perjantai 08. maaliskuun 2013

Suunnitelmissa syrjähyppy pizzaperjantain kunniaksi?

Hej! Känner du Leila? 🙂

Sain ihanalta lukijalta vinkin Leilan blogin cupcakeseihin, kun oli puhetta noista Ystävänpäiväjuhlista. Kiitos vinkistä. Sen siliän tien jäin koukkuun koko Leilaan 🙂 Kauppareissulla huomasin, että Leilan keittokirja oli alennuksessa alle kympin. Joten nyt siitä on tullut leivottua vaikka mitä. Lisäksi Leilan FB-sivut tarjoavat vaikka mitä kivoja reseptejä ja vinkkejä. Herkullisista kuvista puhumattakaan!
Viime sunnuntai-iltana tuntui siltä, että koska viikonlopun aamiaiset (jotka yleensä merkitsevät ihan hirmuisesti koko perheelle) oli tullut syötyä milloin missäkin eikä juurikaan yhtenä perheenä, niin iltapala tahdottiin istua pitkän kaavan mukaan. Meille aikuisille tämä oli iltaruoka. Lapset saivat nauttia iltapalaksi, jotain jota ei ihan hirmuisen usein ole iltapala-aikaan tarjolla. Nimittäin pizzaa. Leilan pizzapohjan ohjeella! Niin monta viime kertaa kuin ollaan tehty sillä suosikkipizzapohjaohjeellani, niin tämä tuntui liki syrjähypyltä 😉 Täältä löytyy se aiempi suosikkipizzapohjani. Tämä Leilan pizzapohjan ohje menee näin:

50 g hiivaa (mulla oli vain kuivahiivapussin puolikas)
2 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 dl haaleaa vettä 
7-9 dl erikoisvehnäjauhoja
1. Sekoita veteen murennettu hiiva, sokeri, suola ja öljy 
(mä sekoitin kuivat aineet keskenään, kun käytin kuivahiivaa ja lisäsin niihin haalean veden ja öljyn)
2. Lisää vähän kerrallaan jauhoja ja sekoita, kunnes saat kimmoisan taikinan. 
Säästä loput jauhoista leipomiseen. 
3. Kohota taikinaa leivinliinan alla 25 minuuttia.
4. Jaa taikina neljäksi palaksi ja kaaviloi ne pizzapohjiksi jauhoitetulla leivinpöydällä.
Me ei tehty neljää pizzaa vaan kaksi isoa: lapsille täytteeksi ananasta ja kinkkua, meille aikuisille tuli vuohenjuustoa, tomaattia, punasipulia ja mustapippuria. Sekä tabascoa ja rucolaa valmiin pizzan päälle. Tämä oli ns. pullamaisen pizzataikinan ja tuon aiemman suosikkini välistä. Kauniisti tuli reunoihin myös ilmakuplia, mutta pohja oli inasen paksumpi. Tykkäsin tästäkin pohjasta. Täyttävämpäähän tämä oli kuin tuo ohut pizzapohjainen pizza. Lisäksi taikinaa oli vaikeampi työstää. Sitä ei pystynyt heittelemään ilmaan niin kuin tuota aiemmin hehkuttamaani 🙂

Mutta jos siis kaipaat vaihtelua tuohon aiemmin mainostamaani pizzapohjaan, niin kannattaa kokeilla syrjähyppyä tähän toiseen pizzapohjareseptiin!

Ai niin, Hyvää Naistenpäivää meille ihanaisille  Oon tosin ollut aamusta alkaen sitä mieltä, että eipäs tämä päivä ole kuin yksi päivä muiden joukossa, sillä en voi käsittää miksei miehille ole erikseen Miestenpäivää? 😉 Onhan nuo miehetkin aika rakkaita kullanmuruja 
Pirtsakkaa perjantaita,
ihanaa kun olette taas olleet niin ahkeria kommentoijia 
Sydämellisesti tervetuloa uusille lukijoille


14 Responses to “Suunnitelmissa syrjähyppy pizzaperjantain kunniaksi?”

  1. Avsa sanoo:

    Var så god. Kiva kun Leilan jutut ja reseptit tarttuivat sinuunkin. Suolaisia juttuja en ole itse kokeillut, mutta makoisia moniakin. Lisäksi tarinoista löytyy kivoja kattausideoita.

    • Maria sanoo:

      Tack tack 🙂 Kyllä tarttuivat ja kovaa tarttuivatkin! Ja nimenomaan, kattaukset ovat aina niin silmiä hiveleviä! Kiitti vielä ihana Avsa vinkistä ja muksaa lauantai-iltaa 🙂

  2. Kiitos taas ohjeesta. Juuri maistoin ekan palan leipää ja tosi hyvää on:) Tosin tein vuokaan.. ja vasta nyt tajusin, että se vähentää sitä rapean pinnan pinta-alaa eli ihana rapea osuus jäi pienemmäksi. Eli ensikerralla teen kyllä perinteisen leivän:)

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä ihanainen 🙂 Aivan, tuo vuoka tekee sen, ettei reunat rapsahda 🙂 Mukavaa lördagkvälliä 😀

  3. lattenainen sanoo:

    miehille on muuten olemassa miestenpäivä!!! Se on muistaakseni marraskuun 19!! ETtä sillon saa vastavuoroisesti hemmotella miehiä!

    Hyvää naistenpäivää. Meilläkin taidetaan leipoa viikonloppuna pizzaa..

    • Maria sanoo:

      Ihanaa, kiitos ihanainen vinkistä! Mä olin jo ihan huolestunut, että miks meitä naisia vaan juhlitaan 😀

      Kiitos, ihanaa lauantai-iltaa 🙂

  4. Ihanaa Naistenpäivän iltaa ja hyvää viikonloppua sinne. 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihanainen ja ihanaa viikonloppua myös sinne <3 Josko tästä vielä ehtisi blogikierroksellekin… 🙂

  5. Anonymous sanoo:

    Juu ihana Leila! Leilahan leipoo telkussa kotonaan ja Ranskassa, mutta sen kirjat ja kuvat on ehdottomasti paremmat. Hyvää naistenpäivää kaikille! Mua just hemmoteltiin sushilla ja Coronalla:)

    • Maria sanoo:

      Siis juu, meidän äiti hehkutti noita Ranskan ohjelmia. Mä en ole vielä niitä nähnytkään. Sushi ja Corona kuulostaa taivaalliselta 🙂 Ihkua lauantai-iltaa!

  6. Kaisa NHWY sanoo:

    Samoin sinne! 🙂 Sain viimein, näin naistenpäivän kunniaksi vastattua tammikuiseen haasteeseesi. 🙂 <3

    • Maria sanoo:

      Jihuu, täytyykin nyt ehtiä blogikierrokselle 🙂 Kiva, että ehdit vastata haasteeseen. Mukavaa lauantai-iltaa Kaisa!

  7. Marru sanoo:

    Just pari päivää sitten lainasin kyseisen kirjan kirjastosta. Leilaa on tullut katsottua joskus tvstäkin. Ihania herkkuja!

    • Maria sanoo:

      Hei, mä oon unohtanut koko kirjaston! Sieltähän löytyisi hyviä keittokirjoja. Kiitti vinkistä 🙂

Kommentoi