keskiviikko 19. tammikuun 2011

Pipin pieni. Ja blogeilusta…

Huhheijakkaa, nyt se on ohi! Nimittäin se nielurisaleikkaus. Miten voi jotain asiaa stressata niin paljon?? Loppu hyvin kaikki hyvin. Viikonloppuna vielä näytti, että joudumme siirtämään leikkauksen sillä sunnuntaina minä ja mieheni olimme molemmat kuumeisia ja kurkkukipuisia. Onneksi parannuimme ajoissa!
Lähetteen nielurisaleikkaukseen siis teki korvanenäkurkkulääkäri tammikuun alussa, kun Lilialla todettiin jälleen angiina. Leikkauksella oli myös suhteellisen kiire, sillä nielurisat olivat jo kasvaneet yhteen. Lääkäri totesi, että alle neljävuotiasta ei leikkaisi ellei tilanne olisi akuutti.
Eilen aamulla ilmottauduimme Mehiläisessä 8.45. Lilia oli siis ollut syömättä ja juomatta koko aamun. 9.30 ihanainen anestesiahoitaja tuli noutamaan prinsessamme ja meidät saliin. Tässä vaiheessa pupua puristettiin kovasti rintaa vasten ja ainoa oikea paikka oli äidin syli. Harjoteltiin maskiin puhaltamista; minä, pupu ja pikkuinen potilas. Näistä jälkimmäinen osasi hengitellä niin tehokkaasti, että pian uni vei mennessään. Kolme kertaa aiemmin tämän kokeneena en ole vieläkään tottunut siihen, että oma lapsi veltostuu nukahtaessaan syliin tuolla tavoin. Ja vielä silmät auki. Leikkauksen aikana me menimme miehen kanssa aamupalalle Wayne’s Coffeehen. Hyvästi tässä vaiheessa ruokarempat. Mustikkamuffinssi maistui taivaalliselle 🙂
10.45 pääsimme Lilian luokse heräämöön. Pikkuinen oli niin kipuinen herätessään, että sai vielä hieman unilääkettä ja kipulääkettä suoneen ja jatkoi uniaan sylissäni. Kahdentoista aikaan jaksettiin jo hieman katsoa Puuha-Peteä. Iltapäivä kului torkkuen ja joskus kahden aikaan maistui pillimehu. Joka sittemmin tuli ylös. Mutta ennen kotiinmenoa syöty mehujäätelö pysyi onneksi sisällä. Lääkäri vannotti antamaan kipulääkettä herkästi viikon ajan. Viikon ajan menee siis nyt aamuin illoin Pronaxen ja tarvittaessa Panacod (!) poretabletin puolikas. Lisäksi lääkäri totesi leikattuaan, että angiina oli näemmä muuttunut krooniseksi Lilian kurkussa ja nielu oli todella pahassa kunnossa.

 Eilinen ilta sujui oikein mallikaasti ja pikkuinen oli oma pirteä itsensä. Yötä vasten alkoi valittamaan kurkkuaan ja annoin puolikkaan Panacodin. Jos aikoinaan minä nukahdin ko.lääkkeen jälkeen pystyyn niin nukahti Liliakin. Matkan keittiöstä makuuhuoneeseemme jaksoi olla hereillä, mutta laskiessani häntä sänkyyn oli uni taas vienyt voiton. Mutta lääkitys osui oikeaan sillä tytsy nukkui koko yön. Itse taas heräsin jokaiseen rohinaan ja yskäisyyn 🙂
Tänään aamulla olin yllättynyt, kuinka vähän toiseen sattui. Annoin lääkärin ohjeen mukaan silti Pronaxenin. Puolen päivän aikaan itkettiin jälleen kurkkukipua, joten työn ja tuskan takana oli, että sain 1/4 Panacodin menemään. Mansikkajäätelöön sekoitettuna uskoisin, että suurin osa lääkkeestä meni, sillä olo helpottui. Meillä on pakkanen täynnä jäätelöä, mutta toinen haluaisi koko ajan syödä kylmää perunamuusia 🙂 Hyvä niin, parempi ravintoarvo siinä perunamuusissa ainakin on.
Nyt iltaa kohden kuume taas nousi yli 38 asteen, joten tarkkaillaan vielä huominen. Sitten pitänee ottaa yhteyttää leikanneeseen lääkäriin, ellei siitä laske. Onneksi menee särkylääkkeiden lisäksi antibioottikuuri, ettei pääse mitään pahempia tulehduksia tulemaan. Ainakin nyt jo huomaa nielurisanpoiston jälkeisen (toivotun) muutoksen; ei kuorsausta ja raskasta hengitystä. Pikkuinen näyttää voivan kivuistaan huolimatta paremmin <3
****************************************
Ja sitten tästä rakkaasta harrastuksestani eli bloggaamisesta. Tällä hetkellä tuntuu, että bloggauksen suhteen tunnelin päässä ei näy valoa; poden huonoa omatuntoa, kun en ehdi enää vierailla blogeissanne niin usein, kun haluaisin. Vielä huonompaa omatuntoa poden, että jos ja kun siellä ehdin piipahtamaan niin en ehdi kommentoida juurikaan enää. Itselläni olisi myös monta aihetta, josta haluaisin kirjoittaa. Mutta kun aika on tänä päivänä niin kortilla, etten ehdi. Toivon, että tähän tulee pian muutos. Ja siihen asti koitan olla stressaamatta siitä 🙂 Joten ihanaa, että jaksatte täällä käydä ja kommentoida, vaikka tilanne ei ole ihan ”win-win”-situation kiiruistani johtuen <3!
Nyt pikkuisen kanssa unten maille, Kauniita Unia!

20 Responses to “Pipin pieni. Ja blogeilusta…”

  1. J sanoo:

    Voi pientä..ihana kuitenkin että sai apua vaivaan ja leikkaus onnistui. Toivottavasti kuumekin siitä laskee.
    Jännä miten lääkäri määräsi panacodia noinkin pienelle, mutta eiköhän he osaa asiansa ja tietää mitä lapselle voi antaa. Ite kun olen niitä joutunut paljonkin syömään niin aluksi niistä tuli tosi outo olo.. Melko tujua lääkettä!
    Pikaista paranemista pikku potilaalle <3 Ja älä murehdi liikoja bloggailun suhteen, kyllä me äidit ymmärretään 🙂

  2. Sally sanoo:

    Paranemisia pikku Lilialle. Voiton puolella olette jo!

    Me äidit olemme usein sellaisia, että podemme huonoa omaatuntoa, kun emme voi revetä kaikkialle jonne haluaisimme. Perhe on tärkein — kaikki muu tulee vasta sen jälkeen. Jaan tunteesi 100%. Bloggaaminen on ihana henkireikä enkä toivoisi sen muuttuvan siitä mihinkään. Priorisointi onkin meidän äitien yksi parhaimpia ominaisuuksia. Toimit aivan oikein, kun olet nyt hoivaroolissasi. Nautinto on käväistä edes pikapikaa blogikierroksella — ei aina tarvitse jättää pitkiä terveisiä, pieni tervehdys on sekin aivan yhtä kiva saada!

    PS. Uusi tukkatyyli pukee sua. Joko olet itse tottunut siihen?

  3. Minttu sanoo:

    Älä kuule suotta stressaa moista blogeilun takia. Täällähän sitä ollaan kukin enemmän tahi vähemmän kiireisiä, milloin minkäkin syyn takia. Välillä on enemmän aikaa, toisinaan taas ei.

    Pikaista paranemista neitokaiselle ja toivotaan että nyt tauti hellittää lopullisesti.

  4. Nina sanoo:

    Paranemisterkkuja pikkupotilaalle! <3

    Ja hei, höpsistä nyt noiden omatuntojen kanssa! Täällä ollaan ja tuskin kukaan pitää kirjaa että kuka kommentoi ja kuinka usein, otetaan rennosti! 🙂

    Bloggailet ja kommentoit siihen tahtiin kun ehdit ja jaksat! <3

  5. -Anni- sanoo:

    Voi pientä, meni ihan vilunväreet kun eläydyin siihen tilanteeseen. Paranemisia sinne!

  6. jarna sanoo:

    Blogistressi nyt pois, kuten muutkin fiksut on sanoneet!

    Meilläkin poitsulla nouso korkea kuume yhdeksi vuorokaudeksi, mutta meni ohi. Panacodin sijasta Tramal-tippoja. Kivunhoito on kehittynyt 10 vuodessa valtavasti ja nykyisin tajutaan hoitaa kipu pois. Kipulääkkeessä on se idea tämänkin leikkauksen jälkeen, etä kipua ei oikeastaan saisi alkaa edes tuntua, vaan lääke annetaan kellon tarkkaan. Tosin meidän poitsulla on edelleen kurkku aamuisin tosi kipeä, vaikka viikko on jo leikkauksesta, joten lääke menee ihan varmasti tarpeeseen.

  7. Johanna sanoo:

    Pikaista paranemista sinne teille<3

    Turhaan sää podet omaa tuntoa, niistä kommenttien jättämisestä, ihan turhaan 🙂 Jokainen ymmärtää kiireet ja niitä on varmasti jokaisella. Kauniita kuvia <3

  8. sarppa sanoo:

    Voi pientä potilasta!Se on aina niin kurjaa kun pikkuiset sairastaa. Meidän tyttäreltä leikattiin n.vuoden ikäisenä kitarisat.korvatulehduskierteen takia.

    Tsempit sinne ja paranemisia! <3

    Ja älä ihmeessä stressaa näistä blogijutuista.Ei sitä aina itsekään jaksa ja ehdi kommentoida.

    -Sarppa-

  9. Anonymous sanoo:

    Hei!

    Voi piiperoista,pikaista paranemista pikkupaaperoiselle.
    Ja jaksamista sinulle Maria!

    T:Miira

  10. J&M sanoo:

    Pikaista paranemista pikkupotilaalle ja jaksamista sinulle!
    Rennolla otteella vaan bloggaat jatkossakin, tämänhän pitäis olla kivaa ajanvietettä arjen vastapainoksi, ei rasite mistä saat huonon omantunnon 🙂

  11. Sanna sanoo:

    Paranemisia pienelle ♥

    Kyllä sitä ehtii bloggailla sitten kun toinen parempi, perhe ensin. Kyllä me odotetaan 🙂

  12. lattenainen sanoo:

    Paranemisia pikkupotilaalle!!!

    Älä ota stressiä bloggaamisesta!!! Kirjottelet kun ehdit. Kyllä täällä pysytään menossa mukana, vaikka postauksia ei usein ilmestyisikään.

  13. Anonymous sanoo:

    Toivottavasti pikku Lilia voi nyt hyvin! Voin todella uskoa huolen, joka lapsen leikkauksen edellä on. Onneksi kaikki meni tosi hyvin. Voimia sinne teille vanhemmille ja pikku toipilaalle.
    Sulla on muuten tosi hyvä toi uusi look:)! Meilaan, kunhan tästä töiden aloitukselta kerkeän!

    Voikaa hyvin!

    t. Sinkku

  14. Niina sanoo:

    Paranemisia pikkuiselle potilaalle! <3

  15. S sanoo:

    kiva että kaikki meni hyvin :). voimia sinne!!

  16. Maria sanoo:

    Suurkiitos ihanaiset, ootte te vaan niin tärkeitä mulle (ihan oikeesti, hassulta kuulostaa vaikken teistä kuin yhden ole livenä nähnyt…mutta siitäkin on varmasti jo liki 30 vuotta :)! Pieni blogitauko on itse asiassa tehnyt hyvää. Tänään huomasin ilokseni, että mulla tuli tunne, että nyt on pakko tehdä blogipostaus. Sisustamisesta. Sekin on aihe, jota olen tämän vuoden puolella tarkoituksella vältellyt. Syksyn koulukiireet saivat aikaan sen, että ei tehnyt mieli edes vilkaistakaan sisustuslehtiä. Nyt niitä olen sitten lukenut vinon pinon…ja saanut uusia ideoita.

    Pikkuinen potilaskin voi jo hyvin; tänään itse asiassa oli pahin päivä, kun ne jotkut arvet tai peitteet irtosivat. Syli ja kipulääkkeet ovat olleet pop! Ensi viikko vielä sairaslomaa ja lähinnä kotioloissa oleilua tiedossa. Vähän jänskättää pitkästä aikaa, kun mies on koko viikon työreissussa. Onneksi on mummut tukena ja turvana <3

    Mutta nyt sen blogipostauksen kimppuun sormet syyhyten :)!
    -maria

  17. Nina sanoo:

    Pst. Blogissani on sinulle tunnustus 🙂

  18. Marja sanoo:

    Minä pikkasen viiveellä toivottelen pikaista paranemista pikkuiselle! Luulin kirjottaneeni tänne kommentin aiemminkin mutta höh, eihän sitä näy… no parempi myöhään!

    ♥-terkut!

  19. Maria sanoo:

    Kiitos Nina vielä tätäkin kautta 🙂 Ja kiitos Marja, onneksi nuo pikkuiset toipuu jokseenkin helpommin kuin me aikuiset. Miettii, että mies olis läpi käynyt ko.leikkauksen niin mähän olsin aivan täystyöllistetty sisarhentovalkoinen 😉

  20. […] imusolmukkeen leukaperän takaa ja katteet kielessä/nielussa. Koska nielurisat on poistettu (klik klik) niin angiina oli kokolailla poissuljettu. Nuutuneen olemuksen takia lääkäri oli sitä mieltä, […]

Kommentoi