maanantai 07. lokakuu 2013

Le petit mercato

 

 

 

Hellurei ja hellät tunteet!

Maanantai ja ihan ylilevännyt olo. Can’t be true :) Jos teillä on asiaa tänne Tampereelle päin niin suosittelen piipahtamaan Hämeenpuistossa Eurooppalaisella ruokatorilla. Eilen aamusta sinne suuntasimme syksyisen auringonpaisteen saattelemina ja poistuimme patongien, oliivien ja salamien kanssa lounaalle kotiin. Hetken aikaa tuli mieleen Pariisin reissut Seinen rantoineen ja ajatus Tammerkosken rantapicnicistä kävi mielessä. Mutta sen verran kylmä oli, että sisätilat kutsuivat.
 
Myynnissä oli myös muutakin kuin ruokaa; käsitöitä ja saippuoita. Kokemuksesta tiesimme, että varsinkin oliivit olivat vertaansa vailla. Ostimme kolmea eri laatua ja syvimmät pahoitteluni työkavereille, mutta ne valkosipulitäytteiset oliivit maistuivat eilen illalla liki pussillisen verran. Niiin hyviä! Pikkuisille baskeripäille upposi lounaaksi kokonainen patonki. Noh, kerrankos sitä :)
 
Löysin muuten eilen uuden suosikkivärini sisustukseen syksyn saralle. Siitä lisää huomenna! Voin sanoa, että meikätyttö tallaa taas vähän omia raiteitaan näiden sisustusjuttujen kanssa. Taidan olla sellaiset pari…öööö… viisi vuotta jälkijunassa :D
 
Photos from yesterdays trip to European food market. We bought home some olives (loooots of olives), baguettes and salami. For a moment we dreamt about our trips to Paris and lunch at the banks of Seine. But no can do. It’s too cold for picnics here in Finland.  Have a happy Monday!
 
 
Niin, nuo markkinat ovat 12.10. asti, joten hyvin ehtii! Mä ajattelin mennä hakemaan vielä juustoja. Tarjouksessa oli neljä juustoa kympillä. Sellaisia ihania aitoja ranskalaisia,
joille ei meidän perushomejuustot pärjää laisinkaan!
 
Mutta nyt töiden kimppuun, palaan illalla ihaniin kommentteihinne ed.postauksiin.
 
Puspus ja heippa :)


14 Responses to “Le petit mercato”

 1. Anne sanoo:

  J’interviens en tant que française.. LOL
  A la vue du pain, j’ai crié ”au mon dieu, non pas ça”… Beurk !!!!
  Le vrai pain français n’est pas cela. Quelle image donne t’on de notre fleuron national !!!!
  Ce que vous avez mangé, est tout simplement du pain surgelé cuit.

  Amicalement
  Anne

  • Maria sanoo:

   Bonsoir Anne :-)

   Thank you for your comment. It’s been over 20 yrs from my French lessons in school so I hope I understood you right. And don’t even make an effort to reply to you in French, because you couldn’t understand it :)

   Hey, the bread was nice and warm, the French man baked it right there in his owen. Nevertheless, it wasn’t quite the same tasty bread than in France. My husband who lived in Bordeaux totally agreed with you. But for me, who only have eaten baguette in Paris it was ok. It reminded me of France and picnics at the bank of Seine (although the wine was missing ;-).

   Kind regards, Maria

 2. Ihastuin blogiisi ja kauniisiin kuviin. Klikkauduin lukijaksi ja ilokseni huomasin olevani tasan 600 lukijasi. Aika huima määrä!

  • Maria sanoo:

   Oi, onnea Laura!!!! Ja tervetuloa lukijaksi! Päätin jo aikoja sitten, että kun 600 lukijaa tulee täyteen järjestän blogiarvonnan. Joten kiitos kaunis, arvontaa tuonnempana :) Toivottavasti viihdyt juttujeni parissa. Mukavaa talven odotusta!

 3. Ihanat tyttelit :) ja aivan ihanaisen söpöt baskerit! Suloiset <3 Ja taas niin kauniita kuvia!
  Ja tuohon Annen kommenttiin…. kun on näin kaukana aidosta ranskalaisesta aamulla leivotusta tuoreesta patongista ja Boulangerie ei täältä löydy joka kulmasta… niin syö vaikka kertaalleen ”jäädytettyä” leipää :) ja kyllä se maistuu ihanalta.Ulkomailla asuva veljeni kantaa selkä vääränä ruisleipää pakkaseen jota sitten hitaasti pala kerrallaan sieltä herkutellaan Ei se ole tuoreen vastaleivotun veroista mutta maistuu lähes yhtä hyvälle :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Minna <3 Pukeuduttiin vähän niin kuin ranskalaisesti…baskereiden osalta :)
   No juu, mutta hei – leipä leivottiin paikan päällä ja se oli lämmintä. Good enough for us Finns :D

   Muistan Kanadan vuodelta just tuon ruisleipäkaipuun. Sitä säännöstelin parin kuukauden ajan. Kunnes löysin lähikaupasta pientä pyöreää näkkileipää ja taivas aukeni :)

   Ihanaista alkanutta viikkoa Minna <3

  • Ihana Maria, nauran ääneen :D ja se lämmin leipä oli varmasti hyvää :) ja tuo tunnelma puoli ruokaa!
   Sinne myös onnellista viikkoa <3

  • Maria sanoo:

   Katos ei se niin justiinsa ole, vaikkei ihan perin ranskalaista ollutkaan…oliivit ainakin maistuivat paremmille kuin Lidlin versiot ;D ;D

 4. Anonymous sanoo:

  Kiitos ihanista valokuvista Hämeenpuistosta – pitää ehdottomasti mennä haistelemaan patongin tuoksua ja niitä tulisia grillimakkaroita. Juusto sitten mukaan ja ehkä joku omenapiirakka, sellainen rapeapohjainen – oliko siellä? Baskereita löytyy useamman värisiä ja ranskaa osaan ainakin 30 sanaa koska vaan. Hyvä että muistutit tästä! Tv. Karhutar

  • Maria sanoo:

   Olehan hyvä :) Siellä mun muistaakseni oli myös omppupiirakkaa, rapeassa kuoressa! :) Mäkin suuntaan kyllä tuonne Hämeenpuistoon vielä uudestaan ja nyt alkoi tehdä mieli myös noita makeita herkkuja!

 5. Anonymous sanoo:

  Salut! Olipas hauska juttu, luulin, että ootte lähteneet pikku reissulle Pariisiin, sitten vasta luin, että ihan kotimaassa ollaan.
  Leena

  • Maria sanoo:

   Salut Leena! Hih, olikin muuten vähän ranskalaistyyliset kuvat :) Täällä me Tampereella ollaan, toki Pariisi houkuttelisi!

 6. Marita sanoo:

  Ihan jo ehdit hihkaista että blogiystävä on Ranskassa!! Niin aidoilta kuvat näyttivät :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos ihana Marita :) Pullo viiniä mukaan ja markkinoiden kautta piknikille, niin aidoilta nuo tuntuivat! Hei, en olekaan ehtinyt sitä fonttia etsiä, mutta yritän vaikka tänä iltana :)

Kommentoi