keskiviikko 07. marraskuun 2012

Jakkaran uusi ilme (& käyttökohteet)

Moimoi,

kaunis kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen Ootte te vaan kuulkaas ihan parhaita ja tämän bloggailun parhainta antia! Ja tervetuloa uusille lukijoille, toivottavasti viihdytte. Muistakaahan klikkautua vielä tuonne At Maria’s-facebook sivustolle niin pysytte kärryillä mitä täällä meillä tapahtuu niinä aikoina, kun ei bloggailla 🙂
Piti vielä lisäämäni tuohon edelliseen postaukseen, että kyllä mullakin on aina työaikoina heti kotiin tullessani tapa, että vaihdan työvaatteet pois päältä ja kiskon kotivaatteet päälle. Ihana tapa erottaa vapaa-aikaa ja työaika. Muutenhan töitä kyllä tulee tehtyä kotoakin käsin. Täällä meillä oli aamulla maa valkoisena, mutta pahasti nyt näyttää siltä, että lämpöasteita on liikaa ja lumipeite sulaa. Pöh! Mutta nyt siihen eilen lupailemaani maalausprojektiin!

Reilu pari vuotta sitten ostamani keittiöjakkara sai eilen uuden värin; m u s t a. Se oli alunperin puunvärinen ja sieltä pukkasi jotain öljyä läpi.Vissiin jotain Aasian puulaatua tai sitten puusäikeiden liimaamiseen käytetyn liiman osa-aineet sieltä pintaan vaeltelivat. Käsittelin jakkaran pari vuotta sitten valkoiseksi (klikklik). Mikäli olisi halunnut nuo öljyn läpilyönnit estää, väliin olisi täytynyt laittaa stopperi tms. Mutta mä maalasin vesiohenteisella kalustemaalilla. Valkoinen väri toimi nämä pari vuotta loistavasti, mutta koska jakkaraa käytetään päivittäin erittäin paljon, oli se jo vähän kulahtanut (ei mitenkään sillain kauniisti kulahtanut, niin kuin jotkut huonekalut). Mm. puun säikeitä alkoi irtoamaan reunoilta. Ja lisäksi valkoinen oli öljyn läpilyöntikohdilta kellastunut. Mustan kalustemaalin jälkeen se on entistä ehompi, tosin kaikki kulahtaneisuus ei lähtenyt pois. Mielestäni siinä saa olla ajan patinaa.
Näin talven tullen huomaan, että haaveilen erilaisista ”asetelmista” sinne sun tänne nurkkiin. Tulee rakennettua pehmeitä pesiä ja viihtyisyyttä lisääviä kollaaseja. Tämä musta jakkarakin pääsi koeluontoisesti olohuoneen nurkkaan, johon se kyllä sopikin ihanasti! Alla otoksia asetelmista; viimeiset kuvat (jossa vanhat joululehdet odottavat lukijaansa) on mun suosikki. Siinä on sitä pehmeyttä, jota tähän vuodenaikaan kaipaa!
Mutta tiedän, että mikäli jakkara jää tuohon olkkarin nurkkaan niin keittiökaappien vetimet on kovalla. Lapset istuvat niin mielellään keittiön työtasolla ja katsovat, kun teen ruokaa. Jos ei jakkaraa ole lähettyvillä niin kiipeävät vetimiä pitkin. Auts. Joten järki voittaa jälleen estetiikan ja jakkara meni takaisin omalle paikalleen keittiöön.
Arvaatteko muuten mitä mä vähän pelkään; no sitä että valkoisen, greigen ja mustan jälkeen meillä alkaa sisustuksessa uusi kausi; beige. Kyllä ikinä kuuna päivänä en olisi uskonut haaveilevani lämpimistä väreistä, mutta nyt jotenkin isken silmäni sisustuskuviin, jossa on lämmintä beigeä. Ei tiedä hyvää, sillä tuo vallitseva olohuoneen greige lattia estää kyllä liian keltaisten beigejen käyttämisen. Mutta innolla odotan, mihin tämä mietymys mut johtaa. Voihan toki olla, että on ihan ohimenevääkin…
Torstaina ja perjantaina pukkaisi näillä näkymin haasteisiin vastaamista ja niitä eteenpäin laittamista. Mutta koskaan ei tiedä, mihin postausinspiraatio johtaa, joten katsotaanhan rauhassa 🙂

Keskiviikkoterkuin,

12 Responses to “Jakkaran uusi ilme (& käyttökohteet)”

  1. Kati sanoo:

    Moikka Maria,

    Kaunista teillä!
    Tiedätkö mitä — mulla on alkanut tuo Greige kausi ja liiallinen mustavalkoinen alkaa väistyä..
    Nyt on suosikkina sellainen harmaanruskea:)
    Terkkua, Kati

    • Maria sanoo:

      Moi Kati 🙂

      Kiitos, useasti olen käynyt ”teilläkin” ihastelemassa, mutta aina on ollut mukamas niin kiire, etten ole ehtinyt kommentoimaan.

      Harmaanruskea on kaunis väri ja tuo hitusen pehmeyttä mustavalkoisuuteen näin pimeän aikana.

      Huomasitkos muuten tuon keittiön ruokapöydän maton? Se on teiltä keväällä ostettu ja maailman parhain ruokapöydänalusmatto. Ketsupit sun muut saa märällä rätillä pyyhittyä pois. Kaiken lisäksi vielä kauniskin 🙂

      Mukavaa torstaita! 🙂

    • Kati sanoo:

      Huomasin:)) – ja sopii teille niiiiin hyvin.
      Se on muuten maailman paras eteisen ja kodarin matto myös! Ihan loistava, kun meillä on enemmän hiekkaa sisällä kuin pihalla — en jaksaisi tampata aina perus puuvilla mattoja, mutta tästä se hiekka on helppo heivata takas pihalle;)))
      Terkkuja, Kati

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos 🙂 Kiitos vinkistä, taidankin muuten kokeilla tuota seuraavaksi meidän eteiseen…tämänhetkinen nukkamatto (joka oli joskus luonnonvalkoinen 😉 ei ihan toimi niin kuin pitäisi!

      Joku muuten kyseli tuosta matosta uusimmassa postauksessani, onko sitä vielä saatavilla?

  2. ★Minna★ sanoo:

    Oi, kuinka kiva jakkara ja kori yhdistelmä 🙂 Meilläkin on jos jonkinlaista koria ja nyssykkää ja pussukkaa missä säilytetään tyynyt ja torkkupeitot 🙂 <3

    • Maria sanoo:

      Kiitos Minna 🙂

      Mielikuvitus lähti laukkaamaan eilen ja tuo jakkara kiersi liki jokaisen huoneen meillä 🙂 Mutta se päätyi tosiaan sinne keittiöön lasten avuksi. Ja itseasiassa itsekin sitä tulee usein käytettyä, kun en ylety keittiön ylähyllyille.

      Muksaa torstaita! 🙂

  3. Reetta sanoo:

    Ihanan kauniita ja rauhallisia nämä kuvat 🙂

  4. Jenna sanoo:

    Kuvasi ovat niin kauniita!

  5. Tö Sihteeri sanoo:

    Uusi lukija ilmottautuu 🙂 Ihana blogi ! 🙂

Kommentoi