torstai 22. marraskuun 2012

Vuohenjuustopiiras & taivaallinen salaatti

Moikkamoi!

Pitkästä aikaa tuli vietettyä eilinen ilta keittiössä. Mies oli avannossa poikain kanssa ja lapsilla oli kaveri leikkimässä. Jotenkin musta ei ole sohvalla makaajaksi. Enemmän rentoudun tuolla köökin puolella (tai juoksulenkillä, mutta siihen ei ollut eilen illalla mahdollisuutta). Nyt niitä eilen FB:n puolella lupailemiani reseptejä tuosta eilisestä iltapalasta. Tai siitä suolaisesta piirakasta (löytyy postauksen lopusta 🙂 ja salaatista. Porkkanakakun ohjetta sitten myöhemmin. Eilen ennen viikkomaitokauppaa selailin taas tuota Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla -kirjaa ja sieltä löysin houkuttelevan vuohenjuustopiirakan ohjeen. Tätä varten paahdetaan uunissa paprikoita. Itse käytin suippopaprikoita, mutta eiköhän ihan tavallisetkin käy. Kesällä tein paprikalisukkeen grilliruoan kanssa paprikoita paahtamalla ja kuoret poistamalla. Paprikoista tulee näin paahtamalla aivan älyttömän hyviä; hieman ehkä makeahkoja. 

Tuon piirakan kanssa oli tarkoitus tehdä vielä vuohenjuustosalaatti, mutta vuohenjuustoa ei sitten enää riittänytkään salaatiin. Taivaallinen salaatti syntyi rucolasta, punakaalista, avokadosta, fetajuustomurusista ja pinjansiemenistä. Kastikkeeksi lorautin oliiviöljyä, omenaviinietikkaa sekä himpun verran suolaa.
Tässä olisi oiva iltapala esimerkiksi perjantai-illaksi. Kera punaviinilasillisen. Tuo piirakka oli lämpimänä erittäin hyvää, mutta ei se kylmänäkään pahaa ollut. Piirakan ohjeessa luki tehdä se uunipellille, mutta mä käytin tuollaista 20 x 30 cm vuokaa. Pohja meni silti ehkä inasen liian ohueksi. Mutta nuo reunat tulivat juuri niin rapeiksi, kun minkälaiseksi ne kuvittelinkin.
Olin tänään liki koko päivän töissä; ihanaa oli! Musta tuntuu, että tämä syksyinen ”loma” on tehnyt niin hyvää! Työmotivaatio on tullut takaisin 🙂 Eipäs ole lomaa enää kuin reilu kuukausi jäljellä. Täytyy ottaa siitä kaikki ilo irti. Ja tehdä blogipostauksia kevään varalle, sillä enhän mä niitä kesken työpäivän ehdi tekemään. Ellen sitten vietä ruokiksia tietokoneen äärellä. Ans kattoo ny, miten käy! 🙂
Nyt pitäis saada pari päivää tähän viikkoon lisää; blogitekstejä olis kolme vielä julkaisematta ennen viikonloppua. Tai sitten siirrän osan niistä ensi viikolle. Joten huomenna joko sisustusjuttua, haasteeseen vastaamista (terkkuja Päiville! 🙂 tai sitten reseptejä tuon Suomen kaunein kattauksen ruokiin. Katsotaan, mikä on huominen fiilis noiden suhteen. Sisustusjuttu liittyy yhteen Ikean mainokseen, jonka bongasin lehden sivuilta. Niin täydellinen kokonaisuus meidän olohuoneen isolle seinälle. Se tosin tarkoittaa sitä, että piano siirtyisi tähän mun työpisteeseen ja työpiste lopettaisi toimintansa. Ugh. Eli toinen bloggauspaikka täytyisi löytää näiden meidän neliöiden sisältä. Voipi jopa olla, että näette pitkästä aikaa muuten 3 d-piirroksia 🙂
Nyt saunaan ja sitten aikaisin unelle. 
Työt oudokseltaan väsyttää. 
Ja nauraminen työkavereiden kanssa 
Torstai-iltaterkkusin,
EDIT:
jotain jäi puuttumaan 🙂


12 Responses to “Vuohenjuustopiiras & taivaallinen salaatti”

  1. Pia sanoo:

    MUMS!!!! Ohje olisi kullan arvoinen 🙂

    • Maria sanoo:

      No vitsit, unohdin ladata tuon reseptin. Nyt se löytyy tuon postauksen lopusta. Hyvä, kun muistutit 🙂

  2. Hanna ★ sanoo:

    Namskis! Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Kaikkia minun suosikkijuttuja 🙂 Pitäisköhän heti viikonloppuna testata.

  3. Lola sanoo:

    Vautsi, kuinka herkullinen piirakka (kuvissa ja mielikuvissa ;))
    Chevre kuuluu tän juustoholistin lemppareihin! Kiitos ohjeesta!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lola 🙂
      Toi piirakka yllätti täysin. Tosin mäkin oon sellainen juustoholisti, että mikä vain suolainen (tai makea) vuohenjuuston kera uppoaa 🙂 Olehan hyvä!

  4. Riitta sanoo:

    Mä oon nukkumaan menossa ja nyt taitaa olla unentuloa vaikeeta, ku haaveilen tosta piirakasta 🙂

  5. Saaro sanoo:

    Mikähän olisi korvaava vaihtoehto pinjansiemenille? Perheen miehet ihan hulluina vuohenjuustoon mutta itse allerginen pinjansiemenille…

    • Maria sanoo:

      Musta tuntuu, että noi pinjansiemenet voisi korvata ihan millä muulla siementyypillä vaan; esim kurpitsansiemenillä 🙂 Tai sitten vaihtoehtoisesti jättää ne pois!

  6. J sanoo:

    Piirasta on pakko kokeilla, näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta 🙂

Kommentoi