torstai 08. marraskuun 2012

Mun lempparit!

Hyvää iltaa ihanat 

Sain viikko takaperin haasteen tämän hetken lempiasioistani Esmeraldalta ja Cinnabarialta. Kiitos kaunis ihanaiset  Kuten muillakin meillä bloggaajilla, niin myös minun lempiasiani tulevat aika vahvasti täällä blogissa ilmi. Ja niin kuin Esmeraldakin niin myös minä ajattelin keskittyä pääosin niihin pinnallisiin lemppareihini. Nämä ovat kyllä sellaisia lempiasioita, joita tulee aika usein muutenkin harrastettua; vuodesta toiseen ja varsinkin näin talven kynnyksellä. Haaste kuului näin:


1. Listaa tämän hetken kymmenen lempiasiaasi.
2. Jaa haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille.

3. Muista nauttia listaamistasi lempiasioista mahdollisimman usein! 🙂




1. Siivoaminen & paikkojen järjestely
Call me crazy, mutta nyt kun vietän enemmän aikaa kotona niin musta on tullut ihan siivousfriikki. Aamulla heti aamutoimien jälkeen on vuorossa sänkyjen petaus, keittiön siivoaminen, pyykkien viikkausta, silitystä ja sitä rataa. En vain kertakaikkiaan pysty olla kotona, jos tavaroita on hujan hajan. Lastenhuoneet tekevät poikkeuksen, mutta näissä meidän yhteisissä tiloissa pitää olla tiptop! Ja nyt tämä siivoushommeli on mennyt jo vähän pidemmälle, sillä tällä hetkellä on syynissä keittiön kaapit; niin rentouttavaa laittaa tavaraa kiertoon, jota ei enää tarvitse ja rikkinäisiä esineitä roskiin. Kaappeihin tulee ihan mukavasti tilaakin! Yksi päivä huomasin rapsuttelevani jälleen veitsen kärjellä tuota keittiön alakaappien sokkelin ja lattialaatan väliin laitetun silikonin alustaa ja sieltä leivänmurusia yms. Puhdasta tuli 😉

2. Joululeivonnaisten suunnittelu ja kokeilu
Nyt kun joululehdet on kaivettu esiin niin vaivihkaa olen tutkaillut joulunamien sun muiden herkkujen reseptejä. Aika usein niitä on tullut itse varioitua ja niin käy varmastikin tänä vuonnakin. Yleensä tässä vaiheessa on tullut jo kokeiltua jos jonkinlaisia reseptejä, mutta vielä en ihan ole päässyt sisälle tämän vuoden jouluun ja siihen, että sehän on ihan kohta!

3. Juokseminen ja salilla käynti
Tämä on tainnut tulla selväksi myös täällä blogin puolella. Mikään ei voita puolentoista tunnin juoksulenkkiä. Ja paremmaksi lenkin tekee, jos tästä meiltä lähtee Tahmelan kautta Pyynikin rinteisiin ja tulee sieltä Pispalan ihania pikkupolkuja pitkin mutkitellen kotiin Villilän rantoja pitkin. Kauniita maisemia, raikasta ilmaa ja tilaa omille ajatuksille. 

4. Miehen hemmottelu
Mä olen aina tykännyt hemmotella miestä, varsinkin ruoalla, mutta nyt tänä syksynä tämä hemmotteluvietti on vielä vahvistunut. Kun toisella on kiire töissä niin mikäs olisi sen mukavampaa kuin tarjota toiselle perjantaina hänen kotiuduttuaan hyvä sisäfilepihvi kera punaviinin. Tai lätkäreenien jälkeen itsetehdyt wingsit ja kylmä olut. 

5. Aamukahvi muun perheen nukkuessa
Kahvipannu porisemaan, kynttilään valkea, itsetehtyä mysliä kera turkkilaisen jugurtin ja kännystä tai iPadista blogien lukemista. Rauhoittumista ihan itsekseen ennen aamuaskareita. Tälläisen aamun pyrin järjestämään kerran viikossa. Yleensä se on viikonloppuna jompikumpi aamu.



6. Mandariinit ja satsumat
Tämän hetken ykkösvälipaloja! Meillä menee mandariinejä varmastikin pari kiloa päivässä. Ne on vaan niin hyviä tähän vuodenaikaan ja helppoja kuoria. En tiedä kehen nuo meidän primadonnat ovat tulleet, mutta heillä kestää ja kestää niiden valkoisten osien poisottamisessa. Mä yleensä syön siinä ajassa jo pari kolme manskua 🙂

7. Kynttilät ja kausivalot
Småningom, småningom. Tänä vuonna olen ollut (ainakin omasta mielestäni) todella maltillinen noiden valosarjojen kanssa. Meillä ei ole vielä edes ulkovalosarjoja laitettuna, onko teillä? Kotonakin on vain yksi hassu kausivaloksi kutsuttava valokranssi. Tähti olohuoneen ikkunassa möllöttää suurimman osan päivistä vielä ilman valoa.

8. Villasukat, villapaidat, huivit…
Ja kaikki sellaiset asut ja asusteet, jotka lämmittävät. Tuntuu, ettei tarvitse olla montaakaan astetta miinuksella niin meillä vetää ikkunoista ja takaovista. Villasukissa on sellainen tilanne, että niitä pitäisi alkaa itse kutomaan urakalla, sillä heitin juuri kolme paria villasukkia roskiin, sillä reiät niissä olivat niin isot, että mun taidoilla niitä ei parsittu. Joten tällä hetkellä mulla on jalassa esikoiselle kudotut sukat. 

9. Suklaakonvehdit
Pidän suklaasta, mutta ihan arkena sitä ei tule juurikaan syötyä. Nyt mies toi pari viikkoa sitten kotiin ensimmäisen Pandan Juhlakonvehtirasian tänä syksynä ja voi pojat että se maistui hyvälle. Ollakin, että siihen on vissiin tehty jotain muutoksia? Mulla on paha tapa ottaa jo alimmasta kerroksesta, jos ylimmän kerroksen lempparini on syöty. Tästä seuraa välillä sanomista 😉

10. Indiedays Inspiration
Ja tämä ei nyt ole mainokseksi tarkoitettu, mutta mä oon jäänyt ihan koukkuun koko ID Inspiration konseptiin. Se, kuinka helpoksi lemppariblogien seuraaminen on tehty on jotain ihan käsittämätöntä. Mulla on tietokoneen aloitussivuna nykyään tuo bloginäkymä, jossa on kaikkien suokkariblogieni viimeisimmät päivitykset. Ja monta kertaa päivässä käyn klikkailemassa tuolla varsinkin sisustuksen ja ruoan osalta uusien päivitysten toivossa. Se, kuinka paljon tässä maassa on ihania blogeja yllätti mut ihan täysin. Nyt osa niistä on tullut kuin tarjottimella tutuksi mulle. Ihanaa, kiitos! 🙂
Tämä haaste on taitanut kiertää jo aika monessa blogissa, mutta näissä ihanissa blogeissa en ole ainakaan vielä postausta asian tiimoilta havainnut, joten olkaahan hyvä leidit:


Tämän postauksen kuvat eivät muuten mitenkään liity näihin kymmeneen lempiasiaan. Sydän on se, josta jo mainitsinkin aiemmin; Ib Laursenin ”joulu”koriste, jonka ostin taannoiselta shoppailureissulta Villa Onnelista Järvenpäästä. Pitkään muuten ihmettelin, kun tietokoneeni kävi todella hitaalla. Ja loppujen lopuksi herjasi, että C-asema oli täynnä. Ei muuta kuin kaikki kuvat viiden vuoden ajalta ulkoiselle kovalevylle ja taas kone toimii kuin ennen vanhaan. Mä kyllä vähän jo haaveilin siitä Omppupompusta, mutta haaveeksi jää vieläkin…sillä niin kauan kuin tämä koneeni toimii niin uuteen en raaski investoida!

Nyt tekemään vielä pizzapohja jääkaappiin huomista iltaa varten. Kyllä, taas herkutellaan ja huominen luomien poisto selästä aiheuttaa sen, ettei pääse salille reiluun viikkoon eikä lääkäri juoksulenkkejäkään ihan heti suositellut. Joten muutama päivä pidetään massakautta yllä 😉 Taidan tehdä pari pizzaa bbq-kastikkeen, pekonin ja ananaksen kera. Tuo homemade bbq-kastike löytyy täältä (klikklik).

Kivaa perjantain aattoa, 
mä nautin vielä hetken omasta ajasta kun muu perhe on jo untenmailla 


11 Responses to “Mun lempparit!”

  1. Mari sanoo:

    Heippa, teidän keittiönmatosta kysyisin, mitä matskua se on ja pysyykö puhtaana miten? Kiitti, jos jaksat vastailla :).

    • Maria sanoo:

      Moikka! 🙂

      Toi ruokatilan matto on sitten ihan ykkönen ruokapöydän alle (johon meillä ainakin tuppaa kaatumaan kaakaot, muusit+nakit ketsuppeineen yms). Se on ihan muovimatto ja sen voi viedä suihkuun ja suihkuttaa. Ostin sen keväällä Grey&Whiten nettikaupasta ja välissä oli ajanjakso, ettei sitä enää saanut, mutta sitten sitä tuli takaisin. Tosin nyt pikasilmäyksellä en sitä taas sieltä bongannut 🙂

    • Mari sanoo:

      Mä haaveilen vaaleanharmaasta puuvillamatosta keittiöön, meillä on pieni keittiä, ison maton kun ostaisi, niin se yltäisi ruokailuryhmänkin alle. Puuvillamaton (varsinkaan ison) puhdistaminen ei vaan ole ihan niin simppeliä. Meillä on tosi kylmät lattiat ja sen vuoksi mahdollisimman ison maton haluaisin, lämmittääkö muovimatto ihan hyvin? Vai onko teillä lattialämmitys?

  2. Yes, you are crazy 😉 kivoja lempiasioita sulla! Kiitos haasteesta:)

    • Maria sanoo:

      Yes, I might be a little bit crazy, but you should meet my hubby! 😀 Siinä vasta siivousfriikkien friikki onkin 😉 Kiitos sulle ja olehan hyvä 🙂

  3. Sally sanoo:

    Kiitos haasteesta 😉 Koskas me glögitellään? Käviskö meidän Hesan reissun jälkeen, niin voisin kertoa uusimmat jutut sieltä..? Kaunista viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Olepas hyvä 🙂 Juu, Hesan reissun jälkeen sopii loistavasti…mua niin harmittaa, kun me ei päästä sinne 🙁 Kiitos, aurinkoista viikonloppua teillekin ♥

  4. SanMa sanoo:

    Sun blogi kuuluu kyllä yksiin lemppareistani, niin inspiroivia kaikki postaukset! Itsekin olisin maininnut tuon siivouksen listalle, en vain viihdy kodissa, jossa tavarat ovat miten sattuu ja roskia ja likatahroja on joka puolella. Olen reilu puolitoistavuotiaan lapsen kanssa kotona ja välillä on tietty pakko kestää tietynlaista kaaosta..:)

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos ♥ Tälläiset kommentit kyllä piristävät niin paljon, etten osaa kiitollisuuttani pukea sanoiksi. Ihania kotipäiviä sinulle ja pikkuiselle siistissä kodissa 🙂

  5. Saska sanoo:

    Hei, tää on hauska, kiitos kaunis! Pitääkin pistää mietintämyssyyn omat arjen lempparit! Ihanata viikonloppua!

  6. Mä pähkäilen vieläkin tämän haasteen parissa 🙂

Kommentoi