lauantai 12. toukokuu 2012

Ollaan ihan vaan

Tänään on ollut pitkästä aikaa ”ollaan ihan vaan”-päivä. Mikään ei ole leppoisampaa kuin se, että ei ole ohjelmaa suunniteltuna. Saa vaan olla. Aamulla kävin yksin maitokaupassa, luksusta. Mutta se ei ollut luksusta, että joka toinen ihminen oli naama nyrpeänä. Mikä meitä ihmisiä nykyään vaivaa? Jos ajetaan ostoskärryllä varpaille niin murahdetaan ja katsotaan vihaisesti, mutta ei missään nimessä silmiin vaan vältellään katsetta. Ei puhettakaan anteeksi -pyynnöstä. Jätetään ostoskärryt keskelle kapeaa käytävää niin, ettei toisilla ostoskärryillä mahdu ohi siirtämättä näitä tientukko-ostoskärryjä. Ja sitten kun varovaisesti niitä siirtää, niin taas tulee paha katse. Eiks kuulosta rentouttavalta kaupassa käynniltä? ;) Mä olen ottanut aikoja sitten uuden asenteen ja hymyilen näille tiukkapipoisille ihmisille kaupassa (ja hississä nyökkään tervehdykseksi). Ihan oikeesti, ei se elämä niin vakavaa ole!
Ollaan ihan vaan -päivään kuuluu rentouttavan kauppareissun lisäksi parin kuukauden aikana kertyneiden sisustuslehtien lukeminen. Ja pari kuppia kahvia. Sateen ropistessa ikkunaan (missä on kevät?).
Yleensä ollaan ihan vaan -päivään ei kuulu siivousta, mutta tänään mies oli imuroinut ja pyyhkinyt pölyt mun taistellessa maitopurkeista kaupassa. Ollaan ihan vaan -päivänä ei todellakaan tulisi ainakaan mieleeni siivota vessoja, mutta ostin niin hyvät uudet puhdistusaineet kaupasta, että taidanpa mennä vielä jynssäilemään kaakeleiden välejä. 
Kävin Plantagenissa hakemassa äitienpäiväruusuja mummuille ja etsin itselleni tuloksetta uutta oliivipuuta. Vanha ei tuosta enää tokene (ks. kuva yllä). Heti kun säät sallivat niin vien sen ulos arskottelmaan. Säätä uhmaten menimme miehen kanssa kasaamaan ulkokalusteita (pöytää), mutta sen lasinen pöytälevy oli niin painava, etten saanut sitä edes ylös terassista. Apuvoimat olivat onneksi lähellä :)
Aamulla näytti vielä tältä:

Ja nyt iltaa kohden alkaa selkenemään, joten lavastin yhden tuolin kahdeksasta pöydän eteen.(kuvitelkaa mielessänne aita ja terassi mustaksi…)

Tuohon ylle vielä se 3,5 metrin valkoinen aurinkovarjo ja alle musta terassi niin avot!

Tuon terassin käsittely tuottaa nyt niin paljon päänvaivaa, että ei hyvä tosikaan! Ruskean puuöljyn päälle kun vetää mustaa puuöljyä niin tulee tummanruskeanmustankukertava. Ja mä haluan mustan terassin, jossa puunsyyt kuultavat kauniisti läpi. En siis tummanruskeaa enkä liian maalimaista kalvoa. Joten ei varmaan ole muuta mahdollisuutta kuin odottaa, että nykyiset terassin kansilaudat tulevat tiensä päähän ja sitten naputella uudet puuvalmiit kansilaudat ja käsitellä ne mustaksi. Ensi hätään ajattelin metsästää ison mustan ulkomaton pöytäryhmän alle. Maton koko olisi noin 200 x 200 cm. Saa vinkata, jos tietää, missä sellaisia myydään :) 
Ollaan ihan vaan -päivään kuuluu vessojen siivouksen lisäksi coleslawn tekeminen ja pavlovan marenkipohjan paistaminen huomista varten. Äitienpäivälounaalle menemme anoppilaan ja siitä isomummun kautta tänne meille omien vanhempieni ja veljeni perheen kanssa syömään. Jotta kaikki saisivat nauttia Suomen voitokkaasta pelistä Usaa vastaan niin savustamme kalaa. Sehän savustuu itsestään, right ;) Ja kaikki salaatit sun muut teen jo tänään tai viimeistään huomen aamulla.
Leppoisaa lauantaita sinullekin 


24 Responses to “Ollaan ihan vaan”

 1. Hanna sanoo:

  Tosi hyvännäköiset tuolit, niissä on varmaan ihana istuskella. Meilläkin on ruskeaa terassilautaa ja ajatuksissa on kyllä käsitellä se jollain harmaalla. Joku norjalainen blogi, oisko ollut Stylismo käsitteli viime vuonna suunnilleen samanväriset kuin teillä niin vaaleanharmaiksi. Tosi hyvännäköinen! Ja käännettynä aine oli jotain petsiä?

  • Maria sanoo:

   Kiitos Hanna, niissä on todella mukava istua :) Hei kiitti vinkistä, kävin katsomassa Stylizmon blogia ja vautsi, siellä tosiaan oli samanvärinen terassi käsitelty harmaaksi. Nyt täytyy vain laittaa tiedustelua, että millä sen teki. Suurkiitos siis sinulle ja mukavaa helatorstaita <3

 2. Kersti sanoo:

  Oi, aivan upea terassi teillä! Siis jo koon puolesta niin ihanan avara ja suunnittelun kannalta paljon helpompi, kuin tää meidän pikkuinen nurkka. :D

  Harmi kyllä, jos sen tumman terassivärin kanssa on hankaluuksia, mutta mielestäni teidän terassin (ja kaiteiden) sävy näyttää tosi kauniilta ihan noinkin ja musta matto varmasti piristää pöytäkokonaisuutta kivasti.

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos :) Kokoa on reilusti terassilla, onneksi nähtiin vaiva rakentaa (tai no, mies rakensi) terassista kerralla noin suuri.

   Näin mäkin ajattelin, että menköön terassi nyt tämän värisenä ja sitten musta iiiiso matto pöytäryhmän alle tuomaan kontrastia :) Mukava pyhää!

 3. Sari sanoo:

  Oon niin samaa mieltä sun kanssa tosta kaupassakäynnistä:)

  Aivan upean näköinen teidän terassi tollaisenaankin ja mielettömän hienot tuolit ja pöydän olette hankkineet! Kyllä tuolla kelpaa kesää viettää (kun se nyt tulis ensin).

  Ihanaa ”ollaan vaan” -lauantain jatkoa!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sari :) Juu toivotaan, että kesä sieltä tulisi. Juuri tulimme ulkoa sisälle ja siellä oli auringon vielä paistaessa jopa kuuma…tai ainakin lämmin :)) Kivaa pyhää!

 4. Ollaan vaan -päivät on parhaita!! Nyt kun puhuit mustasta terassilaudoituksesta, niin arvaapa kenen alkoi kans tekemään mieli sellaista ; )! Tai oikeestaan se vois olla oikein tumman harmaaa. Nyt meillä kans ruskeat ja olen kyllästynyt :P. Ihanaa äitienpäivää!

  • Maria sanoo:

   Ollaan vaan-päivä silloin tällöin tulee niin tarpeeseen :) Mulle kävis kans tuo tumman harmaa…olen laajentanut reviiriäni nyt ulkomaisten maalin ja öljyjen valmistajien sortimenttiin, josko sieltä löytyisi oikea tuote ;) Hyvää helatorstaita!

 5. Jenni sanoo:

  Onpa upea terassi! Olisipa ihanaa, kun voisi meilläkin vaihtaa ruskean terassin mustaan tai tumman harmaaseen… :) Mukavaa äitienpäivää!

 6. Sabuska sanoo:

  Upea terassi!
  Meillä terassilaajennus vasta suunnitteluasteella, mutta kaiteet haluan siihen ehdottomasti, tumma värityskään ei olisi pahitteeksi!
  Ihanan viimeisteltyä ja nyt iskee stressi oman alkutekijöissään olevan pihan kanssa ;-)

  • Maria sanoo:

   Kiitti Sabuska :) Mä en olekaan ehtinyt käydä kommentoimassa sinunkaan blogissa, mutta hitsin vitsit, että teillä näyttää hyvältä siellä uudessa talossa. Mulle tuli ihan talonrakennuskuume :D

 7. Anonymous sanoo:

  Kerrassaan ihanan näköistä jo nyt! Mistä olet löytänyt noin kauniit terassinkalusteet? Ensimmäistä kertaa kommentoin, mutta pitkään olen seurannut kaunista blogiasi!

 8. Mapsin muotia sanoo:

  Oi miten kaunis terassi! Meillä tarkoitus tehdä omalle terassille kaiteet/aita ja tuosta teidän kaiteesta taidan näyttää isännälle kuvan..jos vaikka siitä saisi inspiraation ja saatais kaide valmiiksi =)
  Mukavaa äitienpäivää!

  • Maria sanoo:

   Kaunis kiitos :) Ostettiin aidat aikoinaan valmiina K-Raudasta. Pitkällisen ja perusteellisen terassin rakennustyön jälkeen ei ollut enää voimia naputella aitoja itse :)

 9. sanna sanoo:

  Ensimmäkin teidän terassi näyttää ihan mahtavalta. Tuollaisen talon kuin saisi!
  Toiseksi olen törmänyt tuollaisiin nyrpeisiin ihmisiin myös kauppareissulla. Mutta olen päättänyt yrittää olla niille ystävällinen. Usein ihmiset jäävätkin tuijottamaan hölmistyneenä kuin niille vain hymyilee :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sanna :) Juuri näin, ihmiset menee ihan hölmistyneeksi, kun heille vilauttaa ystävällisen hymyn. Ihan parasta seurata näitä ihmisiä :D

 10. Marja sanoo:

  Tuo teidän terassi on kyllä niin mieletön! Muistan viime kesältäkin kuinka hyvin siellä viihtyi, koko aurinkoisen päivän :) Ja siis se on upea noinkin, saati sitten mustana. Hitsit, mulla tosiaan samat suunnitelmat mutta totta puhut, ruskeasta ei taida saada sellaista kauniisti läpikuultavaa mustaa sitten millään :( Enkä minäkään halua tummanruskeaa, enkä täyttä mustaa. Damn. Aion kyllä testata maalausta silti. En saa ideaa mielestäni poiskaan..

  Mistä nuo teidän kalusteet on? Upeat nekin! Ja mitä teitte vanhoille kalusteille? Kun nekin oli niin hienot. Ei ne sattuisi olemaan myytävänä? Meillä kun olisi moiselle setille tarvetta… nykyinen ikivanha kun on vaan neljälle hengelle. Passaa oman perheen tarpeisiin mutta ei yhtään isomman seurueen…

  Aurinkoista äitienpäivää ♥

  • Maria sanoo:

   Kiitos ihanainen <3
   Meillä oli niin kiva päivä silloin viime kesänä, nakupelletkin viihtyivät loistavasti eikä yhtään haitannut menoa, vaikka vuohenjuustot sulivat liikaa :D
   Maalilla saa mustan juu, mutta ei läpikuultavaa. Sucks.

   Kalusteet on Kruunukalusteelta ja voi harmi, kun luvattiin jo vanhat kalusteet eteenpäin…
   Ihanaa pyhää ja yritetään nyt ehtiä treffaamaan <3

 11. Krisse sanoo:

  Terassinne on jo nyt aivan mielettömän hieno!

 12. Jane sanoo:

  Mä ihastuin myös noihin terassituoleihin – aivan ihanat :)

Kommentoi