keskiviikko 04. toukokuun 2011

Aika kultaa muistot ♥

Moiks!

Otsikon perusteella voisi kuvitella, että osuin asian ytimeen; siirappiin ja hunajaan. Mutta ei, nyt ei tule siirappista tekstiä. Vaan täyttä asiaa 🙂 Ennen joulua, opinnäytetyön palauttamisen jälkeen, vannoin että en koske enää ikinä skissipaperiin, suhdeviivaimeen saatikka käytä missään tekemiäni väriympyröitä. Sisustaminen tai sen suunnittelu tuli jokseenkin ulos korvista. En voinut ymmärtää, että miten mä hyödyin siitä, että koulussa piirrettiin ainakin sata tuntia projektioita keittiöstä, kylppäristä, säilytyskalusteista. Ja vielä käsin. Tietokoneaikana. 
Mutta nyt ymmärrän. Ja kun tänään raahasin koulumatskut kotiin, mulle valkeni asian ydin; koulutuksen tarkoitus on oppia (*fanfaarit taustalla*). Ja mä olin kuulkaas oppinut. Piirtämään viivan suoraan (tämä ei ollut ennen koulua itsestään selvyys ;), suhteuttamaan asioita mittakaavaan, piirtämään käsin perspektiiviin, hallitsemaan kokonaisuutta, ymmärtämään esteettömyyden ja sen asettamat vaatimukset. Mutta yksi asia, jota mä en oppinut on värittäminen. Silleen tasaisen kauniisti. Mutta ei se nyt ihan pääaine ollutkaan tuolla sisustusopinnoissa.
Pitkin kevättä mulla on ollut projektina järjestää koulumuistiinpanot kansioon, lajitella esitteet ja tuotekirjat asian mukaisesti aiheittain. Selata opittuja asioita. Ja opetella vielä värittämään :/
Kulunut kevät on jälleen sarjassamme erittäin raskas. Mutta onneksi nyt alkaa helpottamaan. Tilinpäätös on pientä rutistusta vaille valmis. Helpotuksen myötä alkaa jo heti miettimään uusia haasteita. Tällä hetkellä mietin vakavasti sitä, että ottaisin syksyn palkatonta päivätöistä  (taloudelliset asiat pitää vielä varmistaa….) ja kokeilisin onneani sisustussuunnitelun parissa. Pari pientä projektiahan tässä on koulun jälkeen ollut. Mutta ei mitään sellaista suurempaa.
Siipien kokeileminen tarkoittaisi myös yrityksen perustamista. Mulla kun on kokemusta vain osakeyhtiön perustamisesta ja sen käytännön asioista kuten verotuksesta, niin jotenkin kauhistuttaa nuo muut yhtiömuodot. Mutta varmastikin toiminimi olisi sopivin ratkaisu. Kertokaahan mulle, että mitä riskejä toiminimessä on? Tuleeko aloituskustannuksia? Entä verotus, jos tulo on epävarmaa, niin joutuuko maksamaan ennakkoveroja tms? Tarvitseeko kirjanpitoa vaikka tulot olisivat minimaliset? Juu, näiden asioiden opiskelusta on jo niin pitkä aika, että ei voi kaikkea muistaa 🙂
Lainaa tuohon uuteen yritykseen en halua ottaa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että aluksi tulen toimeen suunnitteluohjelmilla, joita mulla on jo koneella. Eli sillä tylsääkin tylsemmällä Google Sketchupilla ja Floorplannerilla. Onneksi tänään sain ladattua aika kivan ilmaisen renderöintiohjelman, jolla saa Sketchupin kuvat edes astetta paremmiksi (tästä lisää seuraavassa postauksessa kera meidän olkkarin suunnittelukuvien). Voinhan mä tietty aina piirtää käsin. Alla olevasta kuvasta on opittu ainakin se, että ovet kannattaa piirtää pohjakuvaan 😉
Sketchupilla tämä näyttää jo vähän paremmalta. Ovet ovat edelleen kadoksissa…ja näköjään myös ikkunat 🙂
 Lisäksi mua houkuttelisi niin jatkaa opintoja, mutta missä ja miten. Täytynee selvittää 🙂

Hei, kaunein kiitos jälleen kommenteistanne ja arvontaan osallistumisesta ♥ 
Huomisen iltaan asti aikaa osallistua oikealla olevasta linkistä! Näillä näkymin suoritan arvonnan perjantaina. Huomenna on raksun synttärit, joten voi olla että hän ei synttäri-iltanaan ehdi arvonnan viralliseksi valvojaksi 🙂
Cin Cin,

8 Responses to “Aika kultaa muistot ♥”

  1. Soile sanoo:

    Joko sinä olet muuten tutkinnon suorittanut ja mikä se tutkinto olikaan. Mulla on huomenna Näyttöjen esittely; huh…vähän jänskättää, miten menee.
    Noihin yrityksen perustamiskyselyihin voin vastata mieheni Toiminimi-perustamisen perusteella; eli ei tarvi mitään muuta kuin verottajalle täyttää lomake, jossa ilmoittaudutaan ennakkoperintään ja arvonlisäverovelvolliseksi (arvonlisäverovelvollinen on jos tulot yrityksestä ylittävät 8500 euroa vuodessa). Aluksi pitää kyllä ennakoida tuloja ja niiden perusteella tulee ennakot jos sinne jotain tuloa laittaa. Minä kuitenkin kävin verotoimistossa heti poistamassa kaikki ennakot ja se kyllä onnistuu ainakin ensimmäisinä toimintavuosina….sanoin että eihän me nyt veroja aleta maksamaan etukäteen kun tuloista ei ole mitään tietoa;) Maksettiin sitten vasta ennakon täydennysmaksuna verot heti seuraavan vuoden alussa, ettei tullut korkoseuraamuksia.
    Yrittäjäeläkettä pitää maksaa mikäli vuositulot ovat vähintään 6869,69 euroa.
    Tässä on vielä linkki, mistä löytyy niitä perustamisjuttuja ja kaupparekisteriin tosiaan kans ilmoitus jos on pysyvä toimipaikka; esim. omassa asunnossa erotettu liiketila.

  2. Syysunelma sanoo:

    Kiitos Soilelle minunkin puolestani tuosta toiminimi-asian selventämisestä:) Kyllä minä sinuna Marika kokeilisin tuota, jos vain on mahdollista!:) Unelmia kannattaa toteuttaa, niin ei vanhana kaduta:)

  3. hanneleh sanoo:

    Hei. Missä opiskelit ja kauan kestää opiskelu?

  4. Itselläni oli aikoinaan toiminimi (nettikauppa) ja sen perustaminen oli tosiaan yksi paperi. Minäkin maksoin verot jälkikäteen, koska se oli mielestäni helpompaa. Minulla oli omat rahat kiinni silloisessa yrityksessä, enkä myöskään ottanut lainaa. Lopetin toiminimen, kun avasimme mieheni kanssa kaupan. Sitä ennen mies oli vieraalla töissä. Nyt meillä on osakeyhtiö. En tiedä, mutta tämä on minun mielestäni helpompi ja selkeämpi.

    Toisaalta sinun tapauksessa ehkä toiminimi on selkeämpi. Sain aikoinaan paljon apua elinkeinokeskuksesta. Ota selvää, jos teilläkin on samantapainen yritysneuvoja.

  5. Jenni sanoo:

    Moikka, mun blogissa on sulle pokaali, käy hakemassa.

  6. Maria sanoo:

    Soile: koulutus loppui jo ennen joulua 🙂 Se oli TAMK:n täydennyskoululutuksen piirissä oleva Sisustusassistenttikoulutus. Tuhannesti kiitos Soile vinkeistäsi, sain niistä enemmän irti kuin kuukauden nettailusta <3 Voi, toivottavasti näyttöjen esittelysi meni hyvin, pidin peukkuja 🙂

    Syysunelma: kiitos tsempistä, näin teen 🙂

    Hanneleh: opiskelin TAMK:n täydennuskoulutuksessa Sisustusassistentin opetusohjelman, joka kesti 9 kk.

    Mia: kiitos sinullekin hyvistä vinkeistä. Ajattelin varata ajan juurikin tuollaiselle neuvojalle elinkeinokeskukseen 🙂

    Jenni: kiitos kaunis, käyn sen sieltä noutamassa 🙂

  7. […] poikkesit ♥  PS. ilmottauduin muuten jälleen koulun penkille; nyt aiheena se,josta edellisen koulutuksen (klik) loppumisen jälkeen haaveilin. Nimittäin valaistus. Joten ensi kevääksi riittää […]

Kommentoi