keskiviikko 11. tammikuu 2012

DekoDekoDeko

Moi,

kuten on käynyt jo  ilmi, niin olen sisustuslehtien suurkuluttaja :) 
Eilen postilaatikosta löyti Deko ja Glorian Koti. Sen lisäksi sieltä löytyy tasaisin väliajoin Avotakka, Koti ja Keittiö, Talo & Koti sekä Divaani. Välillä myös muita lyhytkestoisempia tilauksia. Tässä vuosien saatossa on sisutuslehtien suosikkini vaihtunut moneen kertaan. Kotimaisista se on tällä hetkellä ehdottomasti Deko. Se eroaa massasta mukavasti. Koti ja Keittiö taas on ihanan turvallinen valinta. Glorian Kodissa on ollut viime aikoina jotenkin ”ei-mun-mieleeni”-asunontoja ja juttuja. Paitsi nyt eilisessä oli yli-ihana valkoinen koti! Divaani on vähän komsiikomsaa, välillä oikein kivojakin juttuja. Avotakkaa olen tilannut toistakymmentä vuotta, joten siitä on tullut jo tapa.
Mikä on sinun (suomalainen) suosikkisisustuslehtesi ja luetko lehtien jutut vai katseletko vain kuvat?

Aiemmin selailin sisustuslehdet, mutta parisen vuotta olen lukenut ne kannesta kanteen, jutusta juttuun. Pienintä uutista myöten. Mainoksia ohittamatta :) Mikään ei ole rentouttavampaa kuin se, että ottaa lukemattomien lehtien pinon sohvapöydälle, kupillisen espressoa mukaansa ja heittäytyy sohvannurkkaan. Tämä tietysti edellyttää, että lapset ovat nukkumassa, ulkona leikkimässä tai muuten vain sopuisasti sisällä.
Tässä keskiviikon inspiraatiokuvia ruotsalaisesta kodista, joissa viehättää jokin. Ehkä tuo kontrastisuus ja toisaalta vaaleus. Ja lattiapinnat; betonia, valkoista. Me like it very very much. Betonihimoni ei ole vielä laantunut… Lisäksi tuo yläkerran katto ikkunoineen päivineen on kyllä sellainen, jonka voisin meillekin ottaa. Jos meillä olisi yläkerta. Ja nuo olkkarin kattovalaisimet…ja valkoiseksi maalattu katto. Kuvat ovat lainattu täältä, kiitos :)
Kas, nyt töiden pariin takaisin :) 

8 Responses to “DekoDekoDeko”

 1. E sanoo:

  Minä ainakin katselen vain kuvat ja viimeaikoina olen perunut kaikki lehtitilaukseni, sillä koen löytäväni näistä ihanista sistusblogeista (kuin sinun blogista) paljon kivempaa sisältöä :)

 2. Marja sanoo:

  Mulla hieman sama juttu kuin E:lla eli viimeisen parin vuoden aikana olen keskittynyt enemmänkin sisustusblogeihin ja kaikkiin nettijulkaisuihin yms. Sisustuslehdet ovat jääneet vähemmälle.. toki aina välillä on ihan PAKKO ostaa joku lehti – ei tarvitse olla kuin se yksi täydellinen kuva tai koti niin sorrun… Suomalaisista lehdistä suosikkini taitavat olla Deko, Divaani, Koti ja Keittiö sekä Talo&Koti. Vähän vaihdellen. Muistan hyvin kuinka pari vuotta sitten rakastin Maalaisunelmia enkä kokenut esim. Divaania yhtään omaksi jutuksekseni – nyt homma tuntuu kääntyneen miltei päälaelleen…

  Tuo ylin kuva, olkkari, on täydellinen! Niin ihana. Tuo kuva on pakko tulostaa seinälle inspiskuvaksi :) Suunnittelin tekeväni moisen inspisseinän meidän makkariin.. mies varmasti tykkää ideasta ;D

  Terkkuja ja treffit joo ihan hetikohtapianmilloinihmeessäehdittäis?! Mulla täältä töistä ei siis kuvien lisääminen näköjään onnistu.. pahus ;)

 3. Anonymous sanoo:

  Sama kun sulla. Olen ihan mahdoton sisustuslehtien kanssa!!! Ajattelin, että teen uudeksi vuodeksi lupauksen, että sis.lehdet jää vähemmälle, mut summasummarum totesin, etä ne on nyt tässä ”ruukavuosi”-ajassa ehdoton elin edellytys:):):) Siis tarkoitan, et tällä hetkellä mikään ei nollaa päätä paremmin muiden mentyä nukkumaan, kuin sisustuslehden luku kannesta kanteen ja KAIKKI SIS.LEHDET KÄY tähän puuhaan. Kiitos kauniista blogistasi!! AnneH

 4. Taalla toinen suurkuluttaja? Asun Norjassa ja tilaan ja ostan norjalaisia sisustus lehtia (ja ruotsalaisia). Kiinnostaisiko sinua vaihto? Jos lahetan sinulle naita ja sina minulle suomalaisia? Postikulut ovat kylla aika suuret.. mutta niin ovat lehdetkin kalliita:) Vastaa jos innostuit. Ois kiva kierrattaa:)

 5. Meän Satu sanoo:

  Täällä kans sisustuslehtien suurkuluttaja :D enkä ees raski laittaa roskiin vanhempia, joten niitä on :D
  Suosikkeja on monet eli Koti ja Keittiö, Talo&Koti, Oma Koti Kullan Kallis, Avotakka, Glorian Koti, Deko, Divaani, Plaza Koti, eli nuo kaikki jokka mulle tullee tällä hetkellä :)
  Perunu kylläki Plaza Kodin, Divaanin ja Dekon ku eivät oo iskeneet pitkiin aikoihin (ja sisustusblogit saa korvata nuo lehet), nuo loppuvat tulemasta vasta kesällä että vielä ehtii miettiä laittaakko tillaus voimaan uuestaan vai ei :)
  Ai niin, Maalaisunelmaaki tykkään välillä lukea, hakenu kirppikseltä muutaman vanhan numeron :) ja oli muuki lehti jota lukenu muutaman vanhempaa numeroa mutten muista mikä soli :)

  Ensin kattelen kuvat ja sellaan koko lehen ja sitte alan lukkeen juttuja alusta alakaen tarkemmin :)

 6. Helene sanoo:

  Joo täällä on myös yksi suurkuluttaja. Varsinkin tässä vuodenvaihteessa on pakko hamstrata kaikki mitkä irti saa!! :oD

  Avotakka on minullekkin tullut jo vuosia. Tällä hetkellä minulle tulee myös Maalaisunelma, Toivekoti&Puutarha, Koti ja keittiö, Talo&Koti, Oma koti kullan kallis ja Glorian koti…hmmm, aika paljon siis!! :oD Ja loput mielenkiintoisia juttuja sisältävät ostan tarpeen tullen irtonumeroina. Mut noissa lehtitilauksissahan hinta kirpaisee vain kerran (kun laskun maksaa, jos silloinkaan, heh) ja lehdestä pääsee nauttimaan vuodenkin kerrallaan (jos siis tilaa määräaikaisia pätkiä), ja se tuodaan ihan kotiin asti kerran kuussa!! Irtonumerohinnat on ihan mielettömän kalliita tilaukseen verrattuna. Hitsi mikä mainos tästä tulikaan! :oD

  Minä yleensä tilaan lehdet määräaikaisina niin sitten tilattaviin lehtiin saa myös vähän vaihtelua, tosin Maalaisunelma ja Toivekoti&Puutarha taitavat tulla molemmat kestona, saa nähdä kuinka kauan koska minunkin tyylini alkaa uhkaavasti modernisoitua pikkuhiljaa! :o)

 7. Onnen Omenia sanoo:

  Minä olen kanssa jättänyt kaikki lehtitilaukset jo pari vuotta sitten, kyllä näistä kaikista ihanista blogeista löytyy paljon enemmän luettavaa! Sitä paitsi minua aina jotenkin tökkää vähän kaikki sisustuslehtien stailatut kodit, paljon mielummin katselen kuvia kodeista jotka ovat ihan aitoja ja luonnollisia ihmisten asumia koteja ;)

 8. Maria sanoo:

  E: ihan toisaalta kyllä kannattava päätös…aika paljon blogeissa kuitenkin löytyy samoja kuviakin kuin lehdissä. Voi kiitos, olen otettu <3

  Marja: mulla sama juttu…modernimpaan suuntaan maku tässä mennyt. Tosin ennen joulua tuli joku back to country-innostus, mutta vain hetkellisesti :) Ja hei, J:hän sais olla vaan onnellinen, että teille tulee inspiraatioseinä makkariin…mieluummin se kuin se, että joutuis testaan noita kuvista saamia ideoita käytännössä remppojen yms hankintojen myötä. Eihän niissä kuvissa juuri mikään maksa :) Ensi viikolla lyö kalenteri tyhjää iltaisin, löydettäiskös me joku ilta? Voitte tulla meillekin, jos haluatte :)

  AnneH: kiitos <3 Ihanaa, nää meneekin ruuhkavuosien piikkiin nämä lehtilaskut, joita meille tuppaa tulemaan liki yhtä usein kuin lehtiä ;) Juuri näin, pään nollaukseen mitä parhainta huvia!

  Kalamuija: ihana idea, mutta mulla on tällä hetkellä tilanne, että hädin tuskin ennätän lukea näitä suomalaisiakaan…katsotaan josko seuraavan tilausjakson jälkeen perun jokusen lehden. Palaamme astialle :)

  Meän Satu: enhän mä ole siis yhtään paha näitten lehtitilausteni kanssa…siellä toinen samanlainen ;D Meille tulee töihin tuo Plaza ja Oma Koti Kullan kallis, joten ne luen siellä :) Tämähän periaatteessa menis harrastuksesta tämä lehtien lukeminen…ja toisaalta työni puolestakin niitä on pakko seurata. Menisköhän muuten vähennyksiin nuo lehtilaskut…täytyykin kysäistä kirjanpitäjältä ;D

  Helene: juu ja näin vuoden vaihteessa liki kaikissa sisustuslehdissä on irtonumeromyynnissä -50%. Niinpä mäkin ostan jokusen, jota mulle ei tule :) Nythän on ihan hölmöä, kun noihin lehtiinkin tuli roima veronkorotus. Onneksi uusin viime vuoden puolella tilauksiani ja sain vielä vanhalla verolla :)

  Onnen Omenia: pitäisköhän munkin ottaa vaari teistä ja alkaa vaan keskittyä blogien tarjontaan…tulis niiiiiin paljon halvemmaksi :) Mä onnekseni oon huomannut, että nykyään ei ihan hirveästi sliipattuja ja stailatuja koteja lehdissä näe vaan ne on enemmänkin runsaita ja asukkaan näköisiä. Tosin kaippa niistäkin on kuvaushetkellä kaikki ”ylimääräinen” karsittu pois :)

Kommentoi