torstai 16. toukokuu 2013

Makuuhuonesuunnittelua

Moikkamoi! :)

Ihan outoa, kun nyt tulee näitä välipäivä bloggailuun. Mutta muistattehan, että tuolla FB:n puolella ja Instagramissa saattaa silti tapahtua, vaikka täällä olisikin hiljaista! Eilen uppouduin jälleen (pitkästä, pitkästä aikaa) piirtelemään ja suunnittelemaan. Facebookin puolella kerroinkin tulevasta remontistamme ja iso pyörä lähti pyörimään nopealla aikataululla: remppamiehet tulevat maanantaina. Piirsin eilen nopeasti tuon pohjapiirrustuksemme (tiedän, ulko-ovikin puuttuu ja takkahuoneen/saunan osalta jäi piirtämättä osa, mutta ei haittaa, kun siellä ei rempata :). Alla olevassa pohjassa on merkitty meidän makkarit; tällä hetkellä kuopus majailee tuossa MH1:sessä, johon mennään eteisestä. Esikoisen huone on MH2:sessa. Tyttöjen makkareiden välissä on kylpyhuone ja molemmissa makkareissa on vaatehuoneet. Meidän makuuhuone on nyt tuossa MH3:sessä, olohuoneen perällä.
Tulevassa remontissa laitetaan MH1:sen ja MH2:sen lattia- ja seinäpinnat uusiksi. Tuosta MH1:sestä tulee meidän vanhempien makuuhuone, kuopus muuttaa MH2:een ja esikoinen MH3:sen. Ihanaa, saadaan tuo väliveski suihkuineen omaan käyttöön! Se on alkuperäisessä kunnossaan, mutta menee vielä, kun tekee suursiivouksen kaakelien väleihin hammasharjan kanssa :)
Tuohon tulevaan makuuhuoneeseemme aukeaa tällä hetkellä kolme ovea; sisäänkäynnin ovi, kylppärin ovi ja vaatehuoneen ovi. Haaveenani olisi laittaa liukuovikisko seinään (onko sellaisia edes?) ja korvata kylpyhuoneen ja vaatehuoneen ovet liukuovilla. Kuviin piirsin nuo liukuovet mustalla, mutta valkoinen on myös vaihtoehtona. Lisäksi nuo ovenreiät (eli mistä ovi vedetään sivuun) ovat väärällä puolella molemmissa ovissa. Mutta uskonpa, että saadaan aika harmoninen makuuhuone aikaan, liki ainoastaan olemassa olevilla kalusteilla. Verhoiksi tulevat kuvasta poiketen ylipitkät valkoiset hieman läpikuultavat verhot.

Päätyseinään haaveilemme tuota tummaa harmaata tehosteeksi, mutta eilinen koevedoksemme yhdestä sävystä töissä taittaa hieman liikaa sinertävään varjokohdissa. Tuo huoneen ikkunat kun antavat pohjoiseen. Joten vielä täytyy sävyä hioa hieman. Muut seinät tulevat valkoisella täyshimmeällä maalilla. Lattiaan tulee laminaatti. Kustannussyistä. Valkolakattu, mutta mikä ”puulaatu”? Vinkkejä otetaan vastaan. Jalka- ja kattolistat tulevat valkoiseksi. 

Onneksi viikonlopuksi on luvattu sadetta; hellekelillä kun olisi pakko olla ulkona. Nyt saa rauhassa tyhjätä tytsyjen huoneet. Ne pitää olla tyhjänä ma-aamuna klo 07.00. Meillä taidetaan elää ensi viikko kaaoksen keskellä; tyttöjen patjat laitetaan takkahuoneen lattialle. Ovat innoissaan, että pääsevät retkeilemään :)

Aurinkoisin torstaiterkkusin,
PS. Heja Suomi! Illalla taas jänskätään :)

10 Responses to “Makuuhuonesuunnittelua”

 1. Tuosta tulee varmasti hyvä muutoksen jälkeen. Ja mitä arjen luksusta toi oma kylppäri makkarissa. :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis :) No sanos muuta, tuo kylppäri on tällä hetkellä lasten käytössä -> siellä on nukkekoti ja kauneussalonki :D Ihanaa viikonloppua!

 2. nieinda sanoo:

  Vau, hyvännäköisiä suunnitelmia olet rustaillut! Selkeää ja linjakasta. :)

 3. Jane sanoo:

  Ihanalta näyttää! Hyvä idea tuo liukukiskoseinä :) Mä suosittelen lattiaan tammea. Se on jotenkin rauhallinen ja valkolakattuna oikein kaunis :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Jane! Mun täytyy vaan ylipuhua meidän (virolaiset) remppamiehet tuosta kiskoseinästä…kuulevat nääs siitä ekaa kertaa maanantaina töihin tullessaan :D

   Kiitos vinkistä, tsekkaan tuon valkolakatun tammen! Muksaa viikonvaihdetta :)

 4. lala sanoo:

  Oikein kiva! Mitä piirustusohjelmaa käytät?

 5. Anonymous sanoo:

  Minkäkokoinen tämä teidän tuleva makkari on?

  • Maria sanoo:

   Moikka ja anteeksi, kun vastaus hieman kesti; oli mennyt ihan ohi tämä kommenttisi. Meidän makkari on 3.6 m * 3 m :)

Kommentoi