime vuoden vinkit. Joten keskitytään tähän meille uuteen tuttavuuteen eli Khao Lakiin.
Eka viikko vierähti siellä. Sanottakoon nyt heti kärkeen, että meillä menee yleensä eka viikko lomasta univelkaa pois nukkuessa. Halusimme paikan, jossa rauhoittua. Paikan, jossa ei ole hirveästi härdelliä ja paikan, jossa kuitenkin saisi syödä kävelyetäisyydellä muuallakin kuin vain hotellin ravintoloissa. Rantaihmisiä me ei koskaan olla oltu sillä tavalla, että otettaisiin aurinkoa rannalla tai uitaisiin meressä. Mutta hei, mikäs näillä rannoilla kävellessä:

Hotellimme oli Khaolak Merlin Resort. Ko. hotelliketjun hotellissa olemme majoittuneet myös Phuketissa ja hyväksi todenneet. Phuketin lentokentältä hotelliin ajoi vähän reilun tunnin. Tilasimme jälleen hotellilta kuljetuksen. Olemme huomanneet tämän olevan kätevämpi tapa kuin esim. matkatoimiston kuljetukset. Saa lähteä suoraan lentokentältä hotellille eikä tarvitse odottaa, että bussi täytyy matkustajista 🙂 Hotelli sijaitsi rauhallisella South Beachillä. Tuolla rannalla oli lisäksi kolme muuta hotellia. Yllä olevat kuvat ovat kaikki hotellin rannalta.
Hotelli on rakennettu keskelle vehreää sademetsää. Tämä oli toisaalta hienoa, mutta toisaalta se ainoa asia, joka tässä hotellissa ”tökki”. Parvekkeelta oli näkymä palmujen ja muiden puiden runkoihin. Toki merinäköalasta olisi saanut maksaakin, mutta olisin kaivannut vähän esteetöntä näköalaa. Uima-altaita oli ripoteltu sinne tänne; kaikki olivat kooltaan ihanan sympaattisia verrattuna Phuketin hotellin vastaaviin. Ruuhkaa altailla ei ollut, paitsi pyyhevarauksia täälläkin valitettavasti tehtiin. Harva ilmestyi kuitenkaan koko päiväksi paikoilleen ottamaan aurinkoa. Harmituksekseni mulla ei ole yhtään kuvaa huoneestamme; se oli ihan perushuone, joka oli sisustettu Thaimaalaisittain. Huone itsessään oli kaunis. Säilytystilaa ei ollut nimeksikään, joten matkavaatteita emme edes purkaneet laukuista, muuta kuin ne parit rypistyvät mekot henkariin.

Hotellin henkilökunta oli ihanan ystävällistä ja kaikki pelasi hyvin. Aamiainen oli runsas ja aamiashuone oli sijoitettu kauniisti vehreään puutarhaan. Hotellista noin 300 metrin päässä oli kylänraitti, jolta löytyi noin viisi ravintolaa ja saman verran kauppoja. Ravintoloiden hinnat olivat edullisemmat kuin Phuketissa. Khao Lakin keskusta oli sopivan pieni. Kävimme keskustassa lauantaimarkkinoilla, jotka olivatkin supersympaattiset verrattuna Phuket townin vastaaviin 🙂 Alla olevat kuvat ovat kylästä hotellin vierestä:
Voih, tulipas matkakuume 🙂 Ei auta, ihana olla kotonakin. Nyt pikainen siivous ja sitten vastaanottamaan ”kisakatsomoa” eli veli tulee katsomaan Tapparan peliä ja muu perhe sitten kyläilemään meille. Tietää siis taas vauvan nuuskutteluja 🙂
Ihanaa perjantai-iltaa
ja viikonlopun alkua toivottelee

4 Responses to “Auringonlaskua, hymyä ja kaikkea ihanaa perjantai-iltaan”

  1. Anonymous sanoo:

    Hei, ihania vehreitä kuvia! Oliko alueella hyttysiä ja pistikö ne teitä? Suomessa en ole allerginen niille, mutta Karibialla oli pieniä mäkäräisiä? joita ei huomannut, mutta ilmeisesti illalla muutama pisti nilkkoihini ja ne kutisivat vielä kotonakin.

    • Maria sanoo:

      Kiitos, paikka oli kuvauksellinen 🙂
      Hyttysiä ei tainnut olla lainkaan…ainakaan me ei nähty. Oliskohan kovalla tuulella ollut osuutta asiaan? Vois muuten kyllä helposti kuvitella, että noin vehreässä maastossa olisi hyttysiä!

  2. Moi! Ihanalta näyttää hotelli ja ympäristö-jouluksi kun olemme menossa Khao Lakiin rauhallisuus oli yksi ’mainpoint’ kohteen/hotellin valinnassa. Oliko hotellilla muuten rantakoreja lainattavaksi? Luin jonkun ko. seudun hotellin yöpyjien maininneen tällaisesta palvelusta. Tuo markkinatipsi oli kullanarvoinen! Kiitos! Aurinkoisn terveisin…

    • Maria sanoo:

      Loistavaa Ulla, että postauksesta oli hyötyä 🙂
      Tuolla saatte olla rauhassa…ellei sitten ruuhkaannu juuri jouluksi 😀 Voih, teille tulee kyllä niin ihana loma! Mä olen jo sähköpostin välityksellä tiedustellut ko.hotellin ensi kevään hintoja. Khao Lakilla jäi meille vielä paljon annettavaa. Rantakoreja en tuolla nähnyt…. Mutta hei, kun hotellista lähdette rantaa pitkin vasemmalle, niin noin 100 metrin päässä tulee eka baari (jossa ei käyty), sen jälkeen aivan taivaallinen hierontapaikka (kävimme kahdesti 🙂 ja sitten kun jatkaa matkaa niemen kärjen toiselle puolelle niin tulee tuo Komol Corner baari, jossa myös hierontaa ja ruokaa. Kookossmoothie oli mun suosikki, miehelle maistui Chang ja tytsyt joi schweppesiä. Ja ihan hirmuisen paljon halvemmalla kuin hotellissa. Ruokapaikoista me tykästyimme Mali-nimiseen ravintolaan, joka on ihan kylän pääkadun varrella. Hyvää ja edullista. Iltaisin kaikki pöydät yleensä täynnä. Bamboo-ravintola oli myös loistava. Ja pääkadun pannukakkukioskit….nam.

      Jos sulla tulee vielä kysymyksiä KhaoLakiin liittyen, niin voit laittaa minulle sähköpostia: maria.nurmi(at)coloria.fi 🙂

Kommentoi