keskiviikko 16. helmikuu 2011

Pakkaspäivän lukemista

Tarkeneeko? :) Kyllä sais hieman pakkaset hellittää, eikö! Tai eihän siinä mitään, jos saisi viettää sohvaperunanelämää viltin alla takkatulen lämmössä. Esimerkiksi sisustuskirjoja lueskellen. Tilasin silloin kuukausi takaperin Amazonista vinon pinon sisustuskirjoja, joista oli osa käytettyjä. Lupasin kertoa kokemukseni käytetyistä kirjoista, tässä tapauksessa sisustuskirjoista, Amazonin osalta. Osan kirjoista tilasin mututuntumalla, sillä paljoa informaatiota ei ollut saatavilla. Hieman epäilinkin sitä, että onko jotkut kirjat liian ”jenkkejä” tai ”englantilaisia” eli onko niissä suomalaiseen kotiin sovellettavia ideoita. Turhaa epäilin, kaikki kirjat ovat ihania. Yhdestä kirjasta vain näkyy, että sitä on ”hieman” luettu aiemminkin. Mutta hällä väliä, I’m in love with my new books. Vielä kun ehtisi paneutua niihin paremmin.

Kirjat ovat laidasta laitaan; kylpyhuonetta, keittiötä, ruokailutilaa, yleistä sisustussuunnittelua, valaistusta, piirtämistä. Varsinkin tuo piirtäminen ja perspektiiviin piirtäminen ovat mun heikkouksia. Senpä takia pitäisi vaan harjoitella kovasti käsin piirtämistä. Koneella piirtäminen on helppoa, mutta aina ei ole sitä konetta saatavilla, kun pitäisi luonnostella. Joten lyijykynä sauhuamaan vaan :)

Valaistus jäi meillä koulussa kovin pintapuoliseksi, mutta se on ehkä sisustuksessa tällä hetkellä se juttu, joka mua kiinnostaa eniten. Varsinkin värien ja valaistuksen vuorovaikutus. Onneksi valaistuskirjassa oli myös juttua siitä tulevaisuuden jutusta; nimittäin led-valaistuksesta. Joka on mulle tähän asti ollut (ja on vieläkin) hieman hepreaa ;)

Lisäksi tilaisin AdLibrikseltä pari Kelly Hoppenia. Ja kappas, tuli pieni päällekkäisyys Amazonin tilauksen kanssa tuosta yhdestä Kelly Hoppenista. AdLibrikselläkin oli muuten Kellyn kirjoja alle 20 euron! Tässä kuva tuosta käytetystä kirjasta Amazonista, josta näkyy lukemisen jäljet kannessa:

Vino pino, josta osa uusia ja osa vanhoja kirjojani:

Sisustussuunnittelun perusteita på engelska:

Keittiösuunnittelukirja on täynnä kuvia, jaottelu moderneihin ja perinteisiin. Tekstiä ei juurikaan ole. (mitä nyt alla olevaan kuvaa sattui yksi aukeama, jossa sitä on ;) Yksityiskohdista on myös paljon kuvia.

Yksi ihastuttavin em. kirjoista on jälleen tuo Pottery Barn ja  tällä kertaa ruokatilat. Harmi,ettei mulla ole nyt yhtään kuvaa siitä, miltä kirja näyttää sisältä. Tässä kuva kannesta (lainattu Amazonista):

Osa kirjoista sai paikan olohuoneemme pöydältä. Osa odottaa kaapissa tarkempaa tutustumista.

Jos teillä on jotain kysyttävää em. kirjoista esim tekijöistä tms. niin kysykäähän rohkeasti :)! Kuvista ei välttämättä saa selvää pienistä printeistä.

Mukavaa keskiviikkoa, se olis muuten taas perjantai kahden yön päästä :)!


Kommentoi