perjantai 19. huhtikuun 2013

Hetkiä

Huomenta blogistania ja hei huomenta eka kesälomapäivä! 🙂

Onneksi tämä lomapäivä on ensimmäinen ja viimeinen laatuaan näin ”ei-kesäisissä”-merkeissä. Tuuli vihmoo, ikkunaan ropisee ja peltikatto paukkuu. Hyvä päivä leivontaan! Mulla oli vakaa tarkoitus jo eilen illalla kotiutuessani leipoa, mutta se tunne kun astuu tyhjään kotiin oli sen verran karmiva, että kirmasin suihkun kautta peiton alle. Musta on tainnut tulla (tai taidan olla aina ollut) läheisriippuvainen ihminen. Tyhjä koti tuntuu kivalta esimerkiksi silloin, kun lapset ovat pihalla leikkimässä ja mies salilla käymässä. Mutta näin kun siihen tyhjään kotiin herää aamulla eikä ole ketään kenelle toivottaa hyvät huomenet. Huh.
Mutta aamusta oli aikaa suunnitella loppuun huomisten sukulaissynttäreiden tarjoilut. Ja laittaa pavlovan marengit uuniin. Näillä näkymin huomenna tarjotaan:

savulohirullat*
kylmäsavulohicrustadit
kinkkupalttoonapit
kalkkunavoileipäkakku*
kasvikset+dippi
pähkinöitä ja naksuja

täytekakku
suklaapavlova*
New Yorkin mustikkajuustokakku*
kardemummakakku
kolavinokkaat*
suklaahippukeksit*
minikorvapuustit
Ja mieleni tekisi tehdä elämäni ensimmäinen raakaruokakakku. Katsotaan, riittääkö aika! Nuo *-merkityt tehdään (tai ainakin aloitellaan) jo tänään. Juhlat alkavat vasta viideltä huomenna, niin ehtii sitten huomennakin tehdä osan. Less is more – or not. Meitä on 30 ihmistä, joten ajattelin tehdä montaa laatua vähän. Nyt pavlovan pohjat uunista pois, sitten hakemaan pikkuisempi kullanmuru mummulasta kotiin ja kilometrin pitkän ostoslistan kanssa kauppaan.
Onneksi tyhjä koti -syndrooma on vain väliaikaista; odotan jo iltaa ja sitä, että ollaan koko perhe kotona. Onnellisia hetkiä ღ Saas nähdä uskaltaako illan peliä katsoa ollenkaan, sen verran tuskaa pelin katsominen toissa iltana tuotti 🙂
Ihanaa perjantaita
ja alkavaa viikonloppua ღ 
PS. kiitos ihanaiset kommenteistanne ed. postauksiin; 
vastailen viimeistään sunnuntaina, kun juhlahulinat ovat onnellisesti ohi!

One Response to “Hetkiä”

  1. Anonymous sanoo:

    Miksi miksi miksi en ole teille sukua enkä edes ystävä, asutkin niin kaukana etten pysty ujuttautumaan kaveripiiriisi. Tekisin sen keinoja kaihtamatta, koska meinaan kuolla nälkään aina täällä sun blogissa. Senkin pirullinen nainen, näytät itse laihemmalta kun lihotat kaikki muut noilla taivaallisilla ohjeillasi ja herkuillasi 🙂

    Miten muuten on Palvlovan kanssa, ohjeissa lukee aina että nautitaan heti. Mutta entäs jos kokki on sitä luokkaa että kaikki pitää valmistaa hyvissä ajoin että näkee onnistumisen ennen vieraita. Miten ja kauanko siis jemmaat sitä pohjaa ja koska täytät jne.

    Olet suloinen.

Kommentoi