torstai 20. syyskuu 2012

Suunnitelma ruokatilaamme from IKEA by me

Heissan,

vihdosta viimein se lupaamani IKEA:n trilogian viimeinen osa eli ruokatilamme. Takkahuonehan jo valmistui suunnitelmaa (klikklik) mukaellen. Täällä (klikklik) se lopputulema. Eteisen suunnitelma (klikklik) on vielä toteuttamatta ja itse asiassa mulla on jo uudet suunnitelmat vireillä, mikäli saan eteisen peilikaappiin yhden rivin lankakoreja, johon saan piilotettua kaikki lasten ulkovermeet. Sillä tämä uusi suunnitelma ei sisällä enää tuota Ikean Hemnes-lipastoa (tai mitään, joka kätkisi sisäänsä kurikset, rukkaset, pipot sun muut), joka eteisessä nyt on. Terkkuja miehelle: ingen panik :)
Mutta se ruokatila; tällä hetkellä mä rakastan tuota meidän pöytäryhmää ja TineK:n valaisinta. Mutta matto, seinä (tai lähinnä väri/taulut) ja verhot voisivat mennä vaihtoon. Tämä ensimmäinen vaihtoehto sopisi yhteen takkahuoneen kanssa; ja koska meillä näkyy ruokatilasta takkahuoneeseen niin yhtenäistäisi ilmettä kummasti nuo samanlaiset verhot.
Tuo valaisinkin tulisi kauniisti esiin hieman tummempia verhoja vasten. Tuota Morum-mattoa on saatavilla 200×300 kokoisena, joten se olisi just sopivan iso tuohon ruokaryhmän alle. Tämä eka vaihtoehto miellyttää silmääni tällä hetkellä enemmän, mutta tällä toisella vaihtoehdolla saisi luotua lämpimämmän yleisilmeen:
Siinä on tuo sama Morum-matto, mutta beigenä. Pari Ribba-tauluhyllyä seinään ja siihen esim. noi nykyiset taulut. Soaré– tableteista olen tykännyt myös aina.
Ensi viikolla on Ikean reissu edessä; täytyy täydentää kynttilävarastot, sekä olkkarin sohville ajattelin ostaa pari harmaata Ludde-taljaa. Voipi olla, että kotiutan sieltä ensihätään Vivan-sivuverhot harmaana. Sopiihan ne tuohon nykyiseenkin ruokatilan mattoon ihan kivasti :)
Pitkään olemme miehen kanssa myös miettineet tuon ruokatilan seinän tapetoimista mustavalkoisella valokuvatapetilla. Eilen kävin läpi Rooman reissun kuviamme enkä löytänyt sieltä etsimääni. Toiveissa olisi kuva jostain kapeasta italialaisesta kadusta, jonka päässä olisi pizzeria, trattoria tms. Mutta liian levoton tuo kuva ei saisi olla. Onko tämä hyvä syy tilata lennot Roomaan? ;D Valokuvatapetti vain maksaa sen verran paljon, että sitä ei viitsi ihan vaan kokeilun vuoksi tuohon ostaa. Joten jos löydän kuvan, josta olisi tapettimateriaaliksi niin ei auta muuta kuin ottaa kuvankäsittelyohjelma haltuun ja istuttaa se tapetti tuohon seinään. Näkisi muutoksen sitten in real life ennen kuin tekee päätöstä.
Ai niin, ne lupaamani pikkusuolaisten ohjeet tulevat joko tänä iltana tai huomenna :)
Torstaiterkkusin,

4 Responses to “Suunnitelma ruokatilaamme from IKEA by me”

 1. Esmeralda sanoo:

  Kivoja suunnitelmia!! Valkoinen varjostin kieltämättä tulisi kauniimmin esiin jos taustalla olisi vähän kontrastia. Teidän ruokailutila on kyllä nytkin tosi ihanan näköinen. ♥

  Meillä taitaa olla valkoisia Vivian -verhoja ja mietiskelen niille juuri harmaita verhoja kaveriksi. Taidan suunnata ensiksi Ikeaan katsastamaan harmaan sävyjä ja muutenkaan en ole pitkään aikaan käynyt… monta juttua kertynyt jo ostoslistalle! :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Esmeralda <3 Ja voi kiitos, itsekin pidän ihan hirmuisesti tuosta vaaleudesta, mutta aina välillä (varsinkin nyt kun liitutauluseinä on maalattu valkoiseksi) sitä kaipaa taas särmää ja syvyyttä.

   Meillä nuo nykyiset verhot ruokatilassa on myös Vivianit, mutta niitä Vivianeja ei vissiin enää saa. Tai sitten ne on muuttaneet nimen Vivaniksi. Vähän nämä Vivanit tuntuvat olevan jämäkämpää kangasta (ainakin nuo harmaat takkahuoneessa) kuin nuo valkoiset keittiössä.

   Syksy tuo mukaansa harmaan kaipuun täälläkin :)

 2. Ensoleille sanoo:

  Voi että miten ihana blogi sinulla!! :) Kateesta vihreänä uppouduin katselemaan ihania kuvia, aivan mielettömän kaunis koti sinulla ja kivasti blogissa sisältöä :) Itse ostin juuri nuo Vivan-verhot (valkoiset ja harmaat) makkariin, en vaan ole vielä saanut laitettua niitä paikoilleen mutta ovat kyllä ehdottomasti hintansa väärti! :) Minua miellyttää enemmän tuo ylempi suunnitelmasi, mutta varmasti tuo toinenkin suunnitelma on oikein kaunis. Aivan mielettömän ihana ruokapöytä muuten!

  • Maria sanoo:

   Voi kaunis kiitos ja kiva, kun löysit tänne <3 Ei ole verhot kyllä hinnalla pilattu ja yllättävän hyvälaatuisetkin ovat. Kiitos, tuo ruokapöytä on muuten ihan helmi, mutta lasten rasvaisia sormenjälkiä siitä saa koko ajan pyyhkiä :)

Kommentoi