keskiviikko 05. syyskuu 2012

Suunnitelma takkahuoneeseemme from IKEA by me

Moi,

se on sitten sellainen juttu kuulkaas, että kerran kun mies suostuu Ikeaan lähtemään (ja vielä pakettiauton kanssa), niin kyllähän siitä täytyy ottaa kaikki ilo (ja hyöty) irti! Pitkään ollaan pohdittu tuota takkahuoneen kalustusta. Välillä ollaan mietitty, että siirretään piano sinne. Mutta nyt kun se mustaksi käsittelemäni sivupöytä (klikklik) siirtyi makuuhuoneeseen niin takkahuoneen suunnitelmat muuttuivat. T a a s.  Mies omatoimisesti siirsi tuon aiemmin käsittelemäni rahin takkahuoneeseen, kun Bourgie-valaisin tarvitsi ”pöydän” :) Sen taakse pääsi pienempi peili. Ja siitä se ajatus sitten lähti….
Mä olen pitkään himoinnut Ikean Mongstad peiliä, mutta valkoisena. Jotenkin nyt tuo mustanruskea jysähti alitajuntaani. Se tulee sopimaan kivasti tuon rahi+Bourgie-yhdistelmän taakse. Peilistähän kuuluisi näkyä levollinen maisema – tuosta peilistä tulee näkemään itsensä kun astuu suihkusta tai veskistä ulos. Jaiks :)

Sohvan takana olevalle (kivi)seinälle ajattelin kahta Ribba-tauluhyllyä mustana. Ja niille esim. kehystettyjä kuvia. Tuon rahi+peilissysteemin vierestä alkaa ikkunarivistö, joka jatkuu aina telkkariseinälle (btw, mistä saa kauniita telkkareita, jotka eivät ole noin kamalan isoja eivätkä blokkaa ikkunasta tulevaa valoa? Ja mielellään sais sellainen olla,että mieskin sen huolisi ;). Ensimmäisenä ikkunarivistössä on ovi takapihalle, jota ei näin talvella käytetä lainkaan. Meillä on myös ovi takapihalle olkkarissa, jota voi tarpeen mukaan alkaa käyttämään. Nimittäin tähän takapihan oven eteen suunnittelin hieman hohtavan Vivan-verhon harmaana. Eli siis vain yhden sivuverhon. Omaan silmääni tuo passaa hyvin tuon seinän värin kanssa.
Alla oleva kuva on takkahuoneestamme olkkariin ja eteiseen päin. Juu ja toki nuo Acaziat ovat vielä petsaantumassa astetta tummemmiksi :) Lisäksi niiden päällystät pitää siistiä. Alun perin ajattelin jopa noiden tehosteseinien valkaisua, mutta saavat jäädä greigeksi tällä haavaa.
 Koska muu kotimme on valkea niin haluamme takkahuoneeseen hieman hämyisää tunnelmaa. Pehmeyttä ja ehkä ripauksen itämaisuuttakin (no tuo tämänhetkinen mattohan sitä toisi, mutta saa luvan lähteä). Mattoja täällä on kokeiltu jos jonkinlaisia. Ala on aika iso, joten täydellisen kokoinen matto on 200 x 300 cm, mutta väriltään täydellinen on tuo Ikean Gåser-matto. Vielä kun sitä saisi isompana… Sen päällä olisi mukava köllötellä ja katsoa telkkaria. Usein venyttelemme myös takkahuoneessa, joten on kiva, että alla on pehmeä alusta eikä kova kivilattia. 
Koska takkahuoneen lattia on kovassa käytössä niin vähän emmin haaveilemani sohvapöydän kanssa. Toisaalta, tällä hetkellä takkahuoneesta puuttuu laskutaso. Tuo Vittsjö-sohvapöytä näyttäisi kevyeltä lasikantensa takia. Muutenhan takkahuoneemme tulee aika täyteen. Tilaa tosin siellä on enemmän kuin mitä kuvista välittyy. Pitkuliainen huone on kyllä haastava sisustaa.
Alla vielä tämän hetkinen ostoslista perjantaista Ikean reissua varten. Matto vaihtunee vielä… Huh, kalliiksi tulee tämä kotona oleminen, kun kassavirta ei ole ihan balanssissa ;) 
Tässä vaiheessa rakas voisi lopettaa lukemisen.
 Sillä teille muille ihan tiedoksi, että eteistä ja ruokatilaa varten on vielä omat suunnitelmansa…niistä lisää huomenna :D
Keskiviikkoterkkusin,

19 Responses to “Suunnitelma takkahuoneeseemme from IKEA by me”

 1. Saska sanoo:

  Musta tuo teidän takkahuone on jo nyt kaunis! Mä vaan haaveilen, että ehkä joskus meilläkin on lisää tilaa ja tuo takkahuone on kodinhoitohuoneen kanssa ensimmäisinä listalla :) Mä olen huomannut, että miehen saa Ikeaan vain, jos on tarkka ostoslista ja lupaan pyhästi, että siitä ei poiketa – tunnissa sisään ja ulos!

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos Saska <3 Mulla on niin hirmuinen viha-rakkaussuhde noiden acazioitten kanssa. Mutta aina kun pääsee yhdestä acaziasta eroon niin takkahuoneen viihtyisyys-% kasvaa mun silmissä :) Meillä sama tuon Ikean kanssa, yhtään ylimääräistä ei sitten katsella. Saatikka kävellä osastoja läpi. Miehet :D

 2. Päm sanoo:

  OIj, ihanat on suunnitelmat, mutta munkin mielestä se on jo nyt tosi hyvä….mutta vaihtelu virkistää ;) Meillä myös tulossa takkahuoneessa muutoksia :)

  Kivaa viikon jatkoa!

  • Maria sanoo:

   Moi pitkästä aikaa Päm! :) Ja kiitos <3 Hitsinvitsi, miksei sun blogi enää näy tuossa mun sivupalkissa. Pitkän aikaa siellä kävin kurkkimassa, mutta nyt olen ihan sen unohtanut. Sorry. Täytyy tehdä asiaan pikainen muutos :) Kiitos ja samoin sinulle :)

 3. Sally sanoo:

  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;) Mä voisin olla kiinnostunut tosta teidän takkahuoneen itämaisesta matosta. Laita mulle meiliä!

  • Maria sanoo:

   :) Miesten kanssa shoppaillessa ainakin tuo hyvin suunniteltu on puoliksi tehty-pitää paikkansa. Yksinään ja naisporukalla voi sitten tehdä heräteostoksia ;)

 4. J sanoo:

  Voi Sally kun kerkesit ensin! ;) Minuakin alkoi heti kiinnostamaan kun puhuttiin maton lähtemisestä :) Takkahuoneessa on jo nyt kaunista ja eikun kivemmaksi muuttuu. Pidän myös siitä että kun muualla on valkoista, on talossa myös muita värejä. Mukavaa viikonjatkoa!

  • Maria sanoo:

   Te ootte ihania, matto lentää sinne mattojen säilytyspaikkaan :D Kiitos J :) Toivottavasti jo viikonloppuna ennätän ottaa kuvia uudistuneesta takkahuoneesta…ellei mies nyt sitten keksi huomenna jotain tekosyytä, jolla perua Ikean reissu :D Kiitos samoin!

 5. Irmastiina sanoo:

  Ihanat suunnitelmat!

  Odotan postausta, uusista suunnitelmistasi…:)

 6. Oih, tykkään kovasti! Sekä nykyisestä ilmeestä, että uusista suunnitelmista. Ehdottomasti sisustusta minun makuuni. Itse kävin jokunen viikko sitten Ikeassa tarkoituksena ostaa tauluhyllyjä (leikkimökkiin hyllyiksi tosin) ja olin kovin pettynyt siihen miltä hyllyt livenä näyttivät. Aiemmin Ikeasta sai kivoja puisia tauluhyllyjä, mutta nuo uuden malliston hyllyt olivat mielestäni jokseenkin epäsiistin näköiset. Varsinainen pettymys :/ Voi toki olla, että tunnelmallisen huoneen seinällä näyttää paremmalta, kun ostoksia tehdessä kalseassa loisteputkivalossa. Kodin1:stä saa kivoja puisia tauluhyllyjä (vastaavia, kun ne mitä aiemmin sai Ikeasta).

  Eteis- ja ruokatilasuunnitelmia odotellessa :) -Sini-

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sini :) Ostitko juuri noita Ribboja? Mä ostin viimeksi kuukausi sitten valkoisena niitä ja silloin oli vielä puisia. Voi ei, jos ne on mennyt muuttumaan :/ Kiitos vinkistä, käyn sitten tsekkaamaan myös Kodin1 hyllyvalikoiman, jos Ikea ei natsaa :)

  • Luulen, että kesän aikana jossain vaiheessa muuttivat puiset tauluhyllyt noihin puukuitulevystä tehdyiksi, koska alkukesästä vielä havittelin niitä puisia ja loppukesästä niitä ei enää saanut :/

  • Maria sanoo:

   Pöh! Mutta tiedätkös, ongelma ratkesi; mies sanoi, että meidän takkahuoneen kiviseinään ei sitten porata ainuttakaan hyllyä ;D Joten se siitä sitten ;)

 7. Esmeralda sanoo:

  Minä noteerasin eilen ensimmäistä kertaa koko Vittsjö -sarjan, kun etsin tosi pikkuista työpöytää ja törmäsin sarjan läppäripöytään. Tuo sohvapöytä on tosi kiva ja jotain hyllyäkin katselin sillä silmällä! ;)
  Mainiot suunnitelmat sulla. Kiva kun on kontrastiksi tummempaakin huonetta vaaleassa kodissa! Ja yhdistelmä Ikea+pakettiauto kuulostaa loistavalle!!!

  • Maria sanoo:

   Eiks ookin ihana tuo Vittsjö-sarja…mäkin huomasin sen vasta nyt. Me jätetään vielä tuo sohvapöytä kauppaan ja katsotaan ehkä vähän pienempää. Ei ole kiva, jos huone tulee täyteen tavaraa.

   Kiitos kiitos, pian lähdetään Ikeaan valmiin ostoslistan kanssa. Toivotaan,että miehen hermot kestää :D

 8. Riikka sanoo:

  Ihanat suunnitelmat, vaikka kaunista on jo nytkin :) Muistatko tuon greigen seinän maalisävyä? Näyttää siltä että vois sopia meillekin :)

 9. […] lupaamani IKEA:n trilogian viimeinen osa eli ruokatilamme. Takkahuonehan jo valmistui suunnitelmaa (klikklik) mukaellen. Täällä (klikklik) se lopputulema. Eteisen suunnitelma (klikklik) on vielä […]

Kommentoi