perjantai 31. tammikuun 2014

Fredagsmysiä ja fuusiokeittiötä

Perjantai-iltaa ystävät!

Voi kyllä, se on täällä jälleen; viikon ihan ensteks paras hetki. Masu täynnä ruokaa ja yhden viinilasillisen tuoma raukeus on vallannut ihan koko kropan päästä varpaisiin. Lapset tyytyväisinä (paitsi yksi, jolla ei ole yökyläkaveria) touhuissaan, koko perhe (+ 1 yökyläläinen) kotona. Viikonloppu voi alkaa. 
Mä en juurikaan syö perunaa, mutta silloin tällöin sitä tekee mieli uuniperunan muodossa. Aiemminkin fredagsmys-postauksissa on vilahdellut uuniperunat, joten ”same same but different” -meiningillä mennään 🙂 Uuniperunoiden täytteet tein jälleen extempore eli ensimmäiseen tuli Creme bonjour valkosipulipurkki (ei juusto vaan sellainen isompi purkki) sekä katkarapuja. Toiseen tuli kermaviilipurkki, salamia, sinappia, pippuria ja suolaa. Lisäksi kolmantena vaihtoehtona oli ehtaa voita ja sormisuolaa. Fuusiokeittiössämme uuniperunoiden kaveriksi tein aasialaisvaikutteisen salaatin. Aineet heitin sekä salaattiin että kastikkeeseen siltä pohjalta, mitä jääkaapista löytyi:

Salaatti

porkkanaa suikaloituna
lehtikaalta revittynä
parsakaalin ja kukkakaalin kukintoja
ituja
cashewpähkinöitä

Kastike

loraus öljyä
n.1 rkl soijakastiketta
puolikkaan limen mehu
raastettua inkivääriä
ruokosokeria
pieneksi pilkottua valkosipulia ja ruohosipulia

-sekoitin kastikkeen ainekset keskenään ja lisäsin salaatin joukkoon. Laitoin jääkaappiin vajaaksi pariksi tunniksi mehustumaan.

Tavallinen salaatti olisi jo tuossa ajassa ”lätsääntynyt” jääkaapissa , mutta tuossa mun uudessa intohimossani eli lehtikaalissä ei tätä vaaraa ole. Enää se ei maistu sipseinä, mutta näin salaatissa se antaa kivasti rakennetta.
Viikonlopulle ei ole mitään pakollista ohjelmaa; äidin kanssa matto- ja sisustusesinekaupoilla käymistä, ulkoilua, urheilua (mä oon aivan koukuttunut endorfiiniin), yhdessäoloa ja päikkäreitä. Niin ja työhakemusten läpikäyntiä sekä pariin työsähköpostiin vastaamista. Blogin kautta tulleisiin sähköposteihin ja yhteistyöehdotuksiin yritän myös ehtiä vastaamaan jossain välissä 🙂
Nyt lueskelemaan tuon pienimmän kanssa, jonka näppylät ovat onneksi kuivuneet kasaan 
lääkityksen avulla ja joka pääsee huomenna ulos serkkujensa kanssa leikkimään. 
Viiden päivän karanteeni on onneksi ohi!
Ihanaista viikonloppua 
toivotellen,
PS Kiitos kullannuppuset kommenteista sohvapostauseen, vastailen viimeistään vklopun aikana, 
ehkä jo tänään myöhemmin 🙂


5 Responses to “Fredagsmysiä ja fuusiokeittiötä”

  1. Oooh taas pääsin perjantai fiilistelyihin!! 🙂 Tuota kastiketta pitääkin kokeilla, kiitos ohjeesta!! 🙂 Ihanaista viikonloppua! 🙂

    • Maria sanoo:

      Moiks Jenni ja ihanaa, että pääsit perjisfiilinkeihin 🙂
      Olehan hyvä, mä just vetäisin loput salaatit suoraan tarjoiluastiasta, kun tuli niin hirveä himo tuohon kastikkeeseen 😀

      Ihanaista helmikuun ekaa viikonloppua <3

  2. Anonymous sanoo:

    Taas kerran houkuttelevat kuvat. Meillä nautittiin eilen illalla salaattia ja hyvää punaviiniä. Perjantaina yleensä avaamme miehen kanssa punaviinipullon, se juhlistaa viikonlopun alkamisen ja työviikon päättymisen. Hyvää viikonloppua!
    T. Kristiina H.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Kristiina 🙂
      Kyllä se punaviinilasillinen kuuluu perjantai-iltaan kuin nenä päähän. Joskus harmittaa, kun pullo jää avattuna viikollekin (viikolla ei nautita punaviiniä) ja sitten menee huonoksi ja joudutaan kaataa lavuaarista alas. Pitäis ostaa sellainen korkki, joka pitää viinin hyvänä avaamisen jälkeenkin.

      Suloista sunnuntai-illan jatkoa ♥

  3. […] Uuniperunat toimii aina ja ne on helppo valmistaa. Kastikkeita vaihtelemalla saa aina uusia makuelämyksiä. Perinteisten uuniperunoiden kylkeen sopii ei niin perinteinen salaatti; thaityylinen salaatti, jossa maistuu aurinko ja raikkaus. Resepti löytyy täältä. […]

Kommentoi