torstai 07. helmikuun 2013

Pom pomeja, vaahtokarkkeja ja pinkkejä suunnitelmia

Hyvää huomenta blogistania!

Mä oon kyllä parhaimmillani paineen alla. Tiedättekö, mä oon sellainen, että kun alan stressaamaan jostain (niin kuin mä näistä Julian ystävänpäiväkutsuista…niin kerroinko jo, että stressaan aika pienistä ja ei-niin tärkeistä jutuista ? ;)) niin se stressi on pakko saada samantien pois. Tai suunnitella se stressaava asia niin, että stressi vähenee. Aikataulutus on avain sana. Ajanhallinta. Yleensä ennen juhlia (ihan mitä vain; synttäreitä, pikkujouluja tms.) mä otan A4-arkin ja taitan sen kahtia. Kansilehdelle tulee tapahtuman nimi ja aika sekä vieraslista jaoteltuna aikuisiin ja lapsiin. Sisäaukeaman vasemmalle sivulle tulee menuu ja siihen oikealle sivulle reseptit (tai nettiosoitteet/keittokirjat, joista reseptit löytyy). Sitten sinne vikalle sivulle tulee aikataulutus aina ekaa leivontaprojektia ja kattausta myöten. 
Jo tälläinen suunnittelu helpottaa sitä stressiä ihan suunnattomasti. Nyt ei puhuta mistään suuremman luokan stressistä, mutta eilen iltana mulle selkiytyi yhtäkkiä koko ystävänpäiväkutsujen runko. Koska meillä ei ollut puhdasta A4-arkkia tähän hätään, niin kirjataan nämä tänne sähköiseen muistikirjaan. Reseptit jaan sitten vaikka sen postauksen yhteydessä, jossa on kuvia kutsuista.
Ja sitten ohjelmaan otetaan ainakin ystävänpäiväkirja ja ystävyyskorut. Kiitos ihanat vinkeistänne tuohon aiempaan postaukseen tästä aiheesta  Blogimaailma rules. Ei tarvitse juurikaan googlettaa, kun täältä saa vastaukset 🙂 Lisäehdotuksia ohjelmaan ja tarjottaviin toki saa tehdä. Aikataulutuksesta sen verran, että ajattelin tiistain ja keskiviikon uhrata töiden jälkeen leipomiselle. Siivotahan ei juuri kannata ennen juhlia. Pom pomit sun muut koristeet askartelen viikonloppuna. Eilen tein pari koeversiota pom pomeista Essin ohjeilla ja vitsit, miten helposti ne syntyivätkään! 🙂 
Ihanaa torstaita  

27 Responses to “Pom pomeja, vaahtokarkkeja ja pinkkejä suunnitelmia”

  1. Hanna sanoo:

    No niin hyvä Maria 🙂 Hyvälle kuullostaa suunnitelmat! ps. mistä pilkullinen lahjapapru?
    Tigerissä oli vaal.punasta silkkipaperia, mutta eipäs ole enää :/ ja mun piti sitä hankkia juuri noita pom pomeja varten.. no onneksi silkkipaperia saa muualtakin.

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Hanna 🙂 Mun muistaakseni tuo pilkullinen lahjapaperi on ihan Prismasta. Mutta voi olla myös Tiimaristakin 🙂

      Tänään/huomenna pitää tehdä reissu silkkipaperi- ja kartonkiostoksille. Musta tuntuu, että nämä koristelut lyövät pian yli…sen verran monta ideaa taas hautui päässä yön aikana 😀

    • Jane sanoo:

      Tiimarista ainakin löytyy pilkullista lahjapaperia tai hyllypaperia – itse oon rohmunnut niitä sieltä useamman 🙂

    • Hanna sanoo:

      Kiitos vinkistä 🙂 olen aikaisemmin clasulta ostanut vastaavaa hyllypaperia lahjapaperiksi, mutta en ole hetkeen sitä nähnyt!

    • Maria sanoo:

      Hei juu, toi pilkullinen tais muuten olla juurikin Tiimarin hyllypaperia 🙂 On jämäkämpää kuin tavallinen paperi!

  2. Anonymous sanoo:

    Mulle tulee tälläisistä aina niin paha mieli. En ymmärrä, miksi lapset pitää hukuttaa sokeriin, edes juhlapäivinä. Etenkin, kun niitänäitä juhlapäiviä tarha-/kouluikäisillekin kertyy vuoden aikana melkoisesti. Ylipaino tappaa ja ruokailutottumukset opitaan lapsena, ruualla palkitseminen (ja lohduttaminen) on monen vakavan ongelman alku.

    • Maria sanoo:

      Totta joka sana. Mutta enemmän olisin huolissani siitä, että lapset hukutetaan eineksiin ja piilorasvaan. Nuoruusiän diabetestä sairastavan (kaikkine sivusairauksineen)isäni myötä olen oppinut sokerin käytöstä; en toki halua lapsilleni samaa kohtaloa kuin isälläni nyt; toinen jalka amputoituna ja kolmena päivänä viikossa sidottuna dialyysikoneeseen.

      Silti olen sitä mieltä, että jos 360 päivää vuodessa syö terveellistä hyvää kotiruokaa niin lapsella on oikeus herkutella synttäreinä ja muina juhlapäivinä. Toki olen myös kanssasi samaa mieltä siitä, että ylipainoisia lapsia katukuvassa näkyy ihan liikaa. Ja ylipainoisia aikuisiakin. Terveysriskit pitäisi tunnistaa jo ajoissa eikä päästää lastaan lihomaan. Meidän aikuisten valinnathan tässä ratkaisevat; tuskin kukaan lapsi itse ruokavaliotaan päättää.

      Uskon, että ainakaan meidän lapset tuntien, edes tuolla menulla ei vakavaa haittaa saada aikaan, kun arkena syödään terveellisesti 🙂 Mutta kiitos erittäin rakentavasta kommentistasi; itse olen aikonut myös täällä blogissa ottaa asian esille, mutta koska se jakaa niin monia mielipiteitä ja voi aiheuttaa mielipahaa lukijoissa niin olen päättänyt pysyä neutraalilla linjalla!

    • Remonttihiiri sanoo:

      Tottakai juhlissa saa syödä, arkihan sen miten terveelliseksi ruokavalio muodostuu 🙂 Toki juhlissakin voisi olla esim porkkana ja kurkkutikkuja + dippiä (joita ainakin ite tykkään myös napostella) vastapainoa tuomassa. Upeat juhlat varmasti tulossa!

    • Anonymous sanoo:

      Minua taas hieman ahdistaa se, että nämä aikuisten lapsille järjestämät juhlat alkaa jenkkityyliin jo lähteä hieman lapasesta. Kenen juhlat nämä sitten lopulta ovatkaan ja mitä asioita lapset oppivat juhlissa arvostamaan? Pysyttäisiin siinä lasten maailmassa mieluummin, ei lapset tarvitse niin paljon. Jos jo kouluikäinen lapsi haluaa tällaiset juhlat järjestää, eikö lapsi itse voisi miettiä ja tehdä koristelut ja syömiset? Olisi lasten näköiset juhlat, eikä äitien kisailua hienoista kutsuista lasten kustannuksella.
      -Lto

    • Maria sanoo:

      Remonttihiiri: yleensä meillä kasvisdippiä onkin juhlissa, esim synttäreillä. Mutta en usko, että ystiksiin niitä tehdään. Vaikka itsekin voisin elää kasviksilla ja dipillä 🙂

    • Maria sanoo:

      Lto: kuka sanoi, ettei meillä tuo ekaluokkalainen ole ollut suunnittelussa itse mukana? Päinvastoin, on kertonut mitä haluaa ja sen pohjalta olemme suunnitelleet y-h-d-e-s-s-ä koristeluja ja tarjottavia. Eilen askartelimme pari tuntia kutsuja ja koristeita. Yhdessä. Ohjelmasta kummallakaan ei ollut ideaa, joten onneksi sain täällä blogissa kivoja vinkkejä. Kuten myös tarjottaviin ja koristeluihin. Veikkaanpa,että sinulla ei ole lapsia? Sillä jos olisi niin varmasti tiedostaisit,että ei tuollainen 7-vuotias yksin voi koko palettia hoitaa. Ensinnäkin on just vasta aloittanut koulun kokkikerhon enkä ihan heti anna käyttää hellaa ja uunia. Eiköhän nämä tälläiset juhlat ole juhlijoidensa näköisiä. Itse tekisin aikuisille tarkoitettuihin juhliin koristukset ja tarjoilut aivan eri kantilta 🙂

      Ja jenkkityylistä…ei lähelläkään. Been there, done that.

    • Anonymous sanoo:

      Ehkäpä pointtini onkin se, että 7-vuotias ei vain tarvitse noin isoja juhlia ja isoja suunnitelmia. Tämän tyyppiset juhlat kun tahtomattaan aiheuttavat usein myös mielipahaa monelle, näistä kuulen pienten lasten keskuudessa usein työssäni. Jo päiväkodissa lasten hyllyille ilmestyy kutsukortteja juhliin, joihin osa lapsista ei koskaan saa kutsua. Monen lapsen mielipahan nähneenä surettaa joskus lukea tällaisia. Näissä kutsuissa voi kuitenkin arvostaa sitä, että teette yhdessä ja juhlat eivät ole menneet älyttömyyksiin. Nyt vain tuntuu monessa blogissa olevan esillä toistaan hienompia lastenkutsuja, joissa äidit vetävät homman hieman yli ja lasten kädenjälkeä ei näy juuri missään.
      -Lto

    • Anu sanoo:

      Isoja juhlia?7 kaveria kutsutaan.Ja mitkä tämäntyyppiset juhlat?Tietenkään ei voi koko päiväkotia käskeä vaikka joku siitä saattaa pahoittaa mielensä ettei tullut kutsua.
      Eikö semmoiset juhlat olisi isot,jos kaikki kutsuttaisiin?
      Oliko sun pointti siis,että olisi lapsille parempi ettei juhlia ollenkaan vai mitä yrität nyt sanoa?

      Koristeluiden mä arvelisin kuitenkin liittyvän siihen,että äidit ovat kiinnostuneita sisustamisesta ja kauneudesta ylipäätään ja halutaan ilahduttaa lapsia myös silmänruoalla.Miksi siitä pitäisi jonkun pahoittaa mielensä?
      Kyllä meillä ainakin lapset osaavat arvostaa äidin vaivannäköä ja tykkäävät vaikkapa kauniista kattauksesta.
      Joku voi oikesti tykätä nähdä vaivaa niiden lastenkutsujen järjestämiseksi,ei se mitään kilpailua tarvitse olla,se on rakkautta omaa lasta kohtaan:)

    • Anonymous sanoo:

      Tästä nyt voisi tehdä pitkän keskustelun, mutta mitäpä jos ihailtaisiin tuon ikäisten kohdalla kuitenkin vielä niitä lasten tekemiä koristeluja, eikä äitien.

    • Anu sanoo:

      miksi,keneltä se on pois,jos äitikin haluaa panostaa?
      pitääkö odottaa,että lapset on teinejä..?
      Eiköhän anneta kaikkien tehdä ihan omalla tyylillä.

    • Maria sanoo:

      Oh boy! Kylläpäs täällä on syntynyt debaattia 🙂 Lyhyestä virsi kaunis: tämä on sisustuspainotteinen blogi, jossa sisustukset (myös juhlien koristelut) on pääasiassa minun suunnittelemiani. Tuskin lastenvaateblogeissakaan lapset itse vaatteitaan hankkivat. Joten kaikki taablaa tyylillään ja tämä äiti antaa lasten osallistua juhlien suunnitteluun ja toteutukseen niin paljon kuin lapset haluavat siihen osallistua. Jahei, mun mielestä on ihana katsoa kauniita juhlakuvia esim. synttäreiltä muiden blogeista. Niistä saa kivoja vinkkejä!

      Semmottiis ja mun mielestä on vaan ihanaa, että tänä päivänä joku haluaa järjestää kutsuja kotonaan, kun tuntuu, että kaikki synttärit on ties missä Hoplopeissa, hohtokeilauspaikoilla sun muissa, joihin ainakaan allekirjoittaneen rahat ei ihan heti riitä 🙂

    • Anonymous sanoo:

      Tarkoitus tässä oli varmaankin vain esittää huoli siitä, ettei äitien huseeraaminen veisi tilaa lasten omalta ideoinnilta, kuin myös siitä ettei Suomessa siirrytä pian jenkkimaailman kaltaisiin lasten megalomaanisiin bileisiin. Lapset on onnellisia aika pienestä, kunhan ei pienestä asti totuteta yltiöpäiseen hemmotteluun ja viihdytykseen 🙂

      Lastenvaatenbloggaajatkin toivottavasti pysyvät innostuksessaan siinä tasolla, että hankkivat lapsille mukavia vaatteita, jotka eivät kiristä ja purista eivätkä ole tiellä lapsen temmellyksessä 🙂 Nimim. töissä jos minkämoisiin virityksiin toisinaan kyllästynyt täti 😉 Kaikessa kun pitää kohtuuden mielessä ja miettii siltä kannalta, mikä on oikeasti lapselle tarpeellista.

  3. Vilhelmiina sanoo:

    Kauniita koristeita!! Ja ihanan prinsessamaisia tarjottavia ystävänpäiväkutsuille! 🙂 Ensimmäisenä kun näin kuvat ni mulle tuli ihana hääfiilis, jotenkin ehkä ihan pienesti ajatukset sinne aina kallellaan. 😀 😀

  4. sanna sanoo:

    Voi kuinka kuulostaa ja näyttää kivalta. Synttäreiden ja juhlien järjestäminen ja suunnittelu on mukavaa puuhaa. Joskus hiukan toki ressaavaakin.
    Kivoja koristelu ideoita 🙂
    Mukavia ystäspäiväjuhlia sinne teille 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Sanna 🙂 Mutta vaikka aluksi vähän stressaakin, niin sitten ne juhlat kuitenkin siitä lutviutuvat omalla painollaa. Kiitos, eiköhän me muksat juhlat saada aikaan 🙂

  5. Lumo sanoo:

    Oletpa suunnitelmallinen! Huomisen illalliselle olen suunnitellut kattauksen ja ruokalistan ja printanuut menun. Kauppalistan tarkistin eilen ja poikkeuksellisesti myös ajastin muistutksia parin työvaiheen aloittamisesta, saattaisin nimittäin hyvin unohtaa alustaa leipätaikinan…

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lumo 🙂 Töissäkin teen vastaavanlaisia listoja maanantaiaamuna töihin liittyen. Ehkä se on sieltä tullut tänne kotioloihinkin. Mutta suunnitelmalliselta kuulostaa sinunkin illallisen valmistelut! Ihania illallisia 🙂

  6. Anonymous sanoo:

    Ihania tarjottavia ja niin kaunista kaikki. Jäi vaan mietityttämään, että olisiko jotain suolaista pitänyt olla enemmän. Oman kokemuksen mukaan lapset tykkää paljon suolaisista jutuista kanssa. Kaiken kaikkiaan aivan ihanaa, että joku jaksaa kaiken arkikiireen keskellä järjestellä tällaisia juhlia. Lapsille ei ole koskaan liikaa juhlia.

    • Maria sanoo:

      Kiitos 🙂 Uskon, että noilla suolaisilla pärjätään, sillä kaikki (toivottavasti) tulevat suoraan ruokapöydästä juhliin (ajankohta niin valittu :). Hih, juu kyllä arki yleensä on niin kiireistä, ettei näitä ihan joka viikko järjestellä 😀

  7. Anonymous sanoo:

    Höpö höpö ettei lapsille herkkujuhlia. Sen minkä pienenä oppii sen vanhana taitaa! Ihania juhlia teille ja nauttikaa tyttöjen kanssa! -T-

Kommentoi