perjantai 13. tammikuu 2012

Maalattu musta, kuultomusta vai nykyinen ?

Moikka,

mieheni puki mun kauan ajattelemani aatoksen sanoiksi pari iltaa sitten: ”Pitäisköhän meidän maalata tuo arkkupöytä mustaksi?” Viime kesänä puhuttiin, että josko valkaistaisiin tuo pöytä. Mutta onneksi ei maalattu, olisi ollut jokseenkin liian valkoista meidän olkkarissa. 
Nyt aloin vaan miettimään, että jos maalattuna tulee liian mustaksi niin pitäisköhän sittenkin käsitellä pöytä öljyllä, vahalla tai petsillä mattapintaiseksi? Ja joskus sen haluaa kiiltäväksi niin petsin päällehän voisi sitten vetää värittömän lakan…vaikeaa vaikeaa… Sitten taas jos joskus halutaankin siihen maalipinta niin petsi/öljy/vaha pitää hioa pois.
Mutta toisaalta, jos nyt maalataan niin sitten siihen vois maalata päälle esim. valkoisella, jos kyllästyy mustaan. Ja toivoa sopii, että en enää koskaan halua tuota puunväristä takaisin, sillä sitten se tarkoittaa isoa isoa hiomisprojektia. Tai uuden pöydän ostoa…hmm…ei tuokaan hassumpi vaihtoehto olisi ;)
Tässä pari demonstraatiota vaihtoehdoista, pahoitteluni tökeröstä kuvankäsittelystä….
Nykyinen on kyllä ihan kiva ja lämminhenkinen, mutta pöydän punaisuus riitelee aikalailla tuon harmahtavan lattian kanssa. Kuvissa sitä ei ehkä huomaa niin paljon kuin livenä…. Mustaksi maalattuna rimmaisi niin hyvin tuon meidän liitutauluseinän kanssa. Kuultomusta on ehkä vaikea saada tasaiseksi itse ja mitään kirjavan kukertavaa pöytää en huoli. Joten vaihtoehdot tällä hetkellä taitavat olla maalattu musta tai puunvärinen. 
Toisaalta, löysin kyllä  Stylizmo Blogista täydellisyyttä hipovan pöydän, joka sopis meidän olkkariin kuin nakutettu. Näen tuon sieluni silmillä meidän valkoisten sohvien välissä. Pics below are borrowed from Stylizmo Blog:
Eiks ollut ihana pöytä…jos joku tietää, mistä tuollaisia saa niin vinkkiä tulemaan, kiitos kaunis :) Muutenkin kannattaa käydä tsekkaamassa tuo blogi. Aivan uskomattoman ihania kuvia ja juttuja.
Meillä tuiskuttaa ja tuivertaa taas lunta siihen malliin, että päässee töiden jälkeen lumitöihin. Kyllähän tämä lumi toi taas ulkoilemiseen lastenkin kanssa uuden ulottuvuuden. Välissä oli kamalaa, kun keinut oli pois puistoista, hiekkalaatikon hiekka yhtä liejua, takapihalla ei ollut tekemistä ja oikeastaan vain sisällä oli kiva olla. Nyt saa kantaa uniaikaan rusoposkiset lapset sänkyyn ja sammuvat sinne saman tien. I heart that! Kaikkea mukavaa tiedossa viikonloppuna; saamme vieraaksi huomenna ystäväpariskunnan, joten voipi olla, että bloggaaminen jää parin päivän tauolle. Mutta katsotaan :)
 

23 Responses to “Maalattu musta, kuultomusta vai nykyinen ?”

 1. Heli sanoo:

  Minun mielipide on, että ihan sysimusta on ainakin kuvassa katsottuna ehkä turhankin terävä tuonne valkoisuuteen. Tai sit tarttis muuallakin kyllä olla mustaa, siis enemmänkin kuin se seinä. Kuultomusta näyttää paremmalta, mutta tosiaan vaikea sitten tietää mikä lopputulos sen maalaamisesta tulee. No, minusta tuo puunvärinen on just hyvä. Onnistuiskos sitä käsittelemään jotenkin harmaammaksi? Petsillä vaikka? Se olis silloin ihan täydellinen.

 2. Hanna sanoo:

  Lucky you siis lumen suhteen. Meillä satoi pelkkä vettä, lumesta eikä lumesta tietoakaan :(

  Tykkään tosi paljon kun on yhdistetty mustaa, valkoista ja puuta. Puu tuo kivasti pehmeyttä. Eli pitäisin ennallaan tai kokeilisin saada puuta harmaammaksi. Varmaan jollain sävytetyllä puuöljyllä onnistuisi.

 3. Anonymous sanoo:

  Mä maalaisin mustaksi ja lisäisin muutaman mustan yksityiskohdan huoneeseen. Nyt voin jo tunnustaa, että pöytä on pistänyt silmääni blogia lukiessa, on minusta ’eriparinen’ väritykseltään muun huoneen kanssa. Tämä vain minun henk koht mielipiteeni….

  T: M

 4. Marja sanoo:

  Hmm.. pahan pistit :) Mä olen kyllä tykännyt tuosta puun värisenäkin, mulla ei ole silmiin pistänyt yhtään – päinvastoin, tuonut pehmeyttä valkoisuuteen. Mutta sitten taas toisaalta, mustastakin tykkään kovasti…

  .. samoin tuosta Stylizimon pöydästä… i h a n a!! Terkkuja lumituiskusta, auto pitää kaivella lumen alta työpäivän jälkeen… ihanaa kun on niin valkoista, eilen kävelylenkillä tuntui kuin Lapissa olisi ollut!

  Kivaa viikonloppua!

 5. E sanoo:

  Ihana tuo musta!! Olen meidän tummanruskeaa arkkua halunnut myös mustaksi, mutta laiskuudessani sitä en ole saanut vielä aikaiseksi ;) Tuo Stylizimon pöytä on kyllä upea!! Avomieheni äidin luona on samantyylinen iso pöytä, joka on tehty vanhasta puu-ovesta ja siitä on vain isot pyörät alla. Se on todella upea ja kiva idea :)

 6. Ehdottomasti MUSTA. Tuo ryhdikkyyttä tuon kaiken valkean keskelle!!

 7. Niina sanoo:

  Ehdottomasti mustan kannalla minäkin!! <3

 8. Meän Satu sanoo:

  Mie kans tykkäisin täysmustasta maalilla :) Sohvakki tulis jotenki vielä paremmin esille, ainaki kuvassa :) On tuo puunvärisenäki hieno ja lämmin mutta jos muutosta haluat :) se ois heleppo sitte maalata valkoseksi, jos joskus haluaa tai jos haluaaki puunväriseksi takas, niin helepoin ja noppein/parhain (oikeinkäytettynä) kuumailmapuhallin tai maalinpoistoaine ja sitte ihan kevyt hionta :) Ei tarvis hioa käsi tuusannuuskana nuilla vehkeillä :)
  Mukavaa viikonloppua :)

 9. Meän Satu sanoo:

  …jäi vielä laittamatta, että arkku näyttää tosi tyylikkäältä mustana :)

 10. Hanna sanoo:

  Minä taas pidin eniten keskimmäisestä kuvasta siksi, että kuvassa pöytä näytti silmääni tumman ruskealta. En tiedä onko mitenkään madollista, mutta yrittäisin saada pöytään tumman, petsatun ruskean sävyä. Lämmön vuoksi :)

 11. Anonymous sanoo:

  musta ois myös kiva jos maalaisit arkun mustaksi;)

 12. Sari sanoo:

  Hmmm… Johtunee kuvista, mutta tuo eka ihan musta näyttää liian kovalta teidän olohuoneeseen. Miten olisi mattamusta? Musta on kuitenkin parempi kuin nykyinen. Ota kunnon kuva mukaan ja mene maaliliikkeeseen (kyllähän sä tiedät, heh). Kiiltävää, himmeetä, puolikiiltävää, mattaa… vaihtoehtoja on monia.

  Ihanaa viikonloppua. Tää menee parantelemaa flunssaa.

 13. Eija sanoo:

  Moi, vakkarilukijasi täällä taas pitkästä aikaa :)

  Minusta keskimmäinen kuultomusta paras, itse en henk.kohtaisesti tykkää männyn väriä. Siksipä meidän keittiön ppöytä mäntyinen sai viime kesänä valkoisen maalin. Minä kyllä tykkään itse just valko, musta ja harmaa yhdistelmästä, pienillä ripauksilla jotain piriste värejä tarvittaessa ;)

  Teillä on ihana koti ja edelleen tykkään tyylistäsi kirjoittaa blogia. Jatka samaan malliin. Ihanaa kevään odotusta. Täällä Vihdissä ainakin oli aivan ihana päivä tänään!

  -Eija-

 14. Marita sanoo:

  Stylizmo blogin pöytä ihana! Sellaisen kun saisitte…nykyisen sävyä jos hieman muuttaisi sen suuntaan.

 15. Anonymous sanoo:

  kuultomusta tai tuollaisenaan! musta olisi mielestäni liian kova väri kaiken tämän ihanan valkoisen keskelle.. kaunis koti sinulla :)-Ansku

 16. Hanna ★ sanoo:

  Musta miellyttää minun silmää =)

 17. Padmerine sanoo:

  Musta on minustakin aivan ihana!! Lähtisin sille linjalle :)

 18. Jaaha pitäähän tänne minunkin ääneni nyt sitten laittaa. Elikkäs en laittaisi tuota täysin mustaa.Jotenkin pomppaa liikaa esiin tosin en ole sitä liitutauluseinää nähnyt. Pitäisin pöydän nykyisellään tai sitten toka vaihtoehto. Itse ratkaisin muuten samanlaisen arkkupöydän ongelman siten, että roudasin sen möksälle ja ostin tänne kotiin uuden :) Tuon tapainen pöytä mitä kuvassa muuten oli, niin mielestäni olen nähnyt vähän samantapaisen Loviisan Aitassa ja oliskos ollut Riviera Maisonin.

 19. Esmeralda sanoo:

  Musta ois tosi hyvä, jos laitat ripauksen mustaa muuallekin! Suosittelen täyshimmeää Kiva kalustelakkaa. Sillä tulee ihan peittävä 2-3 kerroksella ja tykkään sen mattapinnasta! Me vedettiin ruokapöytä sillä.

 20. Maria sanoo:

  HELI: juu, kuva vähän valehtelee…se musta näyttää kuvassa ”mustalta aukolta” :) Totta, kelonvärinen petsi toisi ehkä haluamani lopputuloksen…voi kuinka vaikeaa tämä onkaan… :)

  HANNA: oi ei, eikö teillä ole lunta. Voi vitsi, tervetuloa hakemaan täältä :) Puu tuo kyllä lämpöä muuten musta valkoiseen sisustukseen. Mutta tuo on kyllä niin väärän värinen puu, että ehkä pitäis tosiaan ainakin ”likaistaa” sitä sävyä :)

  M: ihanaa, kun uskalsit tunnustaa…samaahan mä olen täällä jo aiemminkin toitottanut, että on liian punainen :)

  MARJA: sulle voin nyt paljastaa, että lähden tänään kotiin 0,9 litran pönikän kanssa…lopputuloksen näet livenä ens viikolla :) Ihanaa, kun on lunta! Tsemppiä tähän kiireiseen viikkoon <3

  E: mäkin oon jossain nähnyt sellaisen ovesta tehdyn pöydän…hitsi, olisko mun sittenkin pitänyt käydä maalla vintillä tonkimassa, jos siellä olis vanha käsittelemätön ovi :)

  OUTI: I hear you ja samoilla linjoilla olen :)

  NIINA: <3 Samoin, nyt vaan epäilen omia ”maalaus/lakkaustaitojani”…että meneeköhän ihan kirjavaksi :)

  MEÄN SATU: kuumailmapuhallin hommiin saa sitten ryhtyä joku muu kuin mä…taidan puhaltaa koko meidän talon tielle tietymättömille, jos mulle sellainen vekotin annetaan :D Kiitos :)

  HANNA: tummanruskea voisi toimiakin, mutta meillä oli aikoinaan tosi paljon ruskeaa (Acaziaa) ja nyt oon niin kyllästynyt niihin huonekaluihin (ovat tällä hetkellä kaikki takkahuoneessa :). Mutta lämpöä se toisi todellakin!

  ANONYYMI: musta myös musta olis kiva :)

  SARI: mattamusta se ehdottomasti olisi, jos sen maalaisin…hih…lakkapurkki mulla on nyt tulossa kotiin mukaan. Testaan kyllä eka arkun sisäpuolelle, miltä näyttää! :)Oi, toivottavasti olet parantunut flunssasta!

  EIJA: no moikkamoi, kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa :) Kiitos tuhannesti ja mukavaa kevään odotusta Vihdinkin suunnalle :)

  MARITA: mä odotan kanssa, että törmään tuollaiseen Stylizmon pöytään…mutta niin kauan kun en jaksa lähteä huonekalukauppoihin niin on vissiin turha toivo :) Täytyis nyt oikein mennä kiertelemään kauppoja!

  ANSKU: voi kiitos :) Jotenkin haluaa jo kontrastia…mutta toisaalta kesää vasten musta voi tuntua liian kovalta. Varasuunnitelmana on, että arkkupöytä menee sitten takkahuoneeseen ja etsin olkkariin uuden pöydän. Tämä siis jos kaikki meneekin ihan pieleen :)

  HANNA★: kuten myös :)

  PADMERINE: nyt musta on kyllä saanut eniten ääniä, katsotaan mitä saan tänä iltana sudin ja lakan kanssa aikaiseksi; toivottavasti ei mene ihan pilalle koko pöytä :)

  CRIDE: ihana ongelmanratkaisu :) Mäkin tuun ratkaiseen ongelman noin, jos mun koemaalaukset epäonnistuu ;)

  ESMERALDA: juu, täytyy kaivaa varastosta lisää mustia tyynyjä sohvalle :) Mä otin töistä mukaan mustan kalustelakan, mutta meillä on vain kalustelakkaa puolihimmeänä. Toivottavasti toimii :)

 21. Sanna sanoo:

  Mikset vahaa harmaaksi? Samansävyiseksi kuin tuo sinun ihastelemasi pöytä. Sopisi lattian kanssa hyvin yhteen. Musta kiiltävä maali ei mielestäni sovi arkun tyyliin.

 22. Miss M sanoo:

  Minä yrittäisin käsitellä pöydän harmahtavaksi kuten kuvissa alla :)

 23. Maria sanoo:

  SANNA: kävi mielessä, mutta sitten päätin, että kotimme kaipaa kontrastia. Nyt odottaa musta lakkapurkki (ei kiiltävä) ja suti huomista :)

  MISS M: kontrastia kaipaan kovasti, kokeillaan mustaa ja sitten jos ei ole kiva niin metsästän itselleni tuollaisen harmaan pöydän :)

Kommentoi