maanantai 19. marraskuun 2012

Joulun taikaa ✩


Ihanaista iltaa lukijat 

Kauneimmat ja nöyrimmät kiitokseni kommenteistanne tuohon kattaus-postaukseen. Ihanaa, että tykkäsitte  🙂 Niitä reseptejä sekä lisää kattauskuvia hämärän aikaan on tulossa viikon parin sisään lisää.
Mutta nyt ihanaiselta Essiltä (Esmeralda’s blogista) saamaani haasteeseen. Itse asiassa, joulumieli on täällä ollut kovin kadoksissa. Ehkä se silloin näyttäytyi, kun maa oli hetken valkoinen. Lumen sulaessa joulumielikin lähti. Postausta tehdessäni se palasi – ainakin osittain. Toivottavasti ei nyt lähde  vaan minnekkään. 

Joulun aikaa, joulun taikaa…haaste toimii näin:
1. Kerro muutaman kuvan ja sanan kera miltä joulu tulee tänä vuonna näyttämään teillä.
2. Jaa helppo ja hauska DIY joululahjaidea.
3. Mikä on paras sisustuskauppa joulun alla? Miksi?
4. Miten paketoit joulun kauneimmat lahjat?
5. Mikä tulee olemaan tämän joulun trendijuttu sisustuksessa/koristelussa?

Kuten blogissanikin olen vihjannut, niin meille tulee tänä vuonna erilainen joulu. Perinteinen sukulaisjoulu meidän kotona muuttuu joulunvietoksi ihan vain oman perheen parissa Lapissa ♥ Saas nähdä tuntuuko joulu joululta ilman sitä etukäteishössötystä ja varsinkin niitä sukulaisia.

Kelomökissämme (vanhempieni mökissä) on sisälläkin keloseinät sekä yksi seinä luonnonliuskekiveä. Alakerrassa on olohuone, makuuhuone, keittiö, ruokatila ja sauna. Yläkerran parvelle majoitamme lapset. Tilaa on vähän, mutta neljälle hengelle juuri tarpeeksi. Lapin möksällä poltamme takkaa ja kynttilöitä, pelailemme lautapeliä ja vietämme aikaa perheen kesken. Päivisin laskettelemme, ellei sitten pakkanen pauku liian kovana. Olen pyytänyt joulupukilta murtsikkasuksia, joten toivottavasti pääsisin hiihtämään myös pitkää lenkkiä. Joulukoristeita emme liiemmin täältä etelästä raahaa mukanamme, mutta joitan valosarjoja ja punaisia palloja pakkaamme mukaan. Toiveena on löytää pieni kuusi jostain, jonka koristelemme. Lisäksi kiviseinän poronsarvet (kuvassa) saavat pari hopeista palloa yllensä. Ja Rovaniemeltä ostamme matkalla joulukukat Lautapelien, laskettelun, kirjojen lukemisen, saunomisen, nukkumisen ja syömisen lisäksi olemme suunnitelleet poroajelua ja mahdollisesti myös jotain hemmotteluhoitoja. 


Jouluruoka tulee tänä jouluna painottumaan jouluaattona kaloihin, salaatteihin ja kinkkuun. Joulupäivänä haaveilen paikallisen Rotisseur-ravintolan joulupöydästä. Lounaat kuluvat vissiin perinteiseen tapaan laavulla makkaranpaiston merkeissä. Ja iltaisin lasten mentyä nukkumaan hiljennytään minttukaakaon kera takkatulen ääreen.

Muutenkin uskon, että Joulu 2012 tulee olemaan karsitumpi kuin aiemmat; ei turhaa hössötystä, ei liikaa koristeita, molemmille lapsille pari pakettia (loput pukki tuo tänne kaupunkiin) ja keskittymistä yhdessäoloon. 

Jouluaaton kulku menee haaveissani näin: Aamumme alkaa riisipuurolla ja sekahedelmäsopalla. Tämän voimin jaksamme lasketella klo 14.00 asti, kun rinteet sulkeutuvat. Heti mökillä on lapsille annettava pientä huikopalaa sillä aikaa kun sauna lämpiää, ettei kiukku yllätä 😉 Taustalla soi joululevysuosikkini numero yksi: Celine Dion. Saunan jälkeen laitamme yhdessä pöydän koreaksi (pelkistetyllä tavalla koreaksi) ja syömme pitkän kaavan mukaan. Oli joulumme sitten kuinka pelkistetty tänä vuonna tuolla pohjoisessa niin siitä pidän kiinni, että jouluruokapöytään pukeudutaan hyvin; lapsille mekot, itselleni ja miehelle vähän juhlavampaa päälle. Ruokailun jälkeen uskon, että pukki on käynyt kopistelemassa verannalla ja jättänyt säkin. Lahjojen avaamisessa menee tovi ja haluan, että niitä ei tänä vuonna revitä malttamattomana auki. Itse haluaisin löytää lahjapaketista uusimman Danielle Steelen, pyjaman, villasukat ja suklaata. Kuten muinakin vuosina 🙂 Ilta vierähtäisi jouluohjelmia katsoessa ja uusia pelejä pelatessa. Hartain toiveeni olisi se, että lapset jaksaisivat olla hereillä hieman myöhempään, sillä klo 21.00 alkaa Revontulikappelissa Jouluaaton hartaus. Moneen vuoteen en ole joulukirkossa käynyt, mutta joka vuosi siitä olen haaveillut. Eikä ole katastrofi, mikäli lapsukaiset simahtavat aikaisin; Joulupäivänä on joulukirkko klo 09.00 🙂


Tähän väliin täytyy jakaa yksi ihana joulumuisto Kanadasta: Pakkasta oli liki 30 astetta ja lunta preerialla oli toista metriä. Jouluaattoiltana lähdimme sukuloimaan ja täältä sukulaispaikasta matkasimme joulukirkkoon reen kyydissä hevosen perässä Jingle Bellsiä laulellen lampaantaljojen alla lämmitellen. Siinä oli joulun tuntua 

DIY-joululahjaksi ehdottaisin esimerkiksi tätä itse tehtyä glögiä (klikklik), mysliä (klikklik) tai tuunattuja kynttilöitä (klikklik). Ja jos itse saisin toivoa DIY-lahjan niin olisi se ehdottomasti villasukat. Niitä ei voi koskaan olla liikaa!

Parhaassa sisustuskaupassa tekisi mieli kompata Essiä ja sanoa kukkakauppa, mutta sanon Stockmann (ja tämä ei ole maksettu mainos ;). Sieltä saa vain kaikki tarvittavat tavarat yhden katon alta; kukat, joulukoristeet ja muutkin sisustustarvikkeet. Ja vieläpä etukäteen netistä tilaamalla, ellei tuota kuuden kilometrin matkaa kaupunkiin jaksa kulkea.

Tänä vuonna joulun kauneimmat lahjat pakataan Ikean lahjapapereihin; kuten niin monena vuonna ennenkin. Aina suunnittelen suuria pakettien varalle, mutta valitettavan usein ne ovat ihan vain kauniilla paperilla ja narulla päällystettyjä.

Voi, tämän joulun trendijuttu meidän sisustuksessa tulee ehdottomasti olemaan nuo luonnonmateriaalit; keloseinät, liuskekivi, porontaljat, kanervat, hyasintit ja kuusentuoksu 


Tämä oli ihana haaste; kiitos kaunis Essi ♥ Haasteen myötä tosiaan se kadoksissa ollut joulutunne palasi. Nyt ajattelin kuunnella muutamat joululaulut ja lämmittää glögin. Ehkä myös nuuskutella hieman tuota hyasinttia, joka on aukeamaisillaan. Joulumieltä haluan toivottaa teille kaikille jo nyt, mutta tämän haasteen muodossa sitä haluan toivottaa seuraaville ihanaisille:

Mukavaa maanantai-iltaa toivottaen,

12 Responses to “Joulun taikaa ✩”

  1. Eija sanoo:

    Kiitos Maria <3
    Ajatuksissani olin siellä teidän mökillä ja katselin iltapäivän sinistä hetkeä ennen pukin tuloa. On siellä lapissa vaan niin taianomainen tunne varsinkin talvella ja jouluna 😀
    Minunkin joulumieli alkaa hiipiä, kun luin tarinasi. Minun jouluhaaveeni ja tavat muistuttavat pitkälti sinun kertoomasi.

    Ihanaa Joulun odotusta koko perheellesi <3

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä Eija ♥

      Oih, se sininen hetki on kaikessa lyhykäisyydessään Lapin parasta antia. Lumen lisäksi 🙂
      Jännä juttu, miten näin vanhemmiten huomaa arvostavansa niitä tuttuja ja turvallisia lahjoja. Ilman Danielle Steelen uusinta kirjaa ei tule joulua minulle. Onneksi ainakin yksi kirja on julkaistu tänä vuonna niin jouluni on pelastettu 🙂

      Kiitos samoin, Ihanaa Joulun odotusta myös teille ♥

  2. Sally sanoo:

    Kauniit kiitokseni haasteesta. Olet ihana, kun muistat aina mua.

    Teidän Joulun taikanne löytyy taatusti tuolta kelomökistä 😉 Porontalja, takkatuli, kinkkua, punaviiniä, glögiä, pipareita, yhdessäoloa, lautapelejä, saunaa ja takuuvarmasti lunta! Oih, mä toivon ennenkaikkea, että Jouluna olisi lunta täälläkin.

    • Maria sanoo:

      Ole hyvä Sally ♥ Laitetaan hyvä kiertämään! 🙂

      Siis toi lumi tekee sen joulun; kyllä viime vuonna oli ankeat oltavat, kun lumesta ei ollut tietoakaan. Ne pari aiempaa joulua oli kunnon jouluja lumineen kaikkineen.

      PS. Laitan viestiä glögittelystä, menee ensi viikolle 🙂

  3. Kuulostaa ihanalle…
    XX

  4. Frida sanoo:

    Hei Ihana Maria!!!

    Vautsi mikä haaste… tätä täytyy oikein miettiä, kun en ole ihan vielä tuohon tunnelmointiin orientoitunut;)
    Kiitos sinulle!
    Nyt laitan jättikokoisen mietintämyssyn päähän ja koitan saada jotain fiksua aikaiseksi.

    Teidän joulu kuulostaa aivan ihanalle;)

    Hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

    Terkuin, Frida

    • Maria sanoo:

      Hei ihana Frida ja olehan hyvä haasteesta ♥

      Juu, jouluun on vielä tovi aikaa, joten mieti ihan rauhassa 😉
      Kiitos, samoin mukavaa viikkoa sinnekin päin!

  5. Päivi sanoo:

    Suuret kiitokset haasteesta! 🙂 Tätä täytyykin nyt oikein huolella pohdiskella…

    Teille tulee varmasti ihana joulu. Ja luulis olevan ainakin sitä lunta. 😀

    -Päivi-

    • Maria sanoo:

      Olepas hyvä Päivi ♥

      Kiitos, juu toivotaan, että siellä edes on lunta. Toi sun FB-sääkarttakuva oli loistava. Kertoo jotenkin yksselitteisesti kaiken tästä meidän ihanasta kotimaasta tällä hetkellä 😉

      Ja hei, mulla on työn alla se sulta saamani haaste 🙂

  6. IMAGE sanoo:

    Voih, myöhästyin. 😉
    Laitoin sinulle myös tämän haasteen, mutta ihanainen sinä olitkin jo tämän tehnyt. <3
    http://imageblackandwhite.casablogit.fi/lue/2012/11/haaste-joulun-aikaa-joulun-taikaa

Kommentoi