perjantai 23. marraskuu 2012

Suunnitelma olohuoneen ongelmaseinälle

Perjantaita blogistania! :)
Viikon kivoin päivä on jälleen tullut. Viikot menee kyllä ihan hirmuista vauhtia, kun tuntuu, että koko ajan on perjantai. Mieluummin näin päin; tylsää olisi jos olisi koko ajan maanantai.Uh!
Sitä olohuoneen pianoseinää olen täällä pähkäillyt. Olen nimittäin päättänyt, että nyt kun töitä tulee tehtyä kotona erittäin harvoin niin en juurikaan työpistettä tarvitse. Eli piano voitaisiin siirtää vanhaan paikaansa työpisteen tilalle. Työpöytää en raaski silti laittaa kiertoon vaan luulenpa, että se menee esikoiselle koulupöydäksi. Olohuoneen iso seinä on siis nyt aivan vapaa (tai siis sitten, kun piano on siirretty ;). Eilen bongasin Ikean mainoksen jossain sisustuslehdessä ja ollakin, että tämä kuva on omaan makuuni aivan liian täynnä tavaraa niin siitä huolimatta jokin kolahti tuolla takaseinällä. 

Ehkä se on toisaalta myös tuo harmaa seinä, joka tuosta tekee kodikkaan. Poissuljettu vaihtoehto ei ole, että maalaisin tietyn osan tuosta isosta seinästä harmaaksi. Ikään kuin kehystäisin maalilla tuon tulevan kollaasin.Täytyy maalata vielä tuohon 3 D-kuvaan harmaalla, että miltä se sitten livenä näyttäisi. Alla olevissa suunnitelmissa on sitten ihan väärän värinen lattia ja mattokin olkkarista näyttäisi puuttuvan (valkoisiin Kivikeihinkin tulee jostain varjo..). Mutta saatte jotain kuvaa siitä, mitä haen takaa. Tuohon seinällehän voisi viritellä sitten vaikka perhepotretin noilla valkoisilla Ribba-kehyksillä.
Tuo seinä on niin iso ja massiivinen, että se tarvitsee vastapainoa. Ollakin, että peili noin pystyynpäin aseteltuna hieman korostaa huoneen korkeutta niin nuo Hemnes-lipastot tuovat vastaavasti vaakalinjaa, joka madaltaa huonetta. Mitäs tykkäätte? Ehtisiköhän sitä vielä ennen joulua rumsteeraamaan? :) Ai niin, terkkuja miehelle golfkentälle (juu, marraskuussa rikotaan ennätyksiä ;). Jutellaan tästä sitten illalla lisää, jookos!? :)
Mutta näillä eväillä mentäisiin. Meillähän on eteisessä valkoinen Hemnes-lipasto ja sen päällä Åsele-valaisin (tosin eri varjostimella). Tykkään niistä ihan hirmuisesti. Makkarista vastaavasti meillä löytyy tuollaiset Barometer-valaisimet, jotka nekin ovat ihan suosikkejani. 
Mä olisin tästä suunnitelmasta nyt niin innoissani! Toivotaan,että mieskin tykkää. Yks pieni ongelma enää on; mistä uusi bloggauspaikka (ja etätyöpaikka). Joutunee vähän vekslaan järjestystä tuolla takkahuoneessakin…. Muutos on niin hyvästä! :)

Tunnelmallista marraskuista perjantaita 
ja viikonlopun aloitusta sinulle,
mukavaa kun taas poikkesit  9 Responses to “Suunnitelma olohuoneen ongelmaseinälle”

 1. lattenainen sanoo:

  mun mielestä suunnitelma vaikuttaa hyvälle. Itsekkin ihastelin tota kuvaa jossain lehdessä! Mä tykkään muuten myös tosta Hemnes-lipastosta, mistä sulla on kuvat. Meidän uuteen makkariin tulee ihan varmasti Hemneslipastot.

  Ja mäkin haluun ruumsteerata. Eka pitäs vaan tehdä yläkerta valmiiks :D

  • Maria sanoo:

   Kiitos Lattenainen :)
   Hivenen tuo hämää, kun en saanut valoa/varjoja oikein noihin 3 D-kuviin, mutta pääperiaate tuli selville :) Mä tykkään noista Hemnes-lipastoista. Meillä on tosiaan yksi valkoisena tuossa eteisessä ja se syö kaikki lasten talvivermeet sisäänsä. Tilaihme!

   Kaikki ajallaan :D

 2. Frida sanoo:

  Magee suunnitelma;)

  Kuinka korkea tuo seinä on? Jos maalaat sitä harmaata, niin voisithan tehdä niin, että maalaat seuraavanlaisen suorakaiteen sille seinälle: n.30cm kummankin hemnesin molemmille puolille ja sitten n. 2/3 seinän korkeudelta… Mene ja tiedä, mikä sitten olisi paras…
  Itse en kovinkaan paljon itse asiassa pidä muuta kuin kokonaan maalatuista seinistä, mutta se vain taas korostaisi tuota korkeaa seinää… Mutta hei, sulla on niin hyvä maku, että tiedän, että päädyt oikein hyvään vaihtoehtoon;)

  Ribba-kehykset kyllä kruunaisivat kaiken;)

  Voi, kuinka ison dilemman sieltä heitit;)

  Hyvää viikon parasta päivää…

  Terkuin, Frida

  • Maria sanoo:

   Kiitsa Frida!

   Tuo seinä on liki 4 metriä korkea, joten jos sen maalaa ylös asti, niin kaatuu kyllä päälle. Voipi kuule olla, että jätetään se tuolle valkoiselle. Mä en nääs kanssa yhtään tykkään, jos on seinä osittain maalattu. Kiitos vinkistä, kokeilen tuollaista ratkaisua tuohon 3 D-piirrokseen niin kahtotanan miltä näyttää :)

   Mies ei taida tietää tästä mun suunnitelmasta mitään, kun ei ole kommentoinut ;)

   Leppoisaa lauantaita <3

 3. Jään innolla odottamaan, mitä keksit…
  hyvää viikonloppua sinne!
  Xx

 4. -stine-* sanoo:

  Laita kaks peiliä!

 5. […] haluan tuolle seinälle nuo suunnittelemani lipastot oheistilpehööreineen (klikklik), mutta pianon uudesta paikasta en enää olisikaan niin varma. Suunnittelin siirtäväni […]

Kommentoi